Allt färre poliser ute på gatan, trots löften

POLISEN. Antalet uniformerade poliser på gatan sjunker stadigt, trots rikspolischef Dan Eliassons löften om att poliserna ska bli fler och komma närmare medborgarna. Sedan polisens omorganisation för två år sedan har antalet poliser i yttre tjänst minskat med omkring 200 personer.

I Stockholm har 152 poliser, nästan 10 procent, lämnat ingripandeverksamheten bara sedan årsskiftet. – Situationen är allvarlig. Vi behöver varenda polis vi kan få och vi vill verkligen ha kvar dem hos oss, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolischef i Stockholm. 

SvD.se

-Pettersson säger att ansvaret är den socialdemokratiska regeringens men de verkar inte vilja sparka den socialdemokratiska rikspolischefen.

Fast utan importerad brottslighet skulle antalet poliser räcka och bli över.

16 thoughts on “Allt färre poliser ute på gatan, trots löften

  1. Politiker och de politiskt korrekta tjänstemännen presterar endast ord och tomma löften.
    Dags att byta till en sverigevänlig regering vid valet 2018.

  2. Kan det inte vara så att mr. Käbbel-Käbbel har medvetet satt honom där, för att poliser ska säga upp sig, så att Sverige ligger än mer öppet för kulturberikarna att ta för sig.
    Och ta för sig gör de, för det är så synd om dessa pack.

    Jag som trodde det var synd om dom riktiga barnen i världen, de som svälts till döds varje dag 😢

  3. det bästa vore 0 poliser och att vi bonus pater familias får lösa HIV-TSUNAMIN på billigt sätt med svenska intressen i stället för grilla halal korv åt bedragarna och mordbrännarna. lita aldrig på en polis och säg 0, dvs ingenting till en polis.

  4. OT. En attack har skett i Paris igen. En man attackerade en polis med en hammare och skrek det här är för Syrien. Polisen sköt honom och folk var instängda i Notre Dame för att säkerställa att inte fler attackerar, finns på engelska, ska läsa på franska nu

    • Odalkvinnan
      Jag såg det ”live” via President Trump’s media medarbetare på plats…. Fruktansvärt!!

  5. Sätt in militär att patrullera gettona.
    Naturligtvis med åtalsimmunitet.

    Polisen som rycker ut till gettona ska också ha åtalsimmunitet

    • immunitet är viktigast av allt, ingen etnisk svensk har fått använda beväpnat nödvärn på >40 år utan att få många års fängelse (möjligen möllevången kniv var ok)

  6. Poliserna ÄR fler, men de har avskedat de privata papperskyfflarna så nu får poliser göra detta. Allt för att statestiken ska visa att det finns fler poliser.

    • immunitet är viktigast av allt, ingen etnisk svensk har fått använda beväpnat nödvärn på >40 år utan att få många års fängelse (möjligen möllevången kniv var ok)

    • ja, bums, för nu utfärdar hen svenska pass till hela analfabet Afrika och IS och arabvärlden och Kurdistan.

Kommentera