Asylsökande gripen för mordbrand på asylboende

INVANDRARBROTT. Polisen kunde snabbt gripa en 19-årig man misstänkt för storbranden på ett asylboende i Asarum i Karlshamn, Blekinge. Mannen greps på platsen.

Sextioåtta personer, både barn och vuxna, bor i byggnaden. Men många av dem var inte hemma när det började brinna strax efter halv elva på onsdagsförmiddagen. Ingen människa kom till skada i branden.

Boendet är inrymt i en byggnad i ett plan med fem sektioner. Målet är att rädda delar av byggnaden och branden var på eftermiddagen under kontroll, rapporterar lokal medier.

Nya sängplatser till alla boende ska ha ordnats fram, uppger Migrationsverket till lokala medier.

-Pettersson noterar att varken Expressen/Kvällsposten, SVT eller TT nämner att den gripne bor på asylboendet. Det gör däremot Sveriges Radio P4 Blekinge…

 

13 thoughts on “Asylsökande gripen för mordbrand på asylboende

  1. Fortfarande vägrar journalisterna släppa nyheten att det var en asylsökande som tänt på.

  2. när neger gör översvämningar eller eldar brukar Kriminalvanvården inte ens göra avdrag på lön (13 kr per h skattefritt enligt inkomstskattelagen)

  3. Flesta bränder är anlagda av boende själva.Ändå är det nazister,SD och etniska svenskar får skulden.Dags för ett kraftig ursäkt av alla jäkla nyhetsförmedlare som påstår massa lögner.Ha det er Adolf

  4. Påstått 19-åring. Utgår från att åklagaren gör ålderskontroll på brottslingen.

  5. Sverige är förlorat för oss svenskar, mörkermännen sänker sig över vårt enda land !
    Har svenskarna i ett järngrepp !

  6. På SRP1 framfördes nyheten på ett sådant sätt att man kunde tro att någon infödd svensk tänt på. Vilseledande information/fake news?

    • Asylsökares brott får aldrig leda till att asylbedrägeri industrin ifrågasätts, ens om vi alla skulle offras /mördas på asyl”rättens” altare.

  7. Får hoppas han blir fälld för terrorbrott, precis som Anders Lindberg önskar.

  8. BLT som är lokaltidning glömde också berätta vem som är anhållen.Men journalisterna har väl mycket att stå i och då är det ju lätt att glömma någon detalj

  9. Den asylsökande var törhända medlem i Sverigedemokraterna. Naturligtvis kan även konstruerade förklaringar som socioekonomiska faktorer och utanförskap anföras av PK-maffian, ty för dessa hjärntvättade helvetesryttare existerar inga begränsningar då det gäller att demonisera och skjuta skulden på detta bland folket så populära parti.
    Andreas:)

    • God kväll Andreas. Jag har också ett förslag:

      För att vara helt säker på att det inte pyr på något ställe på babben som tände är det nog bäst att han släcks medels stor vattenkanon, pulversläckare, CO2-släckare, halonsläckare samt skumsläckare. Man är väl inte rasist. Vi släcker rejält.

Kommentera