12 thoughts on “Publicera statistiken om asylsökande om ni vågar

  1. Varför dra in de finska invandrarna i debatten om dagens invandring av analfabeter från jordens alla hörn. Likheten mellan finnar och dagens invandrande analfabeter är obefintlig. Jag är gammal nog att ha upplevt och arbetat tillsammans med finska invandrare. Ett rejält folk, som inte går att jämföra med dagens invandrare. Inte heller att förglömma är,alla finska kvinnor/tjejer, som efter kriget räddade den svenska TEKO-industrin. Lite fylla här och där bland männen men hellre det än stenkastare från Mena-land.

  2. Inrikesfödda kan vara 2G eller 3G invandrare med bristande anknytning till Svenska samhället och dåliga språkkunskaper. De är uppfostrade mer eller mindre medvetet av sina invandrade föräldrar eller släktingar utanför det mesta av svenskt samhällsinflytande. De bor ofta i samma områden. Områdena av utländska klaner och gäng verkar växa, där kriminalitet och bidragsberoende konserveras. En fullkomligt vansinnig utveckling, som myndigheterna sett under decennium ta form, men de ytterst ansvariga verkar ointresserade och reagerar med typ… axelryckningar. Det känns långt till nästa val.

  3. Jag har hört av en finska att de finnar som hade stora alkoholproblem och bodde här berodde på att de finska myndigheterna hade ett gammalmodigt infantiliserande förhållningssätt och att de kunde åka in på torken p g a maktmissbruk gentemot den stackaren som hade alkoholproblem. De stack till Sverige typ social asyl. Dessa finnar gjorde rätt för sig när de var nyktra och har för de mesta aldrig belastat det svenska samhället. De tog arbete som stuvare och andra tunga kroppsarbete när de var i någotsånär i bra kondition.

  4. Våra grannländer DK,FI och NO, resten är Europeiska länder, med dem har vi levat sedan domedags otta utan att ha dagens siffror på kriminalitet.
    Jag vet ju inte i vilket sammanhang Hanif har skrivit dessa två inlägg därför svårt att säga är han med eller emot invandringens storlek.

    • Många finnar som kom på 70-talet hade stora alkoholproblem och ställde till en del.

      • Nu har jag bott i områden med relativ hög andel finnar (ej finlandssvenskar) och deras ”alkoholproblem” bestod i att hålla flaskorna i snödrivorna utanför finska föreningens fest vid rätt temperatur. Trettiograder kall sprit är inte bra för kroppen.

      • Jag syftar på en speciell problematisk grupp som kom då och kanske gjorde att övriga finnar fick dåligt rykte.
        Än idag kan man höra skämtsamma och ganska överdrivna historier om dessa.

      • Löjlig gammal skröda att finnar skulle vara mer benägna av sprit,än andra nordbor…Nationaliteten spelar ingen som helst roll,när det gäller att njuta dessa drycker,att för några timmar glömma bort den värld,som de styrande försatt oss alla i.
        Om sedan rusdrycken består av 001 (renat) ,eller dyrbara viner och champagne är egalt även om den förstnämnda lagras i snödriva eller som de andra i en vinkylare !
        Fick från min hustru ibland frågan varför svenskar på semester,mestadels var ”på lyran”?
        I Tyskland där man kan köpa,och i stort överallt finna starkvaror råder ju inte samma förhållande. Tja,ingen lätt fråga att besvara jälv tillhör jag ju inte dem som absolut måste dricka upp en öppnad flaska omgående…..

      • Två Finnar sitter i skogen och super, den ena säger efter en stund skål, den andra titta opp och svara efter mycket övervägande ”Är vi här för att supa eller snacka? 🙂

      • Stenbock
        Jag drar inte alla finnar över samma kam, tvärtom.
        Detta handlar om en viss tid och en viss grupp.
        Kanske för att sociala myndigheter i Finland inte då brydde sig om dessa, utan istället uppmuntrade dem att ta sig till Sverige.

      • @Stenbock
        Å andra sidan sett är det tveksamt att låta en öppnad putell stå för länge, risken finns att det bildas ”skinn” på ytan. 😉

Kommentera