Socialdemokratisk rättvisa

PENSIONER. I går stod statsminister Stefan Löfven (S) och pratade om rättvisa under politikerveckan i Järva. Nåväl, han lyckas rätt så bra med att fördela skattebetalarnas pengar.

Herr Löfven får från 1 juli påökt med 48.000 kronor till 2.016.000 kronor om året. Den genomsnittliga pensionen höjdes med 260 kronor om året men för att inte pensionärerna ska börja förhäva sig och gå på händer så minskar bostadsbidraget för många.

Det mina vänner är rättvisa…

28 thoughts on “Socialdemokratisk rättvisa

  1. http://left4photo.com/uploads/3/8/7/1/3871576/2970267.jpg

    Tyskland uppskattar sina Pensionärer alla fall , Det är samma sak för pensionärerna i Österrike. Som inte många vet här i Sverige är att dom får pension 14 ggr, en extra pension i juli och en till Jul. Det är ju naturligt att det ska vara så här med.Men våra kalkoner till politiker skiter i att många har det dåligt fast dom har jobbat hela livet för att få en dräglig tillvaro som pensionär. Nästa val är enkelt att rösta va.

    http://left4photo.com/pensionaumlrer.html

    • Och det jävliga är att säkerligen merparten av dem som i alla år lagt sin röst på Sossarna är dom som nu inte får pengarna att räcka till det mest väsentliga, enligt hövdingen är det bättre att se till så att Mena folket kan få guldplomber i käften, gratis samtidigt som gamla pensionärer här får gå tandlösa därför att dom inte har råd, samma sak med sjukvård och medicin. Men själv anser denne pajas att han är värd ett lönelyft på nästan 50000 om året?.. Om denne släta figur haft någon slags heder i kroppen hade han avstått från detta felaktiga lönelyft, men jag tror inte han vet ordets betydelse.
      Här hade den så kallade Alliansen haft chansen att sätta in en stöt, fast det kan vi glömma för det stänker väl över dem med.
      Ynkligt är det vart fall när en figur som tydligt missköter sitt uppdrag som han fått av väljarna ska roffa åt sig, vilka andra kategorier får
      lönelyft på 50000 om året?

  2. När han besökte Järva glömde han nämna att S politruken Eliasson lägger ned Järvas enda polisstation.När det enligt polisen är 700 brottsaktiva på heltid i området. Det är resultatet av deras s.k. nya tag mot brottsligheten.

  3. Gammal klassisk sossepolitik är att ge en skärva med ena handen och ta tillbaks dubbelt med andra handen, men väljer man idioter till styrande så får man också idiotpolitik.

  4. När inkomsten överskrider 50 000 i månaden så skall skatten vara 75% och sedan öka med 5% för vage 5000 kronor.
    Eller så skall det vara så att ingen skall få mer än 30 000 kr/mån. efter skatt. Allt överskridande detta belopp skall gå i skatt.

    • Invällarboende över sommaren? Invällarna behöver också semester för att orka ta hand om pensionärer i framtiden!!

  5. ”men för att inte pensionärerna ska börja förhäva sig och gå på händer så minskar bostadsbidraget för många”.

    Bostadsbidraget räknas efter hur hög pensionen år och om den höjs så sänks bostadsbidraget så fattigpensionärerna har ingen nytta av att garantipensionen höjs.

    Bättre att sänka skatten för dessa eller ta bort den helt.

  6. Men då är ju Löfvén nästan uppe i hälften av vad Systembolagets chef Magdalena Gerger tjänar….

    Hon hade 2015: 4,1 miljoner i årslön. Och då har hon ”pressen” på sig att INTE öka försäljningen.

    Jag skulle kunna nöja mig med 2 miljoner om året som VD om jag bara slapp öka försäljningen…

    • Jag skulle nöja mig med 1 miljon i årslön……..jag är inte så sniken.

      Skulle dessutom förmodligen avyttra halva lönen, i hjälpinsatser till självhjälp, åt folk runt om i världen.

  7. Politiker har bara ett mål i sikte. Nämligen att berika sig själv så mycket som möjligt på skattebetalarnas bekostnad. Hur det går för landet, som de är satta att sköta, är helt ointressant för dem.

  8. Vidrigt, äckligt hur dessa Socialdemokratiska ”ubermenchen” berikar sig på den övriga befolkningens lidande och vedermödor.
    Om politiker fick lön efter prestation så skulle Löfvén ha kronofogden efter sig vid det här laget.

  9. Pensionärerna behöver inga pengar till brevporto. Breven kommer ändå inte fram. Statliga posten som regeringen styr har dragit ner så mycket att dom få brevbärare som finns kvar inte hinner dela ut posten. Att S-ledaren själv höjer sin lön rejält följer bara mönstret. Att fattiga pensionärer ska förbli fattiga ingår i detta mönster. HYCKLERI när man tänker på deras ord. Minns ni när Björklund använde Jesus mot Löfven. Hans svar: Fullt så bra kanske jag inte är men näst intill. Självgodheten lyser hos sossarna!

    • Inte alla,åtminstone var min fattighjälp samma nu som tidigare….
      Men sitter fortfarande och gläder mig,över de 12 kronor/mån. som jag tilldelades 2016 !

      • Jag skulle ha varit glad för 12 kr mer i månaden. Min pension har minskat med 1 700 kr/mån i år. Dessa pengar går väl till pension till någon anhöriginvandrare som aldrig har bidragit med någonting i det här landet.

      • @ Mr Q och @ Bengt

        Det som har inträffat i det nya pensionssystemet är att pensionerna sjunker efter år med låg ekonomisk utveckling i Sverige.

        Man kan se det på länken till Pensionsmyndigheten nedan.
        På sidan 3/5 i övre vänstra hörnet finns en grafik som visar hur pensionerna faller vissa år … och det gäller för alla som får sin pension från den statliga Pensionsmyndigheten.

        https://www.pensionsmyndigheten.se/content/dam/pensionsmyndigheten/blanketter—broschyrer—faktablad/broschyrer-och-faktablad/faktablad/PM_7616_Indexering_170101.pdf

        Jag såg en uppgift någonstans att värdet på dagens pensionerna i Sverige ligger på 2009 års nivå om man jämför med utvecklingen för löntagarna, vilka aldrig fick några lönesänkningar under åren då pensionärerna hamnade på minus när de åkte på sänkningar.

        Idag måste pensionärerna betala för sin försörjning d v s mat, mediciner, kläder, bostad mm mm till 2017 års prisnivå med pensioner som värdemässigt ligger på 2009 års nivå, vilket kan vara mycket svårt.

        Här är ett exempel på en 76-årig fattigpensionär, som tvingades jobba extra men måste ändå be om hjälp från sina barn.

        Trots 50 år i arbetslivet får Elsy Walter klara sig på 12.000 kronor i månaden

        https://www.svt.se/nyheter/inrikes/elsy-76-tingades-jobba-extra

        Relaterat
        225.000 äldre är fattiga

  10. Sossarnas ”rättvisa” lyder allt åt bidragsturisterna. Inget åt gamla svenskar som strävat och jobbat betalat världens högsta skatter. Sen naturligtvis ska dessa sossar fylla sina egna plånböcker till bristningsgränsen och rapa ur sig sina vedervärdiga floskler.

Kommentera