Debatten i Sverige, gäst Lotta Gröning

DEBATT. Patrik Engellau och Jens Ganman gästas av Lotta Gröning, historiker och krönikör i Expressen. Helt klart håller debattklimatet på att förändras, fler och fler blir roddare. Konstigt nog har jag inte hört en enda som sagt, förlåt jag hade fel. Alla påstår bara att alla andra har haft fel åsikter. 

Om Lotta Gröning på bloggen…

 

14 thoughts on “Debatten i Sverige, gäst Lotta Gröning

  1. Indignationens rädsla ringlar som en giftorm genom samtalet: SD!
    Men det är väl SD som fungerar som den lille pojken i sagan som oförblommat sa vad han såg: Kejsaren är naken!
    Och ni där i detta samtal är ju lika goda medlöpare: Skrämda över något man inte får nämna att just SD är det parti som
    vågat uttala sanningen om invandringspolitiken! Är ni så rädda för demokrati när resultatet eller utfallet av folkmakten inte passar er?! Är ni så skrämda av medieetablissemanget att rädslan har blivit arketypisk och en del av personligheten?! Ni kanske tror ni blir fredlösa?!
    Sverige är unikt!!
    Mats Wärme’

    • Den här Gröningen rosar inte marknaden och det gör ej heller den andre käppkinesen. De är lika obotligt korkade, som de övriga 87% dumsvenskarna.

  2. Den ena roddaren efter den andra kommer upp yr dyn, grattis. Vad kommer kollegorna på Expressen att tycka, de värsta förföljarna av SD folk och vanliga människor som har ett huvud som de använder, att reflektera och tänka med. Fast DN är nog den tidning som är värst. Wolodarski har fullständigt utplånat all anständighet i den svenska media världen. Väntar med spänning på att TVs morgon-kvälls soffor skall fyllas med människor som roddar på.

  3. Var det inte hon som tyckte att det var så himla mysigt om allihopa som arbetade inom äldrevården i Örebro kom från mellanöstern och afrika?

    • Med smärta skriver jag …obildade kvinnliga rektorer har varit aktiva med att skapa detta skräckscenario.
      När svenska skolans rektorer valdes på grund av deras ”medlemsbok”, ja resultatet ser vi nu och våra svenska barn upplever hel*’et under hela sin skoltid !

  4. Visst är det viktigt att diskutera och debattera men en fråga , varför finns inte dessa problem i ”skatteparadisen”, svar de ”paradisen” har inga skattefyllda skattkistor som makten kan ösa ur som de behagar.
    Det är inte bara förmögna som bosätter sig där, dock ställs det krav på alla vilket gör att de som söker sig dit, följer de regler som finns till punkt och pricka !
    Det finns medel att bli av med de kriminella och de medlen används direkt !

    Den överfyllda skattekistan (upplånad eller ej) med de maktgalna, okunniga och skrupelfria politikerna är den verkliga ”boven i dramat” !

    • Men även vår avdankade politiker vet var man kan bo på ålderns höst, långt från allsköns patrask i vandrande tält.
      På en solig vingård högt uppe på berget vid franska Rivieran.

  5. Alltid intressanta program med DGS.
    Men på lokalradion kör man nu med en överentusiastisk reporter en programserie som man kallar det nya Sverige och ett Sverige i förvandling som handlar kort om hur fantastiskt det blir med alla nya svenskar från menaländerna.

    Kontrasten idag gentemot när Sverige skulle ansluta till EU och Euron är enorm. Då skulle det folkomröstas och anordnas medborgarutbildningar och fan vet allt.

    Nu finns det inget ifrågasättande alls när samhället stöps om på ett sätt som är gigantiskt jämfört med både EU och Euro.

    Vid den tiden för folkomröstningarna var pkeliten aktiv mot allt vad som hade med EU att göra. Vilket medförde att vilka töntar som helst fick komma till tals i svt och andra medier och säga vadsomhelst också starkt främlingsfientligt och tillomed rasistiskt utan att bli brunstämplade. De hade oftast en egenskap de var mestadels vänster men det var inte nödvändigt det gick bra med vilken högerextrem som helst eller närmsta byfåne. Bara man uttalade sig starkt mot EU och Euron För vänstermaffian på svt hatade och avskydde allt vad eu hette och stod för vid den tiden men nu är det annorlunda när det gäller den största förändringen i modern tid. Också snabbaste.

    Är islamister ställföreträdande kommunister?

  6. Man måste ge journalisterna tid, lång tid. De har ju liksom politikerna lite svårt att fatta även enkla sammanhang.

  7. Inbillar jag mej? Jag har aldrig sett sett sån växtlighet förut. Vi har vandrat en del längs västkusten. Tycker växtligheten är större . Granskotten längre. Inbillar jag mej?

Kommentera