En armada av Taxibilar…

INVANDRARBROTT. När Pettersson åkte taxi från olika etablissemang under de vilda åren var Taxichauffören en stolt och välklädd person som hade personlig service som honnörsord och rättesnöre för sitt yrkesutövande.

Bilarna var rena och fina och exempel på exemplarisk skötsel av ett fordon. Idag är taxichaufförer i många stycken en yrkesgrupp som många gånger är slafsigt klädda med bristfälliga och smutsiga fordon. Inte sällan har de svårt för kundernas språk och det händer med en skrämmande regelbundenhet att främst turister luras på stora belopp. All yrkesstolthet är bortblåst! Ja, ja, jag vet att det finns några av den gamla stammen kvar men de blir allt färre.

När branschen avreglerades 1990 var andemeningen i avregleringen till lägre priser för konsumenterna och kortare väntetider på bilar. De förmodat lägre priserna lyser dock med sin frånvaro. Den enda effekten av avregleringen är usla arbetsvillkor för chaufförerna, dålig lönsamhet för åkeri ägarna och en allmän kris för hela branschen.

Nu är det andra, mer spännande tider som Fredrik och Mona brukade säga.

  • Niobarnspappa från Somalia misstänkt för våldtäkt: En 020-taxichaufför har gripits misstänkt för våldtäkt på en kvinna i 25-årsåldern. Hon ska ha vaknat av att chauffören våldförde sig på henne i taxin.
  • Man knivskuren av taxichaufför i Svedala: Polis och ambulans skickades mot Holmeja vid väg 108 efter ett larm om en knivskuren person. På plats kommer man i kontakt med en man som blivit knivskuren av en taxichaufför efter en dispyt om priset för en taxiresa.
  • Arabisktalande taxichaufför dömdes för sexbrott men fick fortsätta jobba – nu är han misstänkt för våldtäkt:  En taxichaufför i Stockholm dömdes för sexuella ofredanden mot tjejer i sin taxibil, men fick ha kvar sin taxilegitimation. Nu är han häktad och misstänkt för våldtäkt i taxibilen. Stockholms Tingsrätt B 10434-16
  • ”Halländsk” taxichaufför dömd till fängelse: Taxichauffören som kört runt i Halmstad har ofredat, hotat och misshandlat kvinnliga kunder. Nu döms han till fängelse i sex månader för en rad olika brott. B 1847-16
  • Taxichaufför döms för ofredande: Tingsrätten: En taxichaufför döms för ofredande efter att han antastat en av sina kunder genom att bland annat ta på den kvinnliga kundens lår och lägga sin hand om hennes axel. Malmö Tingsrätt.
  • Taxichaufför fälls för sexuellt tvång: Hovrätten: Tingsrätten ogillade åtalet för våldtäkt. Hovrätten fäller dock taxichauffören för sexuellt tvång mot den 16-åriga passageraren. Påföljden bestäms till sex månaders fängelse. Svea Hovrätt B 9554-13
  • Våldtagen på nyårsnatten: Hovrättsdom: En taxichaufför våldtog en kvinna när han skjutsat hem henne på nyårsnatten. Tingsrätten dömde honom till tre och ett halvt års fängelse. Hovrätten för Västra Sverige fastställer. B 1803-12
  • Taxichaufför var våldtäktsman: Hovrättsdom: Taxichauffören utsatte en av kvinnorna för oral våldtäkt i bilen och den andra för anal i hennes hem. Han döms till drygt tre års fängelse och kvinnorna får 75.000 kronor var i kränkningsersättning. Svea Hovrätt B 5000-06

Herrarna i exemplen ovan har alla arabisk eller Nordafrikanska namn. -Pettersson är väl medveten om att svenskar också begår brott, men i den här yrkeskategorin har jag inte hittat några.

9 thoughts on “En armada av Taxibilar…

  1. Om man hade haft två hjärtan hade man ju kunnat öppna båda.
    God natt Pettersson & Co.

  2. Nu skriver jag inte om pakistan, av den enkla anledningen att jag inte vet hur det är där, dock i Indien så har kvinnor särskilda vagnar i tåget , undrar varför ????

  3. Vill minnas att man på gamla goda tiden måste vara ostraffad, om man skulle få tillstånd att köra taxi.
    I dag verkar det vara tvärt om.

  4. Enligt den muslimska läran, islam/koranen ska kvinnan betraktas som
    en åker; En åker ska brukas.

    Öppna era hjärtan.
    Muslimer sk betrakta oss ickemuslimer som fiender.
    Mot fiender gäller krigets lagar.
    I krig är våldtäkt vanligt.

    D.v.s. att muslimer våltar svenska kvinnor är helt naturligt.
    Undrar om alla kvinnor som inte röstade på SD verkligen vill bli våldtagna?
    —De tänkte kanske inte så långt.
    —Det krävs en viss kapacitet i huvudet för att förutspå konsekvenser.
    Men alla kvinnor som redan blivit våldtagna av muslimer kanske
    förstår att SD är räddningen.
    Gör Sverige svenskt igen!
    Håll Sverige rent!
    Vi kan!

  5. den mekaniserade våldtäktsvetenskapsmänarmén med omskurna kukar snurrar runt de sena nätterna och lockar ensamma promemerande kvinnor med lockrop och skrik från svarttaxi i dubbel bemärkelse. Gå ut och promenera en natt i Stockholms län får du se. Sverige är arabvärldens sopstation.

Kommentera