Undersökning: svenskarna tror att medier ljuger om invandringen. Jan Helin: vi ljuger inte

HATMEDIA. Enligt en SOM-undersökning som publiceras i en ny bok från Institutet för Mediestudier uppger 54 procent av de svarande att de helt eller delvis instämmer i påståendet att ”svenska medier inte säger sanningen om samhällsproblem förknippade med invandring”.

Aftonbladets tidigare chefredaktör Jan Helin, idag programchef på statliga SVT, går dock till motattack mot studien och vädjar till Sveriges journalister att inte vara ”naiva” och förändra sitt förhållningssätt i frågan.

”Har media själva orsakat denna vitt utbredda uppfattning eller har något grundläggande förändrats i den omvärld där media existerar?” frågar sig Helin och kommer fram till att det är det senare som gäller. När det gäller kritiken om att medierna mörkar etniciteten på exempelvis brottslingar slår SVT-toppen fast att det är en ståndpunkt som ”hatmedia” som ”propagandasajter som Avpixlat” har.

SVT-chefen hävdar att misstron mot medierapporteringen i ämnet inte är de svenska mediernas fel, utan lägger i stället fram en teori om att det är ”populister” som Donald Trump som skapat en felaktig bild av att journalisterna ljuger.

”Den har sin rot i en auktoritetstroende, etablissemangsföraktande populistisk politik som inte längre är en underström utan själva vinnarhålet i dagens politiska landskap. Det är en politik som vunnit förtroendet att sköta världens mäktigaste ämbete och som i sin världsuppfattning hyser en radikalt annorlunda syn på medier än den klassiskt liberala synen om oberoende medier som omistlig del av demokratin”, skriver Helin.

Nu gäller det att svenska journalister står på sig och inte tar åt sig av kritiken från konsumenterna, konstaterar Helin. Istället måste journalisterna fortsätta kämpa för ”sanningen”.

”Populistisk politik får inte smitta seriösa mediers journalistik. Om vi hamnar i ett landskap där valet står mellan sanning eller förtroende måste publicisterna förmå välja strävan efter verifierbar sanning och ge hela bilden”, skriver Helin i DN.

Här kan ni läsa artikeln bakom betalvägg om ni vill betala

Här kan ni läsa hela artikeln gratis och utan att ge DN några ”reklamklick”

-Pettersson minns en artikel i Aftonbladet av Jan Helin som då tjänade runt 4 miljoner om året. På SVT har han troligen betydligt lägre lön. Tänk också på att Aftonbladet idag kostar 23 kronor utan bilagor, det blir 8.395 kronor om året och Radio och TV-avgiften ligger på 2.340 kronor om året. Givetvis kan du göra en avanmälan om du inte litar på SVT och Jan Helin och vill skänka pengarna till något annat. 

Nåväl, så här skrev Jan Helin en julhälsning 2014. 

  • För 50 kronor kan du köpa en ask choklad. Eller så kan du köpa Aftonbladets, Rädda Barnens och SOS Barnbyars gåvokort. Du kan också skänka pengar via telefon, giro eller sms – och göra skillnad.
  • För 50 kronor får 11 barn äta sig mätta.
  • Eller så får 55 barn får vaccin mot Hepatit B.

Det är en fin gåva att ge. En gåva som betyder något – som ger hopp. Som skänker liv.

Jan Helin

-Pettersson undrade då år 2014 om Jan Helin funderat på att kostnaden för ett s.k. ensamkommande barn under ett dygn kan göra 418 barn mätta och att det bara är Sverigedemokraterna av Sveriges riksdagspartier som tycker det är bättre att hjälpa på plats i Afrika än i Sverige. De andra partierna har tvärtom kommit överens om att ta nästan tio miljarder från biståndet och de allra fattigaste för att lägga på Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium men tack Jan för att du tänker som en äkta Sverigedemokrat…

Förresten Jan, du vet väl att din lön på drygt 4 miljoner kronor skulle räcka till att göra 1 miljon barn mätta så det känns rätt löjligt med en insamling på Aftonbladet som kanske ger en miljon…

27 thoughts on “Undersökning: svenskarna tror att medier ljuger om invandringen. Jan Helin: vi ljuger inte

  1. När man ljuger jämt då blir det för dom en vardag som består av inget annat än lögn.Själva tror dom det är normalt och inte en lögn,sen att forsöka manipulera det för normala människor som sanningen är ju absurt då normala människor lever i samhället och ser sanningen som den är.Det är omöjligt att gjöra en lögn till sanning när fakta visar att det är en lögn.
    Så enkelt det är att manipulera en flokk med får,men människor är inte får.

  2. Kan inte förstå att Allianspartierna kan tillåta vi har en public service som helt är styrt av vänster och miljöpartister. Hanna Stjärna kommer från vänstertidningen Uppsala Nya Tidning. Jan Helin från Aftonblaskan som lever på stöd från LO o S.
    Carl Bildt sa i sin ungdom att public service skulle bort. 2010 påbörjades att public service skulle bort. Tyvärr fick den moderata kvinna sluta, efter som hon inte betalat TV licensen. Sedan blev det inget av detta.
    Public service avtal går ut 2020.
    Finns en majoritet idag att byta ut dessa kommunister, men ingen vågar.

    Sluta betala TV licens och klicka inte på pk tidningar.
    Folk blir hjärntvättade av denna Pravda TV, Gör något.

  3. I vad som utvecklats till en fullödig publicistisk tradition i den vilseledande propagandaoffensivens namn väljer denne härförare inom regimens främsta propagandaorgan – SVT- att begagna sig av det inverterade artilleriet, vilket i syfte att avleda uppmärksamheten från den egna skulden kastar den i ansiktet på motståndarlägret.

    Helins strävan efter den verifierbara sanning han vill ge sken av att verka för, är endast ett uttryck för de proglobalistiska samhällsaktörernas gränslösa fräckhet och påvisar MSM:s totala förakt för de svenska TV-tittarnas och nyhetskonsumenternas omdömesförmåga och intelligens.

    Vad beträffar denne åsiktspolisiäre uppsyningsmans egna intellektuella kapaciteter, kan vi endast konstatera att den sedvanliga anklagelsen mot USA:s president såsom varande skuld till misstron mot svensk journalistik, till fullo bevisar den demokratiföraktande programchefens löjeväckande brist på vuxenpoäng och förmåga att inse att det korrumperade etablissemangets dagar är räknade.
    Andreas.

  4. Falköga du skall veta att det gäller i första hand att vara politiskt korrekt.
    Övriga meriter, så när som på förmågan att fabulera, är av underordnad betydelse.

  5. Uppenbarligen saknar man (vem man nu är) helt normalt omdöme när man anställer höga chefer i Public Service.

  6. Mytomaner som Jan Helin kan inte skilja på sanning och lögn. Det tror faktiskt, att allt de påstår är sant.

  7. till Jan ”Stalin” Helin: You got the right to remain SILENT… everything you say will be used against you (i Nurnbergrättegångar)

  8. Problemet är äldre än företeelsen Trump (men han är bra att ta till). Det började under vänstereldoradots och palmeismens tid i landet, då började ljugandet och lögnerna.

    • Du ha helt rätt Eva… Det var/är O Palme som är orsaken till landets undergång.Minns ni hur vår generation 40/50-talister var välklädda, och det var från uppfostran att man skulle var ren och prydlig.’
      På 60/70-talet slog så igenom att folket zskulle solidarisera sig med världens fattiga.(läs typer som gick i demonstrationer mot USA under Vietnamkriget) Med ens var det ”inne” att klä sig i trasor. I dag har det gått än längre,nu köper ungdomar och andra mindre förstående nya jeans som avsiktligt smutsats ner !!!! Att strossa kring med byxor,med hål både bak och fram i är helt totalt ”cool”..
      Var det hela skall,sluta får ni yngre som överlever mig själva gissa.

  9. I dagens Sverige råder starkt begränsad yttrandefrihet för vanliga människor. Man får inte påstå att välfärden och levnadsstandarden succesivt har försämrats eller ens antyda att den med stor säkerhet kommer att fortsätta falla.

    Jan Helin är en av propaganda-megafonerna och företräder PK-elitens nätverk … på vars uppdrag han ständigt kanaliserar ut maktelitens ”Fake News” i ”Fake Media”. T. ex att skönmåla Sverige och fortfarande göra gällande att vi är ett mycket rikt land med en utomordentligt bra välfärd och att invånarnas levnadsstandard ligger på topp och befinner sig i en stigande trend.

    Gigantiska problem beskrivs som utmaningar. Konkreta lösningar uteblir i brist på resurser och försök att nå överenskommelser blir eviga rundgångar i diskussionerna utan slut …

    https://4.bp.blogspot.com/-71Ub2vE_XyY/Vsl_mYiIwWI/AAAAAAAAEIc/T7HjmOSbu74/s640/KRITIKLOW.jpg
    Från Jeanders bildblogg

    PK-folket har i sina fantasier blåst upp ballonger tomma på konkret innehåll och skickat upp dem till oanade höjder i försöken att avleda gräsrötternas berättigade krav på att få veta sanningarna om landets verkliga tillstånd idag och hur vår framtid ter sig.

    Samtidigt som detta spektakel oavbrutet pågår i Sverige och övriga Europa så märker allt fler högproduktiva och hårt arbetande människor att de i realiteten inte kan uppnå de av PK-eliten påstådda himmelskt goda tiderna med höga inkomster, växande välstånd, lägre arbetslöshet, tryggare tillvaro med kraftigt minskad grov kriminalitet etc etc.

    I stället krymper ju välfärden. Den både töms på resurser och snedfördelas i allt snabbare takt. Grupper av människor delas upp i ”vi och dom” d v s ”vinnare & förlorare” i klar motsats till vad media-eliten, fackförenings- & politikerpamparna länge lockat med i sina kampanjer späckade med ljug i stället för att leverera det Jan Helin säger … ”verifierbar sanning och ge hela bilden”.

    https://i.ytimg.com/vi/Hb7XYzwj7Xw/hqdefault.jpg

  10. Bra att Jan Helin säger att dom inte ljuger, det är ju då en solklar bekräftelse på att dom verkligen ljuger!
    Finns det värre lögnare än svensk media föresten?
    Janne

  11. Denne rövslickare, skulle passa bättre på ljugarbänken bland A-lagare än, som chef för SR men, i dagsläget är Svt + SR samma sak.

  12. Helin kommer från Aftonbladet, så hans åsikter förvånar ju ingen. Visserligen har han övergett AB för att fortsätta på SVT, vilket visar vilken låg nivå dessa har. SVT tvingas vi försörja via tv-licensen men Aftonbladet kan man själv välja bort. Skippar man under ett års tid AB (eller någon annan kvällstidning) så sparar man drygt 8000kr. På tio år närmare 90000kr (nittiotusen). Helt,skattefritt och utan arbetsinsats. Lägg de sparade slantarna i en ask, se hur snabbt de växer. Till nästa års semester har du en extra slant att spendera och du har sluppit läsa all den påhittade skiten i AB.

  13. harry brandelius gamla nordsjön har en speciell tråd till mig, en gammal arbetskamrat gillade den å han va då 74, men han gick bort för 5 år sedan å nu när jag fyllt 42 har jag fattat tjusningen i musiken.. min gamle kjell som tröstade mig i min tid genom skilsmässan och den närmaste förlusten av mina söner.. jag älskar dig.. de dagar jag mådde så dåligt så jag inte kunde sova ensam pga av en flerårig vårdnandstvist om barnen och över 100 000 i rättegångskostnader förstod den gamle kjell å jag fick soffan att sova på..
    efter långa diskussioner sa alltid kjell, sov nu du behöver det!
    kjell sa alltid – sov du, sov du, jag vaktar min kompis

    RIP. kjell, å gamla NORDSSJÖN den svallar å brusar! (tror nordsjön saknar dig)
    å jag saknar dig !

    nu ska jag sova till vågors skvalp.

  14. Jan Helin kan alltid hävda att han och hans kollegor utför professionell journalistik men det är alltid läsaren som gör den slutliga bedömningen.

    Varför sjunker deras alster hela tiden vad det gäller sålda exemplar ?

  15. Egoistiska ”fasadmänniskor” som pratar om solidaritet, är det värsta jag vet.

    Jan Helin kvalar in i den gruppen utan problem. En grupp som är alldeles för stor i dagens Sverige.

    Solidaritet och demokrati är begrepp som inte respekteras längre. Utan man vill bara genom prat, påskina att man är solidarisk.

    Verklighetens solidaritet är alldeles för viktig för att lämnas över till en stor del av svensk media, fackpampar och sossar. Tyvärr.

  16. hajj är tydligen kultur att betala multum för att ta sig till en jävla mur för att kasta sten på den – på muren som tydligen är djävulen – hur sjuk kan en islamist bli?

    kan man dessutom betala en halv årslön för att dricka en liter kamelurin så lägger jag locket på – glad ramadan – försök låta bli att döda kristna är ni snälla..
    era jävla orcher!

  17. ingen kultur finnes i Sverige – Evert Taube- får mina armars hår att resa sig på mina armar..

    ingen kultur? är inte vår kulturskatt av musik en del av vår kultur ja då vet inte jag..

    Flickan i Havanna.
    Harry brandelius – gamla nordsjön!

    dissar ni det som kultur men hyllar bilbränder och tidelag med getter så så ska ni styrande politiker ta en funderare på att besöka en av landets bästa psykiatriker!

    • Det finns kanske en underliggande orsak till att, man har övergivit svens´kor till förmån för får och getter. Titta noga och bedöm själva.

    • tänk i början gillade jag inte dina inlägg, nu suger jag upp det du skriver Lena. du har fattat galoppen.. å det är bra för det är brottom nu.

Kommentera