Miljonstöd till unga entreprenörer utan utbildning

INVANDRING. – Vi sökte i mars 920 000 kronor och beviljades nu hela det beloppet, för att driva det här projektet i ett år, berättar Björn Tegnér, som är enhetschef för avdelningen Arbete och utveckling.

Det projekt Björn talar om kallas ”Framsteg” och sker med Arbetsförmedlingen som samverkande partner. Projektet vänder sig till ungdomar som står en bit ifrån eller riskerar att hamna utanför den ordinarie arbetsmarknaden.
– Det här är unga som kanske inte har en ordentlig utbildning, men ändå har idéer och visioner, fortsätter Björn.

Tanken är att med hjälp av en handledare ska de kunna slussas in i arbetslivet genom att starta ett eget företag.

-Pettersson är inte förvånad. Politiker kan man bli utan utbildning och sunt förnuft, men knappast egen företagare om nu inte nolltaxerare och kriminella räknas som entreprenörer…

Projektpengar är liksom bistånd ingen lösning utan konstgjord andning som riskerar att bli permanent.

DT.se

10 thoughts on “Miljonstöd till unga entreprenörer utan utbildning

  1. Projekt, projekt, projekt – med vackra namn. Namn som skall ge framtidsvisioner och framtidshopp. Men innehållet? Det trägna arbetet? Slitet?
    Lägg av med alla projekt.

    • Det finns vissa kodord. Visioner är ett sådant,då vet man att det är bs som kommer utan någon som helst förankring i verkligheten

  2. 3-årig gymnasieutbildning är minimum för att få arbete i Sverige. Blev till lag under 90-talet.

  3. De flesta människor bär på ideer och visioner men att de är så pass bra att de kan bli till framgångsrika företag är ett önsketänkande. Skulle myndigheterna kolla upp ALLA företag som driver bla torghandel skulle det visa sig att de flesta är allt annat än helvita. Detta är ännu ett projekt som finansieras med våra gemensamma skattemedel som kommer att misslyckas.

  4. Haha 900 000 på ett år, gissar att sk administrativa avgifter och löner till 2 personer äter upp den summan. Inte ens 900 Miljoner skulle ge varaktig effekt, förr hette det att nöden är uppfinningarnas moder, idag skall man ha pengar i förskott för att bli ”kreativ”

    Ja det var ju kreativt, som sagt projektledaren lever gott på de pengarna.

  5. Mååååna är typexemplet på entreprenörsbidrag, trots stora satsningar från samhället klarade hon jobbet ett a två bokföringsår, sedan var det slut. Vad hade inte detta land kunnat vara utan dessa parasiter

    • Jobb på landsbygden, stävja våld och dalta med andra länders vuxna män, som borde ta hand om sina egna! Det är så magstarkt att man tror att man lever i ett parallelluniversum.

Kommentera