Två våldtäkter i Umeå

2017-06-04 12:32, Våldtäkt, Umeå
Umeå, under natten mot söndag har två ärenden rubricerade som våldtäkt anmälts.

01.11 Universitetsområdet
En tjej har utsatts för en sexuell handling som i nuläget är rubricerat som våldtäkt. Händelsen har inträffat inne på festivalområdet för Brännbollsyran. Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

01.27 Universitetsområdet

En 18-årig kvinna har utsatts för en våldtäkt utomhus i skogen i närheten av Skogis på universitetsområdet. Målsägande fördes av polispatrull till sjukhuset för provtagning och där konstaterades att det rör sig om en fullbordad våldtäkt.

Under natten och morgonen har ett område varit avspärrat för brottsplatsundersökning samt kriminalsök med hund. Det har också gjorts vissa beslag och vissa spår har säkrats. Dessutom har ett antal personer identifierats i området, men i nuläget finns ingen misstänkt gärningsman.

Polisen är intresserade av iakttagelser från området runt Skogis kårhus och gångbanan i närheten under natten. Enligt de uppgifter vi har i nuläget så har våldtäkten inträffat någon gång mellan 23:45 och 01:27. Gärningsmannen ska enligt uppgift vara i 20-års åldern och initialt ha lämnat platsen till fots. Har du sett något eller vet något om händelsen så når du polisen på telefonnummer 114 14 för att lämna tips.

Till medierna: För frågor i dessa ärenden, kontakta presskontakt Malin Axroth 010-568 31 40. Hon finns tillgänglig till och med kl 15:00 i dag.

Polisen

-Pettersson undrar lite över signalementet. Gärningsmannen misstänks vara i 20-årsåldern och lämnade platsen till fots. Såg ingen om han var lång eller kort, tjock eller mager, ljus eller mörk?…märkligt…

14 thoughts on “Två våldtäkter i Umeå

  1. Det finns de som påstår att våldtäkter alltid förekommit, javisst men inte i den omfattning som nu och inte gängvåldtäkter och inte av män med denna nutida syn på kvinnan.

    • Vem bryr sig i vad främlingarna gör med sina egna kvinnor?

      De enda som de onämnbaras media bryr sig i är andra länders befolkningar!
      Ex-pressen kan dra åt h….te!
      Jag bevärdigar dem inte ens ett internetklick längre!

  2. Sätts dessa våldtagna kvinnor och flickor i karantän tills alla upptänkliga sjukdomar kunnat uteslutas efter våldtäkten?
    Börjar de sprida de rasfrämmande elementens sjukdomar vidare i de stora folklagren är landet illa ute!
    Bäst vore att både våldtäktsoffer och de som frivilligt ger dig ilag ned rasfrämlingar helt enkelt avskiljs från samhället för att förhindra smittspridning!

    • Du tycker alltså att våldtäktsoffer ska straffas en gång till, för att de blev båldtagna? Det låter som om du skulle trivas rätt bra i ett sharia-Sverige…

    • Dessutom, att du förutsätter att våldtäktsoffer direkt ”börjar sprida smitta till alla folklager” dvs knullar runt direkt efter att ha blivit våldtagna, visar att DU har en vidrig syn på våldtäktsOFFER!!! Usch! Otäcka människa!

    • Så du tycker att din fru, dotter eller mamma ska låsas in om de blivit våldtagna? Om DU blir våldtagen, ska du straffas för det, tycker du?

  3. Äh det händer ju varje dag, de var bara så att just denna dag så var anmälningsbenägenheten högre.
    Problemet är att pedofilhäxorna nu kan bli mycket svartsjuka när deras hazarer kan vara ute och tafsa på andra tjejer än dem och de själva måste sitta på nätet och desinformera med argumenten, så har de ju alltid varit det är bara anmälningsbenägenheten som blivit högre.

  4. Det är säkert någon viking som vill fira nationaldagen men en liten traditionsenligt våldtäckt. Förstår ni ironin i det.Konstigt att bara blinda som blir våldtagna.Bli man våldtagen så har man kommit varandra ganska nära ,så lite borde man har noterat som kan vara till nytta vid utredningen.Men jag kan ha fel en gammal senil gubbe räknas väl inte.Mvh Adolf

    • Det är säkert någon viking som vill fira nationaldagen 🙂

      Bra gissat Adolf, det var exakt min första tanke också 🙂

Kommentera