Virtanen: ”Hur mycket Hedenmo tål Sverige?”

INVANDRINGSDEBATTEN. För några dagar sedan tyckte Anna Hedenmo, reporter på SVT och ordförande i Publicistklubben att Jan Helin, Aftonbladets förre chefredaktör och numera programdirektör på SVT att ”Jan Helin borde erkänna sin egen del i skulden” om att invandringsdebatten har gått snett. 

Nu försvarar Aftonbladets Fredrik Virtanen sin förre chef och kritiserar SVT:s Anna Hedenmo i en ledartext. Kritiken gäller Hedenmos debattinlägg om att Jan Helin, tidigare chefredaktör på Aftonbladet, har ansvar för misstroendet mot medier i invandringsfrågan. Hedenmo menade att tidningen med sina opinionstexter lyckades tysta andra journalister i frågan.

Virtanen vänder sig mot hennes formuleringar och skriver sarkastiskt: ”Det är rörande. En handfull röda och ljusblå skribenter – kända som pk-eliten – lyckades stoppa hela det borgerliga etablissemanget som äger kapitalet och 9 av 10 stora tidningar från att säga vad de egentligen ville om invandringen”.

-Pettersson undrar vad Virtanen menar? Han och alla andra ”journalister” påstår att ägarna inte bestämmer vad som rapporteras i medierna utan att journalisterna är oberoende.

Att en (1) SVT-journalist ger en syn på sakernas tillstånd blev tydligen för mycket för vänster-etablissemanget på Södermalm…

Om Fredrik Virtanen på bloggen…

20 thoughts on “Virtanen: ”Hur mycket Hedenmo tål Sverige?”

  1. Att det finns människor som varken förstår sig på verklighet eller demokrati, samt hur opartisk journalistik ska fungera. De vet vi.

    Fast det är väldigt lustigt, att koncentrationen på AB är så markant hög. Av den sortens enfaldiga och okunniga människor.

    Fredrik Virtanen gör inte bort sig på AB. Han smälter in bra där.

  2. Frågan är hur mycket virtanen tål vi i Sverige? Han kan åka tillbaka till suomi och dricka lite kosken så kanske han kommer på bättre tankar,kanske får lite suomi sissu istället att käbla här.Ha det så bra trots allt Adolf

  3. Jag litar inte på kappvändare därför höjer jag ett varningens finger för Hedenmo uttalande.

  4. Hans namn ska för hundra gubbar stavas VIRTSANEN! Lär er det nån gång, svennar!
    Virta betyder ”ström” på finska. Virtsa betyder … URIN.

  5. Finns det någon som bryr sig om vad den stora lufsen
    säger när han befinner sig i rödvinsdimmorna?

    • Jag tror att en turné ute i landet för herrarna Virtanen och Lindberg skulle bli mycket kortvarig!

  6. Det säger ju allt om hur opolitiskt SVT är när man anställer
    Aftonbladets Jan Helin som programdirektör.

    Självklart att Fredrik Virtanen försvarar denne med näbbar
    och klor om Aftonbladets ”värdegrund” blir ifrågasatt.
    Särskilt när det var Aftonbladets ”värdegrund som Jan Helin
    införde på SVT så fort han blev anställd på statstelevisionen..

  7. Jhonson, en riktig journalist är Janne Josefsson enl mig. Han är vänsterpartist men har ändå förmågan att se svagheter i samhället på ett objektivt sätt. Att se bortom egna värderingar är stort!

    • Inte enligt honom själv. Jag kan tänka mig att han är på G mot SD-hållet: ”Janne Josefsson berättar även att han återigen kommer att rösta blankt i valet nästa helg.
      – Jag röstar blankt, precis som jag gjort tidigare. Jag var folkpartist, blev anarkosyndikalist och då var det inte aktuellt att rösta. Jag tycker att det är bra som journalist att rösta blankt, och ska jag vara ärlig så vet jag inte vad jag skulle rösta på. Man ska respektera demokratin och fria val och gå och jag går till vallokalen. Som journalist har jag ändå inflytande över politiken, säger han till Resumé.
      Som före detta folkpartist särskiljer sig Janne Josefsson, enligt honom själv, från många av sina kolleger.
      – På SVT annars är det ju vanligast med V- och MP-röster, enligt siffrorna. Min erfarenhet inom public service är att det finns en stor majoritet av rödgröna. Det ska ju inte påverka jobbet, men på ett eller annat sätt får det väl konsekvenser, säger han till Resumé.” https://unvis.it/expressen.se/gt/janne-josefsson-sa-rostar-jag-i-valet-2014

  8. Virtanen tycks själv (enligt wikipedia) vara ungefär lika mycket journalist som Blondinbella typ. Hans enda utbildning är någon kurs (framgår ej vad) vid Fridhems Folkhögskola. En skola som inte ens har någon skrivarutbildning.
    Han får förmodligen sina texter färdigskrivna direkt från Wall Street, (som ju äger Aftonbladet via Schibstedts/Goldman Sachs m.fl.).. Sedan är det bara för honom att översätta med google translate.

  9. Kul att PK eliten börjar krackelera innifrån.
    Anna Hedenmo har vänt kappan efter vinden precis som Elisabeth Höglund

  10. Anna Hedenmo kommer nog att utsättas för samma hänsynslösa mobbning som Katerina Janouch.
    Om nu inte andra ”opinions bildare” börjat tröttna på att hålla tand för tunga…

  11. Virtanen denna b-boksförfattare!
    Hur kunde han plötsligen bli chefsredaktör?
    Ja, jag vet på på Aftonbladet gäller ju dummare desto bättre!
    Men ändå?

  12. Journalister (jag menar riktiga sådana) finns dom?
    De propagerar för sin egen politiska åsikt och lämnar verkligheten därhän.

Kommentera