Stäng

Utan gränser väntar den verkliga fascismen

Ann Charlott Altstadt, frilansskribent och författare till bland annat ”Liten ordbok för underklassen” har skrivit nedanstående krönika på Lag & Avtal.

Jag bor i det skyddade medelklassreservatet Södermalm. I den vita segregerade stadsmiljön märks skuggsidan av Sverige så tydligt.

När min kompis flyttade bars kartongerna av män från en före detta sovjetrepublik. Trappstädarna i mitt hus pratar bara spanska. Jag undrar vilket land de kommer ifrån som underhållsarbetar vid t-banan mitt i natten och hur ett glas vin på restaurangen i kvarteret kan kosta bara 40 kronor.

Enligt Fackligt center för papperslösa finns det 30 000 till 50 000 personer utan uppe­hållstillstånd i Sverige. Under slavlika förhållanden exploateras de av skrupelfria arbetsgivare och uthyrare som kan klämma in upp till 50 personer i en lägenhet. En ny typ av brottslighet har uppstått när personnummer, adresser och identitetshandlingar med mera har blivit handelsvaror. De rättslösa är som mänskliga guldgruvor för butiks- och restaurangägare, städ- och byggfirmor, och för de offentliga verksamheterna som kan göra billiga upphandlingar. Och när vi alla handlar på svartrea snedvrids konkurrensen, då företagare som kör vitt inte har en chans att matcha tim­löner på 30 spänn.

Problemet tycks vara en lätt juridisk plätt. De som lever i landet illegalt måste avvisas. Men till och med politiker har svårt att hantera problemet. Papperslösa har rätt till tand- och sjukvård för en femtiolapp, barnen har rätt till skolgång, och i några kommuner kan familjer få socialbidrag. Vilket förstås ger alla dubbla budskap och gynnar också arbetsgivarna när den billiga arbetskraften får fler incitament att stanna i Sverige.

Frågan är så politiskt minerad att debatten tycks ha kokat ner till två nakna ståndpunkter. Asyl för de papperslösa innebär solidaritet med de mest utsatta, vilket ställs mot avvisningarnas kallhamrade omänsklighet. Men den illegala emigranten exponerar en så mycket större konflikt som vi öppet måste få diskutera. Ytterst handlar den om vårt framtida samhälle. I dag är rättigheter knutna till uppehållstillstånd och medborgarskap, men enligt aktivister och organisationer är det en sorts rasism, då det ju diskvalificerar resten av jordens befolkning. Organisationen Ingen människa är illegal är öppen med att den vill avskaffa gränser och nation. Men vad anser exempelvis Rädda Barnen, Svenska kyrkan och alla andra organisationer och aktivister som i princip vill ge alla sökande uppehållstillstånd?

Jag har väntat i åratal på att få en förklaring till hur en välfärdsstat eller över huvud taget vår nuvarande nationalstat ska kunna kombineras med en öppna gränsernas politik. Och om asylförespråkarna anser att emigranters rättigheter övertrumfar vår nuvarande ordning så vill jag att det sägs ut och vi får veta fördelarna med att dagens samhälle raseras.

Jag anser att människor med verkliga flykting- eller skyddsskäl måste få stanna och andra erbjudas bidrag och avvisas. Jag vill ha stängda gränser i stället för öppna, en välfärdsstat i stället för fri invandring, ett kvotflyktingssystem kombinerat med generöst bistånd i stället för nuvarande asylpolitik. Jag vet att dessa åsikter, enligt vissa, gör att jag tillhör The Dark Side. Men jag tror att de är långt mer humana än en framtid utan gränser. Där väntar den verkliga fascismen.

Ann Charlott Altstadt

 

8 thoughts on “Utan gränser väntar den verkliga fascismen

  1. Utan gränser kommer Islamister och deras muhammedaner och dom har sin egen fascism som är mycket mer extrem.Liberalism föder just diktatur och dermed fascism.

  2. Det finns ju också de människor som lovas en viss lön & blir totalblåsta och får kanske bara en bråkdel eller ingenting alls. Janne Josefsson gjorde ett program om dessa ”nattarbetare” som städade på McDonalds…
    Kan nog finnas på SVT play & vore nog bra för ”allt-åt-alla”-folket att se för första gången eller igen.

  3. Bra skrivet.Det är så att det finns folk som jobbar för 30 kronor i timmen.Hur tror ni det påverkar när en svensk ungdom vill jobba och erbjuds samma lön.Sedan skall köpa första bostaden som här kostar minst 1.5 mille för 19 kvadrat.Den ekvationen går inte ihop.Vad gör Regeringen? Vi får vad vi röstade för,hoppas att nästa val röstar man för mer handlingskraftig regering,inte massa käbblande landsförredande manliga kärringar.Man ser inte röken av dom nu,det är våld ,bränder på våra gator men käbbel kärringen syns inte till.Tack svetsarn avgå.Mvh Adolf

  4. Ursäkta, det må finnas skrupelfria arbetsgivare som drar
    nytta av dessa illegala, men dom mest skrupelfria är ändå
    faktiskt dom som låter illegala stanna kvar i landet, för dessa
    återstår ju bara två möjligheter, antingen jobba för en skitdålig
    lön eller att begå brott, men det största ansvaret ligger på
    typer som Bengt ” vet bäst” Westerberg, landsförrädaren
    Fredrik Reinfeldt och sju klöverns anhang och den
    huvudlösa skämtregering som just nu skiter i allt ansvar,
    och bara kör på med nya importer av lycksökare.

    Men även en stor del skall åvila den Media som i flera
    år granskat läsarna och inte makten, som borde vara
    deras huvuduppgift!

  5. Ann Charlott Altstadt hade behövts som en tydlig motvikt vid den nyss genomförda internationella migrationskonferensen i Estoril, Portugal.

    Det är alldeles uppenbart att Sverige och EU som en helhet behöver konkretisera ett tydligt åtgärdsprogram hur man kan reducera den extrema jihadismens härjningar runtom i världen.

    Ann-Charlotts reflektioner blir, som jag tolkar dem, att gräva där vi står, att det inte blir någon enkel process förefaller ju tydligt då man tittar på vad hon skriver.

    Allra först måste dock samtliga våra politiker våga göra en ordentlig pudel och erkänna att det tyvärr inte räcker med att vända andra kinden till, hur långt man skall gå och i vilken takt blir snarast det som måste diskuteras.

    Att många av de illegala migranterna kommer att bli klämda är ett ”offer” som man måste acceptera, för vad är alternativet till att västvärlden nu omhändertar sina tillkortakommanden??

    Efter att ha refererat Estoril konferensen under dagarna tre så inser man att den politiskt korrekta ansatsen lämnar en hel del i övrigt att önska om man på allvar vill försvara västvärldens civilisation och de värderingar vi byggt vårt samhälle på.

    Ann-Charlotts åsikter och förslag kvalificerar henne för en plats i den politiska församling som per definition sitter på den lagstiftande makten, dvs i Riksdagen. Vilket parti hon väljer eller blir vald till är av mer akademiskt intresse, nu måste vi gå från ord till handling.

    http://newsvoice.se/2017/05/29/estoril-konferensen-usa-massmigrationen/

    http://newsvoice.se/2017/05/31/estoril-massmigration-invasion/

    http://newsvoice.se/2017/06/01/estoril-konferensen-islamistiska-extremismen/

  6. @Ann Charlott,
    Rätt tänkt och väl rurat. Det är ruter i dig. Du måste var en dubbelrasist ☺

  7. Vem skall ta hand om Fastighetskatt, Moms, Alkoholskatt, Bensinskatt och vem skall dela dela ut bidrag och vem skall avlöna politikerna i ett land som avvecklats?
    De senare behövs kanske inte om det inte finns någon stat?

Kommentera

Back to top