Misstänkt terrorhot mot populär kyrka i Helsingfors

TERRORISM. Ett terrorbrott misstänks ha planerats i Finlands huvudstad Helsingfors. Målet ska ha varit Tempelplatsens kyrka, rapporterar finska Yle.

”Polisen fick kännedom om fakta som gav anledning att misstänka att ett terrorbrott förbereddes. Enligt denna information var det Tempelplatsens kyrka som var målet”, skriver Finlands nationella polis (NBI) i ett uttalande.
Flera betonghinder har placerats ut i området och dessutom ska polisen ha spanat efter en misstänkt person, enligt den finländska nyhetsbyrån.

Tempelplatsens kyrka, som ligger insprängd i ett berg, hör till de populäraste sevärdheterna i Helsingfors och besöks årligen av cirka en halv miljon människor.

10 thoughts on “Misstänkt terrorhot mot populär kyrka i Helsingfors

  1. En kvinna i Helsingfors visar vad som gäller när afrikanska tjuvar är i farten att fräckt ta det som behagar dem..
    https://www.youtube.com/watch?v=yqn-rm8JfIc
    ( Automatuppspelning)
    Sedan visar en annan flicka i Sverige vem som bestämmer, undrar om svenskan också fick en hedersutmärkelse ?
    Svar; jag tror inte det Sverige är inte Finland, tyvärr !

    • Fy fan vad bra! Vilken fantastisk kvinna. Vad krävs det för ett svenskt ställningstagande med ryggrad?

  2. Har varit i denna kyrka under Semester 1984, en sevärdhet så det hade
    väl varit en fjäder i hatten för Medeltidens folk att förstöra den, trots Finlands minimala import av dessa primater så följer här med en del
    av dessa skadedjur som inte kommer för att inlemmas i landet!

  3. Tror muslimerna skall undvika terrordåd i Finland, Finnar leker man inte med. Blir konsekvenser som jag inte tror dem vet om.

    Stor skillnad på hur Finland ser till få ut dem som fått avslag, Inga problem skicka tillbaka afghaner, irakier (får inte uppehållstillstånd) och somalier.

    I Sverige lurar Regeringen svenskar med migrationspolitiken. Gör som Mp vill. Skjuter upp avvisningar, låter dem gå färdigt gymnasium när vi inte själv har tillräckligt med lärare. Alliansen låter dem vara.

      • Finnarna försvarade sitt land framgångsrikt under kriget, visserligen tvingades dom avsätta några landområden, men dom Ryska soldaterna fick känna på att Finnarna gör man inte som man vill med.

    • Du har helt rätt malmobon ! Blir det ett terrordåd i Finland så blir det garanterat tufft för alla muslimer i Finland. Vi hade några våldtäkter 2015 och 2016 som utfördes av asylsökande och polisen högprioriterade utredningarna, fick väldigt snabbt fast gärningsmännen som också dömdes snabbt och utvisades snabbt efter en fängelsevistelse som knappast var behaglig. En poliskvinna åkte runt till alla asylboende och berättade om det finska samhället och våra regler. Våldtäkterna minskade rejält. Ingen politiker fördömde dessa brott med mycket hårda ord och inte ens en batikhäxa försvarade dem (tror inte att det finns batikhäxor alls i Finland, möjligtvis någon enstaka blomsterhatt som vi kallar alltför godtrogna personer).

Kommentera