Nekar pengar till utsatta

SD arrangerade nyligen en budgivning där den/de som bjöd mest skulle få besök av Jimmie Åkesson och bli bjudna på middag han själv lagat till. 171 800 kronor fick man in och dessa fördelades jämt mellan partiets egen stiftelse Hepatica, som hjälper flyktingar i deras närområden och Stadsmissionen.

De 85 000 som erbjöds Stadsmissionen skulle räcka till en ordentlig måltid till 3 400 fattigpensionärer. Stadsmissionens Marika Markovits nekade dessa pensionärer en rejäl måltid och valde att inte ta emot pengarna med den oerhört uttjatade motiveringen ”värdegrund”.

”Som vi tidigare meddelat väljer vi, Stockholms Stadsmission, att avstå från gåvor/sponsring från företag och organisationer vars verksamhet eller målsättning strider mot Stockholms Stadsmissions människosyn”

Så löd svaret i det mejl Marika Markovits författade. Det är alltså Stockholms Stadsmissions människosyn som förhindrar att SD skänker pengar till behövande. Då är min gissning att missionen ogillar det faktum att pengarna skulle användas till mat för svenska fattigpensionärer och inte fördelas bland rumänska tiggare och utsatta i förorten. Fast det är vad jag tror. Vad Stockholms Stadsmission har för människosyn får de själva svara på.

En som starkt gillar att svenska fattigpensionärer i Stockholm inte får 85 000 att dela på, är operadivan Marlena Ernman, själv god för miljontals kronor. I ett av sina många twitter skriver hon att Stadsmissionen visat ”ryggrad och civilkurage”. Så nu är det alltså att visa civilkurage och ryggrad att vägra ta emot pengar som kan göra skillnad för många svenska fattigpensionärer.

En verklighetsfrånvarande operadiva som själv äter med guldbestick och frotterar sig med samhällets mest välbeställda. Nu hade ju SD kunnat spetsa till det hela och fördelat 85 000 kronor bland de rumäner som sitter utanför Stockholms butiker och tigger. Frågan är om det inte blivit förvirring bland de få hjärnceller Ernman begåvats med?

Nyheter Idag

Det Markovits nu gjort är att skapa ilska och inom kort får vi läsa i etablerad media att Stockholms Stadsmissions  Marika Markovits näthatats på högerextrema hatsajter. Frågan är bara vilken blaska som hinner först med rubriken. Alla Sverigedemokrater skänker inte pengar till välgörenhetsorganisationer, även om många säkert gör det. Alla vänsterpartister gör det inte heller och jag tror inte ens att alla kristdemokrater gör det. Här har vi ett parti som tar initiativ till att samla in pengar till vårt samhälles mest utsatta och det accepteras inte av chefer och högavlönade artistdivor. Är det att visa ”civilkurage och ryggrad” Marlena Ernman?

Vad det gäller Marika Markovits tjänade hon 71 000 kronor i månaden 2014. Fast det är nu inte lönen som driver henne, enligt Markovits själv, som i en intervju menade att hon ”nog skulle kunna leva hyfsat på 25 – 30 000 i månaden”. Hur många av er som läser detta tjänade 25 – 30 000 i månaden för tre år sedan? Bara ren nyfikenhet. ”Man vänjer sig vid sin lön”, tillade Markovits också.

Kollega.se

Bilden av Marika Markovits klarnar en del när man läser texten om henne och hennes bror. Hon har vunnit pris som Årets Europé för sitt ”engagemang för fattiga EU-medborgare som reser till Sverige i jakt på arbete”. Hennes föräldrar härstammar från Östeuropa och tillhör socialdemokratin. Hon är också starkt engagerad i den alltmer vänsterstyrda Svenska kyrkan.

Fastighetsfolket

Marika Markovits har varit med på Petterssons förr. 2015 var hon djupt kritisk till SD:s tunnelbanekampanj och hävdade att tiggande romer inte medförde några problem.

Petterssons

Det står väl ganska klart att Marika Markovits utspel är partipolitiskt betingat och att 3 400 svenska fattigpensionärer får hämta sina måltider någon annanstans…om nu inte Marlena Ernman tar pengar ur egen ficka och skänker 84 000 öronmärkta kronor till förmån för Sveriges mest utsatta svenskar.

55 thoughts on “Nekar pengar till utsatta

  1. Här ser vi åter bevis på hur socialism/kommunism har förgiftat landet,här är det stadsmissionen som visar sitt oerhörda förakt för svenska äldre som trots ett hårt långt arbetsliv tvingas leva långt under eus fattigdomsgräns förvägras ett mål mat på stadsmissionen för statsmissionens chef har fel ”värdegrund”,hon har i princip spottat och pissat på våra stackars gamla fattiga pensionärer som inte har råd att äta sig mätta,större folkförakt kan man inte uppvisa tycker jag.Det är viktigare att vara politisk korrekt än att ge fattiga svenska pensionärer ett mål mat,skamligt minst sagt,och visar på total empatilöshet för de sämst och svårast utsatta svenskarna.Den sk ”värdegrunden” och politisk korrekt , kommer från det gamla kommunistsovjet, det var Troskij som myntade dessa uttryck,”allas lika värde” kommer från Lenin och med detta avsåg han naturligtvis att alla som hade samma politiska uppfattning och tillhörighet hade lika värde men inga andra som var fritänkare,oliktänkande och antikommunister.Exakt samma begrepp har den socialistiska sjukklöverjuntan gjort till sina politiska mantran och slagord mot massinvandringskritiker ,den grova importerade eskalerande brottsligheten och sanningssägare.
    Rumäniens och Bulgariens alla zigenare är inte svenska skattebetalares och svenska folkets ansvar,de har sina egna hemländer där de får hjälp och stöd om de vill,men våra fattiga svenska pensionärer har bara ett hemland och det är Sverige de har ingenstans annars att ta vägen och det är regimens förbannade plikt att se till att dessa fattiga svenskar får tak över huvudet och mat på bordet ,tandvård,medicin och sjukvård vilket är basala behov och en mänsklig rättighet som även FN har i sina stadgar.

  2. Jag är nu väldigt nöjd med att jag för ett par år sedan tog beslutet att inte fortsätta ge några pengar till stadsmissionen. Jag var då s.k. månadsgivare.
    Hoppas att fler givare tar samma beslut och ger sina gåvor till andra välgörenhetsorganisationer som visar tacksamhet för vad de får.
    Trodde faktiskt aldrig att det fanns ett sådant hat bland stadsmissionens företrädare, då ju dessa skall tillhöra de gudfruktiga folket.

    • Hej ”Anne b rat” och övriga !
      Jag har varit i kontakt med och kollat fler än 25 ”godhetsorganisationer”. Samtliga är rasistiska, aggressiva, hycklare. Rasistiska i den meningen att de är antivita.
      Samtliga stöder brott mot svenska vita barn. Erikshjälpen har väl samband med pingstvännerna.
      Aggressiva? Ja, du behöver endast konfrontera verbalt lite försiktigt så blommar den aggressiva ondskan fram. De säljer en modern form av avlatsbrev.
      Med vänlig hälsning
      Tomas.

  3. Ett skandalöst resonemang vilket distinkt bevisar det förnuftsvidriga bigotteri som vidlåder dessa värdegrundsfanatiker.
    Att varken Stadsmissionens Markovits eller den av självförgudning profilerade operavampen, Twitterfjollan och globalistfrillan Ehrnman har några begrepp om oförfalskad välgörenhet och äkta civilkurage, råder ingen tvekan om.
    Det är inte bara SD som åter kränkts av etablissemangets vomerande taltrattar – de verkligt hjälpbehövande har via denna uppvisningsmanöver svårligen skymfats och reducerats som mindre betydelsefulla offer för den humanistiska stormaktens diskriminerande och orättfärdiga politik.
    Andreas.

  4. Problemet är nog att SD inte har några kompisar inom varken politiken eller civilsamhället. Men väljare har man i massor o vi får se när man släpps in i värmen.

    • Beror nog på dig själv om du får kompisar eller ej inom SD.Deltager du vid några av de träffar som SD-ortsavdelningar arrangerar, kommer du ju automatiskt att träffa likasinnade ! Naturligtvis måste du vara medlem för att bli inbjuden till dessa,för hur skall de annars veta vilka som sympatiserar med partiet !

  5. Det hade varit bättre att skänka de 85.000 utan krav på hur de ska användas. Fattigpensionärerna får ut en pension varje månad och behöver inte gå till Stadsmissionen.En ung uteliggare behöver måltiden bättre.

    De hela känns mest som en demonstration.

    • Förväxlade ju igår dig med sign.Marie…
      Lägger därför in ett kort reportage idag, enbart till dig Mia kring begravningen av f.d. Försvarsministern Kessler,som avled i ålder av 97 år.Bland gästerna vid avskedet fanns förutom de nu levande gamla kommunisterna från SED även två RAF-terrorister som stämde upp i DDR-hymnen.(som ersatte psalmer)
      Klar och Haule som de båda heter,fick efter många mord på oskyldiga Västtyskar,ett hemligt uppehälle i DDR:
      http://www.bz-berlin.de/data/uploads/2017/06/img_91733_1496858672-1024×576.jpg

      • Jag är inte och har aldrig varit kommunist.

        Och de flesta i detta land är det inte heller, även om det är populärt att sätta en kommuniststämpel på de som inte alltid tycker exakt lika som de som skriver här.

    • @ Mia

      Varför fortsätter du att ljuga … trots att jag tidigare bett dig sluta upp med det? Läs och lär!

      Sökresultat på SVT för fattigpensionärer finns på länken nedan:

      https://www.svt.se/search?q=fattigpension%C3%A4rer

      Om inte dessa exempel räcker för dig så kan du bläddra vidare genom att klicka på symbolen med texten …

      VISA FLER RESULTAT

      … som återkommer längst ned på varje SVT-sida.

      Här är ett av exemplen (av många fler) som motsäger ditt ogrundade påstående att fattigpensionärernas pensioner räcker till för deras dagliga matbehov.

      Pensionärer har inte råd att köpa mat

      https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/pensionarer-har-inte-rad-att-kopa-mat

      Exemplet är från Stockholms kommun, som styrs av en sosse-ledd regim.

      • @Billy Boy
        Det går inte att få en arab till att sluta och ljuga, det är deras signum och ingår i de inavlade generna. 😉

      • Jag hinner inte läsa mer än en liten artikel där jag direkt upptäckte ett fel. Eller lögn som du kallar det.
        ” Efter flera år som hemmafru lever hon idag på en pension på 8400 kronor i månaden. Och med en hyra på strax över 6.500 kronor, blir det inte mycket pengar över till annat.”

        Ser du inte själv att något är fel där?

        Inte ens fattigpensionärer tvingas leva på knappt 2.000 när hyran är betald.
        Personen har rätt till bostadstillägg som höjer hennes inkomst med flera tusen kronor.
        Men den lilla detaljen ”glömmer” man av någon anledning alltid att ta med.

        Men att säga något om fattigpensionärer är som att svära i kyrkan.

      • @ Mia

        Det jag kallar lögn är det här påståendet i din kommentar ovan …

        ”Fattigpensionärerna får ut en pension varje månad och behöver inte gå till Stadsmissionen”

        Det är ju du som ljuger … inte SVT i reportagen jag gav dig länk (ar) till … inte heller Stadsmissionen ljuger. Då skulle ju utformningen i SVT-reportaget (text & video) inte fått stå kvar oförändrat med det innehåll det har.

        Varför går dessa fattigpensionärer till Stadsmissionen dagligen och köper där ett mål mat för 20 kr. Dom säger ju själva att pensionen inte räcker till mat mm. Beskyller du fattigpensionärerna för att ljuga?

        Pensionärer har inte råd att köpa mat

        https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/pensionarer-har-inte-rad-att-kopa-mat

        Varför klarar inte den ”solidariska” sosse-ledda politiska majoriteten i Stockholms stadshus av att ge fattigpensionärerna i kommunen en dräglig levnads-standard så att dom slipper gå till Stadsmissionen för att där köpa sig ett enda mål mat om dagen för 20 kr?

      • Men det jag protesterade mot var ju att man inte tog med bostadstillägget, vilket är det vanliga felet, men blir inte mer rätt för det.

        Visst kan det vara behändigt att gå till Stadsmissionen och köpa en billig måltid, men de flesta varken vill eller behöver göra det.

        En fattigpensionär med garantipension hade en ganska skral ekonomi även innan personen blev pensionär. och är van att hushålla med pengarna.

        Vilket de flesta pensionärer också kan.
        Ingen behöver svälta.

    • Ni Nazister hatar Svenska pensionärer och vill avliva dom, ni Nazister vill att Svenskar ska gå hungriga, ni vill att pensionärer ska ta sina liv och göra plats för muslimer samt illegala.

      Nazister hatar sig själva och sin vita hudfärg.

      Visste du redan som liten gatuflicka, att det var nazist du ville bli?
      Vilken nazist har betytt mest för dig?
      Vilka nazister från 7-klövern tycker du allra bäst om?

      • Det brukar väl vara SD som får en naziststämpel på sig till skillnad mot mig som istället brukar få en kommuniststämpel.

        Det är trist men en sådan som dig går det ändå inte att diskutera med, du verkar litet besatt.

      • Nazist-mia började i ung ålder en karriär som gatuflicka, hennes far som också var hennes älskare tog hand om pengarna.

        Efter några år fick Nazist-mia upp ögonen för nazismen och beslöt sig för att bli nazist på heltid.

        Nazist-mia är psykopat och mycket våldsam samt farlig, hon har flera gånger gett sig på äldre Svenska pensionärer och barn samt djur.

        Hon är en stor nazist-ledare och skändar dagligen den Svenska flaggan samt den Svenska nationalsången.

      • ”Mia” är från Al-Raqqa, hen dunstar bort snart …. vänta och se …

      • Kanske är ”Avskyr nazister”och Mimmi samma person?

        Det bästa med det så kallade gammelmedia är att den sortens inlägg tas bort eller görs omöjliga att föra in.

  6. Tyvärr kom en masteruppsats igenom på ett av våra universitetet, en uppsats som tar romer i Sverige i försvar. Jag tappade hakan när jag hörde författarens argument och de vanliga flosklerna nedskrivna och akademiskt tillrättalagda! Det var givetvis en rom själv som var författaren till uppsatsen och som fick ut en masterexamen på kuppen.

  7. Marika Markovits. Är hon släkt med tårtkvinnan Irene Markovits som kastade en tårta i ansiktet på Jimmy Åkessons

  8. Det sägs en ”DUM BLONDIN” Malena Ernman måste vara
    själva orginalet till denna föga smickrande titel? Har hon
    verkligen två hjärnceller? Vad är det hon , Henrik Schyffert
    och compani inte begriper?? Att Svenska folket är in i
    märgen trötta på att uppblåsta kändisar som själva försett
    sig och framförallt bosatt sig i vita enklaver försöker sig
    på att mästra vanliga skattebetalare med att dom ska
    betala för all världen lycksökare, och att det är därför
    som SD, som för Svenskens talan bara växer och bli
    Större ,Större och ännu Större så att dom till sist kommer
    att tvinga ut fega kändisar till att själva ta ansvar för det
    oansvar dessa visat i många år!

  9. Snälla Jimmie Åkesson kan du BJUDA MIG PÅ SEMESTER RESA TILL SPANIEN? för 15 000 kr .Jag har varit sjuk (borrelia) och längtar till värme.Man ger inte pengar till en subba som Lena Nyberg (S). Eller ”irreguljära migranter” .
    Tyvärr så har hon inte lika hög iq som oss vanliga människor.

  10. Foto nedan på Lena Nyberg (S) – generaldirektör för MUCF.

    https://images.mmcloud.se/api/v1/images/0d384806-4abf-5045-883c-ee665aec629d/980.jpg

    Vilken värdegrund och människosyn Socialdemokraterna har förstår man av Lena Nybergs (S) agerade inom den hårt kritiserade Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). 10-tals miljoner kr av skattemedel betalades ut till extremistiska islamister som bl a hyllade IS.

    Olika fake- & bluff-föreningar mottog också utbetalningar av bidrag i mångmiljonklassen av statliga skattepengar som MUCF disponerade. Läs mer om bidrags-skandalerna nedan!

    Delcitat

    Sakine Madon: Sluta ge bidrag till extremister
    I dag höll tankesmedjan Timbro ett seminarium i centrala Stockholm med rubriken ”Hur får vi stopp på bidrag till extremister och blufforganisationer?”

    Att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har strösslat bidrag över tvivelaktiga föreningar visade den granskning frilansskribenten Sofie Löwenmark och Timbros nättidskrift ”Smedjan” nyligen presenterade.

    På det fullsatta seminariet tog Löwenmark upp fem exempel ur sin granskning. Bland annat har en stor summa gått till Sveriges Förenade muslimer vars inbjudna talare och representanter till och med hyllat Islamiska staten, och hävt ur sig påståenden som att 12-åriga flickor som inte täcker sig hamnar i helvetet. Ett annat exempel är Megafonen, kritiserade för att ha bidragit till upploppen i förorten Husby för några år sedan, som bytte namn till Rådet av enade kreoler och fick bidrag bland annat för att ”chilla organiserat”.

    Slut delcitat

    Läs vidare om skandalerna på länken nedan:

    https://unvis.it/vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-sluta-ge-bidrag-till-extremister

  11. Vi får väl hoppas på att vi som inte är muslimer utan människor slutar att skänka något till Stadsmissionen. Det kan dom miljonärer som hatar Sverige och älskar terrorister få göra själva

  12. Värdegrund?Vad är det?Vi har klarat oss några tusen år utan värdegrund.Sen vi har använt den typen av vokabulären har bara gått utför svenskheten.Jag vill inte vara grov i mun men värdegrunden och alla andra nymodigheter stoppa upp den nånstans .Mvh Adolf

  13. Skulle Stockholms stadsmission vägra ta emot pengar av Soros? Jag skulle inte tro det för poseringsvärdet är [ännu] inte lika högt och dessutom kan de ha och annat gemensamt. ”Markovits is a Magyarised South-Slavic surname.” (Wikipedia) Det skulle vara verkligen intressant att få det rättsligt prövat om en ideell förening kan vägra ta emot penninggåvor av politiska skäl.

    Bra grävt förresten. Jag hittade lite till: ”Religion och integration – Svenska Kyrkan
    https://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=738963
    29 mars 2011 – Länge möttes vi i samtal mellan judar, muslimer och kristna om existentiella frågor … Religion – integration – socialt ansvar: Fazeela Zaib, Marika Markovits … Veronica Palm, Joakim Larsson, Isidore Battikha, Yacine Asmani.” Hon nobbar SD av politiska skäl men kan uppenbarligen umgås med muhammedaner som leder förintelsematchen över SD med si så där 200 miljoner – 0.

  14. Markovits. var det inte hon som våldsamt attackerade Jimmie med en tårta?

    • Nej det är inte samma person. irene matkowitzc flummar på ett helt annat sätt. 😉

    • Nej, det var Matkowitzc. Och jag vill minnas att hon någon gång varit gift med en Matkowitzc därav efternamnet.

  15. de politiska fångarna i Sverige, egenföretagare som råkat deklarera fel, t. ex. en svenne har fått betala in ca 4 miljoner skatt per år men ändå sitta fängelse 2.5 år, får maten kosta max 43 kr per dag för och anhöriga får absolut inte ta med mat till fängelset. märkligt då att de invasiva arterna får fakturera 1900 kr per dag i HVB-hemmet per bakterie. Sveriges politiker är terrorister mot svenska intressen.

  16. Att använda missriktad politik i detta fallet är i imbecillaste laget. Ernman har varit tyst en tid när verkligheten gjort sig påmind med terroristdåd m.m. Nu såg kärringen sin chans att få synas.

  17. Marika Markovits och Stockholms Stadsmissions har en konstig människosyn. För att inte prata om Marlena Ernman.

    Det är bedrövligt att dessa högavlönade ”fasadmänniskor”, helt uppenbart, får fortsätta att göra skillnad på människor i vårat land.

    Under några års tid skänkte jag min julklapp från företaget, till just Stockholms stadsmission.

    Det är inte att tänka på längre, med sådana enfaldiga företrädare.

Kommentera