Lite mörker kan hjälpa palestinierna att se ljuset

MELLANÖSTERN. Hamas ledare i Gaza har hotat Israel med ”en explosion” om landet inte levererar el till Gaza på de israeliska skattebetalarnas bekostnad. Utpressning är en del av Hamas repertoar. En av de främsta anledningarna till Hamas skickade tusentals raketer och sände terrorister in i Israel via tunnlar under sommaren 2014 var att lösa sin svåra ekonomiska problem. Hamas behöver el för att bygga terrortunnlar och producera vapen.

Röster i Israel och utomlands förespråkar ”moderation” – det vill säga kapitulation – och insisterar på att Israel inte har något intresse av en upptrappning.

Israel föredrar naturligtvis lugn och ro vid sina gränser, men att ge efter för Hamas krav och är att ge islamisterna en seger och det kommer oundvikligen att leda till ytterligare krav. Att leverera el till Gaza i utbyte mot ett löfte om att gazanerna ska avstå från att skjuta på israeliska civila är inte annorlunda än att betala skyddspengar till maffian.

Det finns inget strategisk eller moraliskt skäl till varför Israel ska leverera gratis el till Gaza.

Palestinierna är långt ifrån fattigast i världen, men det är det folk som fått ojämförligt mest bistånd per capita av bland annat Sverige som betalar tredubbelt. Först betalar Sverige direkt till palestinierna, sedan betalar vi till EU som betalar till palestinierna och sedan sker samma sak med FN.

De miljarder euro som överförts till palestinierna under de senaste två decennierna har slösat bort genom oduglighet och/eller försvunnit i korruption. Gaza saknar rättsliga och institutionella infrastruktur som behövs för en effektiv spridning av ekonomiskt stöd. Mycket lite stöd har filtreras ned till folket. Hamas ledare, berikas dock av biståndet.

Det auktoritära islamistiska styret av Hamas dömer befolkningen i Gaza till kontinuerlig fattigdom, okunnighet och ett utdraget krig med Israel. Palestinierna, lär sig inte att söka fred, men däremot göra uppoffringar och bli martyrer i ett heligt krig mot den judiska staten.

Till detta får de hjälp av den svenska staten, med utrikesminister Wallström i täten.

Israel har inget annat val än att förkasta Hamas krav på gratis el, även om denna vägran medför ytterligare en runda av våld som kommer att drabba gazanerna mest.

Även de som sympatiserar med den palestinska nationella rörelsen borde inse att lite mörker kan hjälpa Gazaborna att se ljuset.

-Pettersson undrar om ni tänkt på att enligt den svenska Twitter-vänstern är det fulaste man kan var en svensk nationalist medan palestinsk nationalist, kurdisk, kubansk eller vilken annan nationalist som helst utom svensk är jättefint…

Läs mer…

Här ser ni det eländiga livet i det Gaza som enligt SVT är utsatt för en israelisk bojkott. Inspelat i december 2016.

Med en annan ledning kunde gazanerna vara lika rika som Gulfstaterna eller Israel för den delen.

18 thoughts on “Lite mörker kan hjälpa palestinierna att se ljuset

  1. Jag, kan ha fel men, jag tycker mig se att, på dessa två swinja finns tendenser på mutation. genom ett tryne håller på att, växa fram på näsornas plats.

  2. Tack Billy Boy.
    Vilka har gett dem mandat till det villkorslösa stödet? Plaketten är ett elakt hån mot fredliga lösningar. Jag tror inte väljare kan ha kunskap om S eller MP kommande biståndsagendor. Det kan vad jag förstått bestämmas ganska spontant och ingår sällan i partiernas uttalade väljarlöften? Med allt bistånd Palestinierna fått, hade de kunnat investera i egen elkraft, för länge sedan. Som artikeln säger ”Hamas dömer befolkningen i Gaza till kontinuerlig fattigdom, okunnighet och ett utdraget krig med Israel.” Hamas politiska agendor tjänar förstås på att befolkningen har vissa materiella brister, för att hatet mot Israel skall hållas vid liv.

  3. Varför klarar muslimerna inte av att ordna vatten- och elförsörjning.
    Alltid någon annan som ska ordna det åt dom. Likadant i hela området.

    • Med sina täta kontakter med mussarna har de röv slickande dumsvenskarna, snart kommit ner på samma nivå, som Mohammed och Ali med de 40 rövarna. Svenskingen börjar också få brist på vatten, knappt 50% av maten produceras i stian. men korruptionen är på uppåtgående, så de ena jämnar ut det andra, Svenskingen och musse är snart lika slöa och lata båda två, dessutom är de inga älskare av vatten någon av dem. Ett fyrfaldigt HURRA! För dumsvenskarna, som betalar miljard belopp till sina enda vänner de har mussarna. Men inga bidrag ingen vänskap har musse deklarerat.

  4. Sosseregeringen här kommer väl att öka biståndet till Araberna, bara
    dom gnäller liter mer, Dom Miljarder dom redan fått går väl oavkortat till vapenköp?

  5. Socialisterna/idealisterna öronmärker inte ett enda öre av de 1500 miljoner kr vi skattebetalare ger till palestina. Fullständigt obegripligt. Arrafat (också gödd av svenska skattebetalare) var en av världens största mutkolv. Han tog hand om det mesta själv. Varför lär sig socialisterna inte? Varför inte ställa krav på ex utbildning ? Varför inte ställa krav på att barnen inte ska lära sig att hata redan i förskolan. Varför har wallströmskan inreseförbud till Israel?
    Sossar är och förblir obegripliga.

    • Se hur det ser ut i Venezuela ett tidigare blomstrande land som numera är i kaos, deras eländiga situation är socialisternas misskötsel av landet, inget annat !
      Cuba är en skam.
      De tidigare kommuniststyrda länderna i östeuropa och det finns fler exempel i Asien.

      • Nu står Svenstia på tur. Men i stian blir det etter värre då vi har ett flertal miljoner av de 4 gäng frånsett dumsvenskarna, som fodrar fortsatt välstånd, som VIP passagerare med arbetsbefriad hög inkomst med gräddfiler inom det mesta. Hur ända in i helvede skall di dumme och fege röv slickarna klara av det. Visserligen är de mästare i konsten att, slicka gumpen på musse men, musse måste äta också.

  6. Det finns gränser av dumhet för vad någon kan acceptera. Jag känner fruktansvärt hjälplös frustration att stora mängder Svenska skattepengar doneras till figurer, som sysslar med terrorverksamhet och utpressning. Hur är det ställt med Svensk biståndspolitik egentligen?

Kommentera