Svensk statsfinansierad propaganda mot Israel

MEDIA. Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman skriver i Barometern idag: Den svenska statstelevisionen, SVT, har nu visat ytterligare en anti-israelisk dokumentär som ett led i ansträngningarna att indoktrinera den svenska allmänheten.

Nyligen, 21 maj, visade ”Dokument utifrån” en dokumentär om läget i Jerusalem och den palestinsk-israeliska konflikten. Dokumentärens grundtes framförs redan under de första sekunderna då det hävdas att i Jerusalems ”ockuperade östra del stiger spänningen i takt med att allt fler judiska bosättare flyttar in”.

Citatet sammanfattar tydligt dokumentärens utgångspunkter, tema och slutsatser. Den judiska närvaron i Jerusalem är orsaken till konflikten. Dokumentären radar upp det ena israeliska ”brottet” efter det andra utan att ge någon kontext, några israeliska mainstream-perspektiv eller förklaringar. Propagandistiska och oärliga påståenden från den palestinska sidan lämnas obesvarade.

… Genom att fullständigt frångå alla de krav som vanligen dikteras av god journalistisk sed och genom att framställa Israel – en demokrati av västerländskt snitt – som boven i dramat, bidrar SVT aktivt till ett undergrävande av fakta, till att sprida fake news och till den pågående demoniseringen av världens enda judiska stat, Israel.

Svenska skattebetalare borde känna stor oro inför SVT:s agerande och kräva förändring, en balanserad rapportering och ett slut på den skrämmande ensidiga och tvångsmässigt negativa rapporteringen om Israel.

Läs hela artikeln i Barometern här.

10 thoughts on “Svensk statsfinansierad propaganda mot Israel

  1. De forna ledarna av DDR och Hitlers propagandaminister Hoebbels hade varit stolta on de haft ett så pålitligt propagandaorgan som vänsterns SVT.
    En skamfläck för vårt land.

  2. Det är ytterst obehagligt att SvT sprider sina egna åsikter i dokumentären. Det är skamligt att visa detta otroligt vinklade synsätt på Israel men det är väl bara att förvänta med snabbköpskassörskan Margot Wallström som utrikesminister! Hon styr åt fullständigt fel håll och matar ABBAS med SVENSKA SKATTEBETALARES pengar så det står HÄRLIGA till! Dessutom i ”Palestina” får terrorister som mördar judar GATOR UPPKALLADE efter sig!!!! Är kä–ingen både BLIND och DÖV kan man undra? Sverige har blivit ett land som UNDERSTÖDER TERRORISM! Tack o lov bara 1 år kvar med denna obildade och oförnuftiga, idiot- regering! Om jag fick välja 2 som ska LÖPA GATLOPP vore det MARGOT WALLSTRÖM och STEFAN LÖFVEN. nä, förresten – jag ändrar mig – de ska doppas i tjära och rullas i hönsfjä’drar INNAN GATLOPPET! Jä-lar i havet vad de skulle springa.med HELA SVENSKA FOLKET efter…..

      • En alltigenom skändlig kommentar, vilken med full tydlighet visar en historisk okunskap som endast överträffas av den särpräglade infantiliteten.
        Andreas 🙁

  3. Jag glömde säga det, men det ser fantastiskt fint ut i sophuset. Det är, under inga omständigheter så, att babbe spridit ut ett lager med soppor direkt på golvet så det inte går att ta sig fram. Och, med tanke på lukten finns det absolut inga hälsorisker (*), (**), (***).

    ——————————————————————–

    (*) Jag passar mig noga för att få rasiststämpeln av en liten gris med östrogenöverskott (t.ex. svensk feg politiker). Därför väger jag mina ord på våg.

    (**) Dessutom kan jag inte vinna en diskussion med någon som gått på Södertörn, eftersom de inte använder fakta.

    (***) Därför, mina vänner, säger ni också lämpligen att det ser fint ut i soprummet.

    Lycka till i soprummet, och kom ihåg, Jesus älskar alla; oavsett hur de beter sig i soprummet.

Kommentera