Polisens facit: 13 nedlagda våldtäktsärenden – per dag

BROTTSLIGHET. Polisanmälningar om våldtäkter ökar med 16 procent i år. Men betydligt fler våldtäktsärenden läggs ned i år, jämfört med förra året. Detta samtidigt som den högsta polisledningen kräver att högen av öppna ärenden snabbt måste minska.

Fram till och med den sista maj i år hade 2 224 våldtäkter och våldtäktsförsök anmälts till polisen men de flesta fallen läggs ner. Hittills i år har 1 886 ärenden lagts ned, vilket innebär att det är 13 stycken fall per dag som läggs ner. Vid samma tidpunkt under förra året hade 1 601 lagts ned. Totalt har 297 ärenden gällande våldtäktsfall blivit utredda och överlämnats till åklagare, vilket är 44 fler än förra året.

Enligt en polis från södra Sverige prioriteras våldtäktsutredningar bort för andra mindre allvarliga brott.

— Vi har fler än 80 våldtäktsärenden som ingen ens har hunnit titta på. I stället utreder vi personer som har kört mot rött eller kraschat in i en stolpe, säger polisen.

Internt inom polisen ska detta kallas för ”old style”, vilket innebär att de satsar på kvantitet istället för kvalitet. Flertalet källor inom poliskåren runtom i Sverige har berättat att pressen uppifrån om att leverera resultat har lett till att de har fått direktiv om att prioritera de lättutredda brotten.

Det är framförallt genom att utreda enkla brott, som till exempel ringa narkotikabrott och trafikbrott, som polisens statistik blivit bättre.

Sydsvenskan

Polisen prioriterar enkla brott för statistikens skull

-Pettersson säger att enklaste sättet att begränsa brottsligheten är att minska invandringen

19 thoughts on “Polisens facit: 13 nedlagda våldtäktsärenden – per dag

  1. Tragisk händelse……..men som sagt inte ovanlig, ” i världens mest feministiska land”.

    Jag skulle aldrig komma på tanken att kalla mig för feminist.

    De som kallar sig för feminister i Sverige , borde skämmas.

    Vi har en regering som kallar sig för feministisk, vilket skämt.

    De som kallar sig för feminister, varför missar ni helheten i humanismen?

  2. http://politikfakta.se/wp-content/uploads/2016/12/anders_lindberg_arets_skurk.jpg

    Aftonbladets Anders Lindberg försöker åter igen briljera även i denna känsliga fråga om våldtäkter utan att ens nämna eller våga antyda det allra minsta vilka de verkliga våldtäktsförövarna är:

    LEDARE: ”Vi måste prata våldtäktskultur”

    https://unvis.it/aftonbladet.se/ledare/a/QVy4R/vi-maste-prata-valdtaktskultur

    Ynkligt! Men vad annat kunde man förvänta sig av den stollen?

  3. Sverige är numera ett extremt kvinnofientligt land,barnfientligt tillika.
    Vad polisen uppmanas av politikerhelvet i sjukklöverjuntan att göra när de förbjuds att utreda och infånga alla våldtäktsmän av utländsk härkomst är att rent ut och grovt sagt att spotta och pissa på alla våra barn och kvinnor som dagligen blir våldtagna och utsatta för sexuella övergrepp av sjukköverligans import av barbariska grova brottslingar från världens mest dysfunktionella länder i tredje världen ,de skyldiga är socialistjuntan men även polisen som lydigt gör som socialistjuntan kräver.Varje enskilt sexuellt övergrepp är ett trauma i sig och får förödande konsekvenser för den stackars flickan/kvinnan/pojken som drabbats och detta måste socialistjuntan ställas till svars för och dömas.

  4. Det skrivs att inte afghanerna ska skickas hem efter utförd våldtäkt då de riskerar dödsstraff där. Jag undrar våldtäkt är väl inte straffbart över huvud taget i muslimska länder? Ibland stenas någon men det är den utsatta kvinnan, ibland blir hon piskad.
    De skrev en false news att en afghan blev dödad i ett attentat i Kabul då han skickats tillbaka-det var fel fel fel. Sedan tänker jag på hur de definierar ett farligt land? Hur många mord sker i Malmö att jämföra med de muslimska länderna? Det är väl farligare att resa till Manchester och gå på konsert. Till Paris eller London och gå ut på krogen. Att gå på Åhlens i Stockholm. Hur tänker de? Afghanerna-många är hazarer och bor i Iran skriver de. De kan ju flygas till Kabul och sedan ta sig till Iran, det gick ju bra förra gången.

    • Självklart straffas inte muslimska våldtäktsmän i sina muslimska hemländer när de begår våldtäkter/gruppvåldtäkter i kufarernas land på de otrognas barn ,kvinnor och även pojkar,de gör ju bara vad deras härförare och pedofet muhammad uppmanade sina anhängare att göra .

  5. Tacka fan för att BRÅ kan snygga till statistiken när merparten av alla våldtäktsfall kläggs ned! Vi har ett Ynkligt och ruttet rättssystem, där
    man fullständigt skiter i dom drabbade kvinnorna för att lotsas som att
    det inte är värre här än i andra länder, fast det är ju precis vad det är.

    • Det skall även bli spännande att se vilken text Sveriges Radio valt på dagens skyltar!

  6. Lägg sedan till detta om hedersvåld. Notera att SVT text inte nämner vilken folkgrupp det handlar om, men hedersvåld är ju knappast typiskt svenskt…

    Fler ringer om hedersbrott

    Fler människor larmar den nationella
    stödtelefonen och varnar om heders-
    relaterat våld och förtryck. Antalet
    ärenden har ökat med 23 procent under
    2017.

    Juno Blom, nationell utvecklings-
    ledare tror att ökningen beror på att
    allt fler känner till telefonen.

    Omkring 13 procent av de utsatta är
    pojkar eller män. De har oftast dubbla
    roller. De kan tvingas kontrollera
    närstående flickor men också ha en
    egen utsatthet som att t.ex. bli kära
    i andra unga killar, vilket inte
    accepteras, menar Juno Blom.

Kommentera