Bar stulen jacka i rätten

BROTTSLIGHET. Den nu 19-årige mannen som den 23 december förra årets stal en jacka och två mössor för sammanlagt 4 197 kronor från en klädesbutik i Ronneby bar den stulna jackan under huvudförhandlingen i Blekinge tingsrätt. Rätten fick veta att det rörde sig om den stulna jackan under själva förhandlingen och beslagtog den där och då.

Mannen ville då ge tillbaka jackan till affären men eftersom att han har använt den under ett halvårs tid var det inte aktuellt för butiken. Mannen försökte även få betala ett lägre skadestånd genom att hävda att momsen på kläderna inte innebar någon kostnad för butiken. Rätten höll inte med om detta utan menar att mannen ska betala det fulla beloppet som butiken krävt, samma summa som värdet på kläderna som stals.

Förutom jackstölden så döms mannen även för fyra fall av olovlig körning, tre rattfyllerier och tre ringa narkotikabrott och hans påföljd blir skyddstillsyn.

Ovanstående från Blekinge Läns Tidning

-Pettersson tycker det låter som skyddstillsyn är fel metod för mannen. Antingen ett rejält fängelsestraff eller vård för han kan inte vara frisk…

19 thoughts on “Bar stulen jacka i rätten

  1. http://www.bz-berlin.de/data/uploads/2016/12/a003e941652_1482132284.jpg
    Svinet på bilden sparkar en inte ont anande dam i ryggen,så hon faller pladask, ner för trapporna i U-Bahn Hermanstrasse i Berlin.Kvinnan bryter en arm i fallet,och fick djupa sår i ansiktet.
    Idag inleddes rättegången mot honom en zigenarturk från Bulgarien.
    I hemlandet känd för inbrott m.m. I Berlin har han bl.a. rånat,stulit och öppet onarerat framför kvinnor ute på gatorna,vid minst tre tillfällen. Hur fan kan en sådan niding få stanna kvar i landet ?

    • För att begå allehanda brott i Svenstia, som en värdefull asylant anser swinjas dumstollar att, det får lov till. Inget mera tjafs, sa rättshaveristerna de s.k. di fege dumsvenskarna eller med andra ord Röv slickarna.

  2. Mannen är inte bara tjuv, han är ju också dum i huvudet, eftersom han bar den stulna jackan i rätten
    Med sådana pensionsräddare kommer våra gamla antagligen att få det ännu fattigare än nu?

  3. Därför att en svensk aldrig kör rattfull och ändå mindre använder droger och framför allt inte skäl, alltså är det en invandrare.

    Ifrågasätter du så straffas du snabbt med några nedåt-tummar.

  4. Varför i hela världen skickas inte dessa kriminella, som översvämmar vårt land, tillbaka till platserna de ursprungligen kom ifrån?
    På vilket sätt bidrager de till Sverige?

      • Att han skäl allt som är löst.
        1970 kunde jag ha trädgårs-dörren öppen om natten så katten kom och gick.
        nu hjälper det inte om den är låst, pensions-räddarna bryter ändå upp den.

  5. Om man har exklusiv smak så måste man ju få stjäla? Det är ju orättvist att de som tvingas bo i socioekonomiskt utsatta områden inte heller ska få ha det senaste?

Kommentera