Vem ändrar en nationalsång????

Karin Olofsdotter skriver i en debattartikel i Aftonbladet  att det är dags att byta text i nationalsången. Vem funderar ens på detta??  Förslagen som tas upp får en att må illa. Vi skall vara stolta över den nationalsång vi har inte skämmas över den som Olofsdotter verkar göra.

49ef45c1-6722-42e2-beb3-aee89a6f8dac

Aftonbladet – var annars??        2016 i Aftonbladet om nationalsången

39 thoughts on “Vem ändrar en nationalsång????

  1. Vore det inte bättre, om Karin Olofsdotter kunde få till lite käcka psalmer på arabiska i svenska kyrkans psalmbok?

  2. När man ser sådant här så tycker man inte det är så konstigt att folk lämnar Svenska kyrkan. Det konstiga är att någon stannar kvar.

  3. Att kränka den svenska uniciteten, förringa dess värde och beröva det etniska folket dess identitet tycks vara den absolut hetaste trenden bland rikets inre fiender. En sak har dessa nationsbespottare, trots skiftande bakgrundsvariabler, gemensamt och det är besattheten av att söka överträffa varandra då det gäller att kröka rygg inför globalistagendan och bevisa sin lojalitet med det multikulturalistiska koncept som lovprisar samtliga minoriteters subkulturella yttringar, men som systematiskt förnekar det ädla svenska kulturarvet.

    Vår nationalsång är, liksom fanan, en framträdande symbol för våra gemensamma kulturella referenser, och Dybecks genuina hyllning till fosterlandet är ett verk från 1844 som bär på en stolt och glädjerik tradition, vilken det är vår oavvisliga plikt att värna till kommande generationers fromma.

    De vänsterliberala krafternas negativa och skadliga inverkan på det svenska samhället och dess institutioner är ett faktum, och denna kulturkomplott har nu nått en kulmen som ställer oss inför ett ultimatum – att försvara vårt arv eller att stillatigande betrakta hur det förskingras av allehanda internationalistiskt sinnade aktörer. Icke minst det prostituerade prästerskapets profanerande profeter.
    Andreas.

      • Korrekt uppfattat, Grune!
        Dags att återupprätta stupgrevarnas och mästermännens skrå och status.
        Andreas 🙂

  4. Korkat att även tänka på att ändra sånt,men forvånad blir man inte.svenskar som bestämmer är ju korkade!

  5. Kanske lyssnade ni till den muslimska sången, ingen glädje bara rädsla.
    Men det är klart att svenska politiker vill att vi snart ska få Sharia-lagar och muslimer vid makten då behöver de inte, officiellt bry sig mera, utan tänker sig leva på pension.
    Detta var deras dröm men vänta tills det sker då kommer jerimiader och klagosång och de vill ha folkets hjälp till att befrias från sina räddare.

  6. Att en pastor från ”svenska” kyrkan hittat på detta är föga förvånande. Jag undrar bara varför hon inte vill ta bort korset på flaggan. Korset kan uppfattas som exkluderande av ”nysvenskar” av annan tro.

  7. Det är inte förvånande att Karin Olofsdotter är pastor. Men vilken rätt tycker hon sig ha, att försöka ändra den.
    Karin, ägna dig i stället åt att ändra i psalmboken och få till några klämmiga låtar. Lite fin musik skulle kunna lätta upp stämningen under gudstjänsterna.
    Nationalsången tillhör det svenska folket. Tafsa inte på dem.

  8. Man maaste ha klart för sig att de flesta invandrade muslimer inte vill assimileras i det svenska samhället. Daa vill dom givetvis inte heller ha naagon gemensam nationalsaang med svenskar.

  9. Om utrikesminister Margot Wallström (S) fortsätter att göra sig osams med omvärlden internationellt, nu senast med Rysslands president Vladimir Putin … Ja, då kanske han ställer som krav för att avstå från att ockupera Sverige att vi byter till den ryska – fd sovjetiska nationalsången.

    På videon nedan sjunger en stor manskör på det ryska språket, men för att underlätta för oss i Sverige så finns det redan en anpassad text framtagen på svenska. Klicka igång YT-videon nedan och skriv sedan gärna era kommentarer vad ni själva tycker. Passa på medan vi fortfarande har lite yttrandefrihet kvar i vårt land.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=faX0XBo4AsU&w=560&h=315%5D

    Jag passar samtidigt på att få tillönska alla skribenter här på Petterssons blogg några riktigt sköna dagar under Pingsthelgen och sedan stolt firande av vår svenska nationaldag den 6:e juni med originalet av vår äktsvenska ”Du gamla du fria …” och vår svenska flagga hissad i topp.

    http://nyahassesnynshamn.se/onewebmedia/d34e09d94a-svenska-flaggans-dag-animering2_151394910.gif

    Ha det så gott … allihopa!

  10. Aftonbladet är en tummelplats för journalistiska stollar. Inland undrar jag över att så många tokar kan samlas på ett ställe.
    Men som väl är kan man ju låta bli att köpa Aftonbladet. Om man skippar kvällstidningen under ett års tid, sparar man drygt 8000kr. På tio år blir det närmare 90000kr (nittiotusen). Lägg varje dag de sparade pengarna i en ask. Se hur fort de växer. Varför,imte spendera dem på semestern?

  11. Man skulle nästan kunna tro att kärringen tillsammans med Ärkekräket och de övriga hypokriterna har sålt sin själ åt Beelzebub.

  12. ”Karin Olofsdotter: Allah ska med – skriv om nationalsången”?

    Jag kan på sätt och vis förstå den absoluta minoriteten religiösa i världens kanske mest sekulariserade land. Här har varit kanske max 20% som kanske börjat bli svag i tron på grund av att de är just så få. Sedan kommer det ett gäng som är så ini …. religiösa, låt vara från en religion/ideologi som ser utplåning av alla andra religioner och världsherravälde som yttersta målet. Klart att det lockar att få reda på hur de bär sig åt för att alla ska tro. Och mohammedanerna är inte sena att spela med för att vinna fördelar.

    En klickfilm länk: https://unvis.it/aftonbladet.se/debatt/a/WprEa/alla-ska-med–skriv-om-nationalsangen

    • Varför dra på det? Gå över till kalifatet med en gång! Låt kungen konvertera tillsammans med resten av familjen, inför månggifte direkt(CG kanske är för gammal för det nu), gör om alla kyrkor utom en del museikyrkor till moskéer och stäng alla fläskfabriker osv.osv.
      Varför dra på det? Fram med det, ut med det, NU!
      Islamisera!

    • Ja vi kan ju byta ut den mot den arabiska.För den texten kan säkert Karin Olofsdotter. Präster och biskopar verkar ha en agenda nu att dom ska hetsa mot kristendomen och det som är svenskt.Att dom inte konverterar direkt.

  13. Varför alltid denna klåfingrighet? Varför skall det alltid ändras, ändras, ändras till förbannelse? Varför får ingenting(i stort sett) vara som det är och vila i frid? Sådana här saker stressar också samhället i stort.

  14. Det handlar nog om feminister!!USCH!!!! Hörde Birgitta Olsson för en stund sen.Vilka vidriga kärringar båda två!!!!!

  15. Jag kan hjälpa till med ny text i nationalsången, vi behåller och förstärker det gamla, men ökar ytterligare slagkraften.

    Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
    Araber får inte vara med oss!
    Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
    /: Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.:/

    Via spirituell seans avser jag självklart söka godkännande av Richard Dybeck, men jag tror han är med på noterna.

  16. Bäste pastor Karin, varför inte ta steget fullt ut och konvertera till Islam men Burka o hela köret. Tack vare dej så blir det förhoppningsvis strömhopp av Svenskar som går ur kyrkan idag och hädanefter.

    • Hen – hönset, är bara en helt vanlig svensking så det är inget uppseendeväckande med hönsets förslag. Svenskingarna 87% är sådana kvartsfigurer, det är bara att konstatera.

  17. Jag tycker att det är ett utmärkt förslag. Förändringarna i sverige är så enorma att den gamla nationalsängen är irrelevant (tror i och för sig inte nationalsången är officiell, finns bara av hävd, eller blandar jag ihop det nu?). Rent taktiskt skulle ju etablissemanget aldrig vara så korkade att de bytte ut nationalsången eftersom vi som skulle strunta i dem och använda den riktiga nationalsången är fler än dem. Nationalsången skulle bli en enormt stark symbol.

    • Ajdå, jag hade missat att otäckingen bara ville ändra några rader för att korrumpera och förstöra nationalsången. Det vore bara dåligt. Prästfanskapet kan dra åt h-vete.

  18. Typiskt den svenska nya folksjukdomar, naivitet!

    Man förstår inte hur det har kunnat gå så illa, får vi bara ändrat en rad eller två i nationalsången, så kan vi ropa halleluja och alla problem är borta!

    Inga mer skjutningar och terrordåd, inga våldtäkter och alla bara lever som i paradiset!

    Tyvär börjar jag snart se fram emot den dagen IS bränner ner kyrkan och korsfäst henne!

    • Det är ju så bara. Religion ligger bakom allt helvete på jorden.
      Det finns inte ett enda krig som inte är startat av någon religion.
      Religiösa människor är och har alltid varit fanatiker som tror på sagor så till den milda grad att dom tror att sagan är rena rama sanningen.

Kommentera