Zigenare nekas låna böcker på biblioteket, minister upprörd

ZIGENARE. Stadsbiblioteket i Karlstad har satt upp 120 EU-migranter på en särskild lista som gör att de nekas att låna på biblioteket. Enligt bibliotekslagen ska alla medborgare ha rätt till biblioteksverksamhet. Men den som vill låna på stadsbiblioteket i Karlstad måste ha en adress så att biblioteket kan skicka en räkning om en bok försenas eller inte lämnas tillbaka.

– Hos oss står det att man måste ha en hemadress, säger bibliotekschef Åsa Hansen.
–  Det är mycket uppseendeväckande att man samlat en utpekad grupp människor i särskilt register, säger Johanna Westeson jurist och sakkunnig i diskrimineringsfrågor på Amnesty i Sverige till tidningen.

Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) reagerar på uppgifterna att EU-migranter utan adress inte får låna böcker på Karlstads stadsbibliotek. –  Folkbiblioteken ska vara tillgängliga för alla. Det är något som vi ska vara stolta över och som kommunerna har att ansvara för. Det finns en bred uppslutning kring bibliotekslagen.

VF.se

-Pettersson tvivlar på att svenska medborgare utan fast bostadsadress kan låna böcker när de vill, men, men…

Sedan kanske det finns en anledning till att zigenare nekas låna. För många zigenare stjäl för mycket enligt Aftonbladet och Jan Guillou

25 thoughts on “Zigenare nekas låna böcker på biblioteket, minister upprörd

  1. Knappast oväntat att en icke rättskapabel karaktär som ovan nämnda Bah Kuhnke nu skrider till biblioteksmarodörernas försvar, och därigenom griper tillfället att förskaffa sig några duktighetspoäng bland sina gelikar på toppen av den moraliska parnass de ockuperat.

    Sunt förnuft, rim och reson gör gällande att den som inte förmår följa de i ett normalt civiliserat samhälle gällande lagarna och förordningarna, inte befinner sig i en position där de kan förvänta sig något gehör genom att anföra klander mot att ha blivit portförbjudna. Detta tankesätt gäller dock inom en fungerande rättsstat och i dagens Sverige uppmuntras stölder och andra lagöverträdelser utförda av den omhuldade kriminalimporten.
    Dessa grupper har med full tydlighet bevisat att de överhuvudtaget inte har på ett bibliotek att skaffa, utan fastmer sökt sig dit med uppsåt att orsaka oreda och otrivsel för vanliga låntagare och studieintresserade – detta oavsett vad det brottsbefrämjande etablissemanget och dess tillskyndare hävdar.

    Det är en obeskrivlig fräckhet att hänvisa till folkbibliotekens tillgänglighet för alla i detta sammanhang, där rapporterna om vandalism och vardagsterror inkommer i en aldrig sinande ström och där personalen svårligen ansätts av aggressiva, amoraliska analfabeter. Det verkar onekligen som att MENA-vandalerna et consortes har förlänats något slags lagstridig diplomatisk immunitet och åtnjuter exterritorialrätt varhelst de behagar ta en samhällsinrättning i besittning.
    Andreas.

    • Varför ska dom låna böcker Andreas, dom kan ju inte läsa?
      Utlån av djungeltrumma kräver kanske också att man har en fysisk giltig adress.

      🙂

      • Mitt i prick!
        Att via en genuin kunskapstörst och vetgirighet förskaffa sig bildning, inhämta information och förkovra sig, torde vara det sista dessa kringvandrande ligister har i sinnet.
        Det existerar i själva verket ingen bevekelsegrund för att bevilja tillträde till de som förgriper sig på såväl inventarier som seriösa låntagare och bibliotekarier.
        Andreas 🙂

  2. Varför lånar inte den personen böcker med sitt kort åt romerna, som sett till att Dagens Nyheter ”kommit över” de här uppgifterna?

  3. ”Alla medborgare har rätt till biblioteksverksamhet”. När blev eu-migranter medborgare i Sverige?

    • För en storhetsvansinnig dumsamba är alla, som tillhör de 4 gäng likvärdiga med dumsvenskar.

  4. Idiioti! För att kunna skicka ut ett meddelande från en myndighet krävs en giltig postadress med giltigt postnummer. Poliserna måste som ju fara ut till zigenarnas läger för att delge dem avvisning, de har ju ingen postadress. Biblioteken måste kunna skicka ut meddelanden, om att en beställd bok har kommit eller att lånetiden gått ut. För dem som saknar adress kan någon organisation, t.ex. kyrkan, ta på sig ansvaret både med c/o adress och att lånetider sköts och att böter betalas.
    Ska alla utan fast adress behandlas på samma sätt eller är det undantag för zigenarna?

  5. Självklart dra de direkt rasistkortet, men som vanligt har de totalt missat problemet i frågan.

    Reglerna säger att det ska finnas en adress. Det gäller alla låntagare – oavsett deras etniska bakgrund.

    Hur ska det annars bli om man luckrar upp alla regler? Det slutar med ett laglöst land.
    Tyvärr är vi på god väg redan, med mildare straff för somliga, inga gripanden vid t.ex. stenkastning mot blåljuspersonal.

  6. De zigenare som kan fler ord än ”hej” på svenska,är nog lätträknade…Kanske användes böckerna som toapapper,av detta patrask ?

  7. Vad har vi regler för? I bibliotekets regler för att få låna böcker står att man måste registrera sig och ange en adress. Eftersom zigenarna inte har någon adress (säkert inte id heller) så uppfyller de inte kraven. Så vad är PROBLEMET? Migranterna måste även lära sig att det finns skyldigheter, inte bara rättigheter i Sverige.

  8. Otroliga politiker, gap maffian är igång igen. Det finns inga regler, ingen respekt för de som skall hantera det som politiskt okunniga virrpannor beslutat.

  9. Jag förstår varför biblioteket inte vill låna ut böcker till zigenare. De vet att det är sista gången de ser den boken.
    Har Alice Bah-Kuhnke ingen kunskap om zigenare?

    • Har hen – hönset, över huvud tagit kunskap om något utöver shoppa och knulla? För det verkar inte så. Just därför är hen – hönset en värdig minister i den svinska regeringen, som väl fyller sin plats.

  10. Har de kanske inte lämna tillbaks böcker de lånat tidigare? Därför har de blivit markerade i databasen. Det skull ske samma sak med en svensk enligt reglerna. Inget fel som vanlig. Men som vanligt får inte ansvarsfulla yrkeskunniga sköta sina jobb utan att riskera rasiststämpeln. Och som vanligt är de romer inblandade. Känns inte mönstret igen?

  11. Här praktiseras dumhet efter dumhet, säkert att man använder ”allas lika
    värde” också. Ingen utanför. ”Allt åt alla” o v s . En fast adress och telefon
    nummer vore ju på plats. Ett giltigt leg eller pass, eller har biblioteken endast blivit mötesplats för kringvandrare. Okay, varför inte lämna dispositionsavgift eller en viss summa pengar som garanti att böcker återlämnas. Det här gäller alla, har man ingen fast adress – inget lån.
    Skattefinansierade som biblioteken är borde dom i slutet av tunneln se
    att när böcker för miljoner försvinner varje år, helt enkelt åtgärda. Det är
    dax att spara, framtida ekonomisk kollaps kan göra att bibliotek får stänga
    precis som postkontor har gjort.

  12. Johanna och Alice kan öppna ett eget bibliotek, ett zigenarbibliotek. Jag ser två alternativ. 1: En tom källarlokal, utan möbler. Ställ en pappkartong med böcker på golvet, klart! 2: J eller A kan med fördel sätta sig bakom ratten i en buss, köra ut böckerna till olika ”adresser” i skogspartier och leverera direkt till kunden. När böckerna till slut ”försvunnit”, alltså använts som brasved eller sålts, så är det dags att köpa in nya böcker.

  13. Jag kommer osökt att tänka på vad mormor brukade säga:
    ”Akta dig för tattarna!”

    Hon brukade veta vad hon pratade om.

    Gör Sverige svenskt igen!
    Håll Sverige rent!

    • Tjuvar förr som nu.
      1634 (tror jag det var) utfärdades en lag att ifall man fann zigenare smygande omkring hästhagen t.ex så hade man rätt att avliva dem.

  14. Så in i helvete korkat!
    (Ursäkta mitt språkbruk, men i det här fallet är det befogat!)

  15. ”Alla medborgare” enligt bibliotekslagen, alla medborgare det är väl svenska det talas om. Alice B.K. och Johanna W. verkar mest måna om sig själva och struntar i Sverige.

    • De tänkte väl inte på det, eller så vet de inte vad som menas med medborgare i landet.
      Jag skrev mitt inlägg innan jag såg ditt.

Kommentera