I Finland utvisas utländska brottslingar alltid om det är möjligt


Nedanstående text är direkt kopierad från finska Migrationsverkets hemsida. Jag har markerat vissa ord med fet stil. Som ni ser är det tuffare tag i Finland. Ta gärna efter i Sverige !

”Migrationsverket (i Finland) fattar beslut om avvisning eller utvisning av personer som gjort sig skyldiga till grova brott alltid då lagen tillåter detta.

Upphörande av flyktingstatus och alternativ skyddsstatus kan dock upptas till prövning till exempel om personen gör sig skyldig till brott. Polisen meddelar alla allvarliga brott som begåtts av utlänningar till Migrationsverket som med låg tröskel börjar undersöka om det finns förutsättningar att återkalla personens skyddsstatus.

Då en flykting gör sig skyldig till grova brott granskar Migrationsverket grunderna för skyddet särskilt noggrant. Personen utvisas om förutsättningarna för återkallande av flyktingstatus eller status som skyddsbehövande och återkallande av uppehållstillstånd uppfylls.

När det är fråga om brottslingar undersöks de individuella möjligheterna till tillbakasändning särskilt noggrant även om man vet att det är svårt att återsända personer till brottslingens hemland. Polisen verkställer besluten om avvisning och utvisning.

Till flyktingstatus hör rätten till familjeåterförening, men familjemedlemmar till en person som är i fängelse beviljas inte uppehållstillstånd.

Läs hela texten på finska Migrationsverkets hemsida här.


13 responses to “I Finland utvisas utländska brottslingar alltid om det är möjligt

 • finlandssvenskan

  Sannfinländarna har länge haft som sin politik att utrota allt svenskt i hela Finland. Detta beror på att de felaktigt tror att Sverige ockuperade Finland fram till år 1809, vilket ju inte är sant. Finland var inte ett eget land då utan var en del av Sverige. Och så hatar de att läsa lite svenska i skolan.

  Gilla

  • Joy

   Ja, jag förstår!

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Helt rätt av sannfinländarna! I Finland där pratas det finska, precis som det bara borde pratas svenska eller möjligtvis engelska i Sverige!

    Varför hålla på med minoriteter och trams!

    Gilla

   • finlandssvenskan

    Kalasbetalaren – lite orättvist mot samerna – de var bevisligen först i Sverige och Finland. Borde vi alla tala samiska ? Och om samerna inte ska få finnas i Sverige, vart ska de då skickas ?

    Det har alltid funnits minoriteter i alla länder och om två folkgrupper kommer till ett land samtidigt, som svenskarna och finnarna gjorde till Finland för tusentals år sedan antagligen just efter istiden, vem är minoritet ? De svenskspråkiga områdena vid kusten i Finland var 100 % svenska, liksom Åland. Skall det bara talas finska på Åland där det aldrig historiskt funnits finskspråkiga ?

    Att det finns 300.000 finlandssvenskar i Finland idag har varit en enorm resurs för alla de svenska företag som etablerat sig i Finland, liksom alla finska företag som etablerat sig i Sverige för att inte tala om det nordiska samarbetet som underlättats enormt av att det finns personer i Finland som har svenska som modersmål.

    Alla minoriteter är inte ett problem och det är onödigt att försöka utrota alla minoriteter bara för att vissa nyanlända minoriteter skapar problem.

    Gilla

 • Jhonsson

  I Sverige får de egen lägenhet och bidrag livet ut. Du och jag får betala. Det tycker Löfven är rätt och riktigt för det är ju synd om de kriminella.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Mona Sahlin låter MENAs avfall stanna här trots grova brott eftersom hon känner gemensamhet med bedragare, totalitära odemokrater som mobbar och trakasserar oliktänkande, klagande som vill ha andras egendom och land, de stärker varandra i sin roffa åt sig politik. Hatet mot USA och judar som kan försörja sig själva, har pengar, är utbildade och låter medborgare få göra egna val, utan att skäggig tomte/ imamen eller S kommunstyrelsen bestämmer. Nobelpris har aldrig lämnats till de varg djur som kommer till Sverige (att Yasser Arafat och Obongo fick fredspris fast de krigade på typ 7 fronter var väl typ förskingring?)

  Gilla

  • Joy

   Han har ju radikaliserats bevars, kommer våra förståsigpåare att försvara hans handlingar med. Han utsattes för så mycket rasism i Sverige att proppen gick till slut. PTS efter den otäcka vistelsen i det vita, skrämmande svenska nazistsamhället.

   Gilla

 • Joy

  Jag har drattat rejält på näsan för en man från Finland, akademiker som jag. Han berättade att i Finland kritiserar alla invandring hela tiden. Han ser inga problem med att berätta om obehagliga upplevelser i mötet med andra kulturer. Jag trodde det skulle vara slutet för oss ifall jag avslöjade mina tankar om massinvandringen, men icke! Det är skönt att få vara människa tillsammans med någon, inte en rasist-nazist, bla bla jidder som i Sverige.

  Gilla

  • finlandssvenskan

   Detta stämmer ! Alla medier är inte heller PK utan balanserade i invandrarfrågor. Tyvärr ser vissa finnar oss finlandssvenskar som bott i Finland i tusentals år (lika länge som finnarna) som en främmande kultur som borde bort, trots att vi har samma religion, lägre brottslighet och lägre arbetslöshet etc

   Gilla

   • Joy

    Jo, han har berättat om det också. Det förvånade mig mycket och är faktiskt lite märkligt med tanke på hur stort svenska språket är i Finland överlag, svensk påverkan öht. Jag håller på att försöka förstå hur allt fungerar, det är som en annan värld ibland.

    Är det sannfinländarna som driver någon politik mot svenskar eller är det lokalt att svenskar ses över axeln på? Intoleransen i Tavastehus verkar lite väl häftig!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: