SD ökar kraftigt bland väljare med utländsk bakgrund

INVANDRING. Sverigedemokraterna ökar kraftigt bland väljare med utländsk bakgrund. I maj 2014 hade partiet 1,6 procent stöd bland kvinnor med utländsk bakgrund. Idag är det 10,3 procent som har störst sympati för Sverigedemokraterna i riksdagen. Bland män med utländsk bakgrund har partiet gått från 2,5 procent till 15,4 procent sen maj 2014.

Till gruppen med utländsk bakgrund räknas personer vars båda föräldrar är födda utomlands. Personer som har en förälder född i Sverige ingår i gruppen med svensk bakgrund, oavsett om personen själv är född i Sverige eller utomlands.

LÄS MER: SCB presenterar vårens stora partisympatiundersökning

Sverigedemokraterna är nu det tredje största partiet bland väljare med utländsk bakgrund. Störst är Socialdemokraterna som har 42,7 procent bland både män och kvinnor. Näst störst är Moderaterna som har 17,1 procent i gruppen.

-Pettersson undrar hur Twitter-vänster ska ta att de importerade väljarna inte röstar som de tänkt…

25 thoughts on “SD ökar kraftigt bland väljare med utländsk bakgrund

  1. Verkar som bara polacker och andra som erfarit kommunismen och diktatur förstår islamismens fara. Kung Jan III Sobieski räddade Europa från turkar
    1683 vid slaget om Wien. Vi behöver en ny Sobieski!

  2. Alldeles riktigt!
    Jag som en utlänning kan intyga att SD kommer att öka minst med en röst i nästa val.

  3. Ska islamister nu slussar in sina femtekolonnare också in i SD, så som man gjorde i de övriga partierna? Man bör kräva ett ”äta fläsk inträdesprov”.
    Och att man använder koran sidor som skithus papper.

  4. Jag är inte förvånad.

    Jag har haft många kollegor med rötterna i utlandet, och de undrar varför svenskarna inte reagerar på vad som pågår i landet.
    De undrar också varför svenskarna inte är stolta över sitt land och varför det anses fult att använda svenska flaggan.

    De flyttar från områden som är invaderade av somalier och tar avstånd från de kriminella.

    Men, korkade svenskar, indoktrinerade av Svensk Vänster Television och PK.media fortsätter att svälja falska snyfthistorier och röstar på sjuklövern…

  5. Detta har jag märkt under ett par år. Oftast är det de som kom för många år sedan. Att även invandrarkvinnor röstar SD var lite överraskande, men högst troligt är det också de som kom för flera år sedan. Finns även ca 30 000 polacker i Malmö.

  6. Skötsamma invandrare vill inte dras över en kam med nyanlända problemskapare som bara vill bli försörjda utan ansträngning! Jag förstår dem.

  7. Jag har bekanta från Libyen.Syrien och Irak och alla kommer att rösta på SD Dom tycker exakt till 100% som Jag och alla sverigevänner på saiten
    ,dom förstår inte att det kan finnas så lättlurade och dumma människor som dessutom är styrande politiker som låter sig luras av en skäggig farbror som säger att han bara är ett barn och det gör farbrorn oantastlig dvs han rånar och våldtar utan att bli straffad
    Byt regering nu

  8. När man läser vad vanliga knegande ”invandrare” tycker om inbrottstjuvar, rånare och vandaler, så ligger dessas åsikter om straffens längd och form samt om polisens befogenheter och våld lååååångt bortom vad någon inom SD skulle våga föreslå. Så, SD är ju det naturliga partiet för alla som vill göra rätt för sig.

    Parasiter och dagdrönare kan ju rösta på bidragsalliansen eller miljonpartiet de giriga.

    Det kokar nog av kortslutning och syntax-fel på Södermalm just nu. Förbrukningen av rödvin stiger högt och avloppsreningsverket i södra Stockholm kan se mätbara nivåer av valium,cannabis och koks.

  9. Tji fick potatisen (skithögen Löfven). Hans import av negerbollar röstar på andra.

    Fast det är klar, de flesta babbar han tagit hit klarar not inte av att rösta.

  10. De tyder på att de är ca 10% av invandrarna som sköter sig och är integrerade i de Svenska samhället. 90% är 7 klöverns importerade valboskap. Sossarna älskar invandrare som inte sköter sig för de är ju tack vara dom som dom kan stänga jobbiga debatter med sitt patenterade rasistkort.

  11. Visst, detta låter komponerat från högre ort. Varför skulle dom rösta på ett parti som helt klart stärkts i sin uppfattning…”Utom europeer har inte här att göra. Klart opålitliga” S är ju partiet för dom. Dom får sina sängar bäddade av S om dom så önskar. Så som sagt…Ljug mer.

    • Alla invandrare ligger inte på din nivå ! Det finns många bland dem som själva kan tänka,och t.o.m försörja sig själva… Möjligen är Malmö undantaget !

    • Enbart för dig Mari,lägger jag in detta reportage från dagens BZ..
      Den gamle kommunisten och försvarsministern i DDR ha gått bort i en ålder av 97 år.Hela politeliten ur SED i det insomnade landet, hade nu samlats vid hans begravning för att få en känsla av deras ”gamla goda tid”.Istället för psalmer spelades DDR-hymnen som avsked till denne gamle mördare som 17 % av Berlins befolkning fortfarande idag väljer !:
      http://www.bz-berlin.de/data/uploads/2017/06/img_9247_1496827291-1920×1080.jpg
      På bilden sys hur siste bossen Egon Kranz t,h., med böjt huvud säger farväl till urnan.

    • Mari ! Kan intyga att detta stämmer i orten jag bor i . Väldigt många forna juggar och alla säger dom röstar SD . Dom fattar inte hur korkade svennar är som vill ha det så här . Till och med bosnierna ( mussarna) kan inte begripa hur vi kan tillåta moské byggen . Dom säger att det är ett kristet land och dom får anpassa sig som kommer hit ! Men du vet väl inte hur verkligheten ser ut som många andra raketforskare !

  12. Med utländsk bakgrund kan ju vara EU medborgare Amerikaner etc Vore intressantare med utomeuropeisk bakgrund.

  13. Undersökningar från SCB ger jag inte något för. SCB är ju statligt och de gynnar den som har makten. Det är likt en hund, som viftar på svansen men mest för husse.
    Undersökningar från Sentio och Yougovs pekar på att SD är största parti med runt 25% väljarstöd. I verkligheten är det nog mer ändå. Det var också dessa båda institut som prickade nästan rätt några dagar innan valet 2014. Övriga instituts resultat kan skarpt ifrågasättas. De fem som media brukar referera till, hade några dagar innan valet en felprocent på mellan 20 och 58 %!
    Att ge SD lågt väljarstöd är för att få folk att tro att det är meningslöst att rösta på SD
    Men låt oss rösta fram en sverigevänlig regering vid valet 2018!
    Låt oss förpassa pajasarna i dagens regering till historieboken

  14. Alla partier utom SD borde diskvalificeras efter bedrägeriet mot väljarna i Decemberöverenskommelsen. Arabisk irakier i Sthlms län säger sig inte vilja ha något med invandrare att göra, och avråder andra från att avtala med invandrare.

Kommentera