Franska specialstyrkor jagar ”franska” islamister i Irak

ISLAM. Franska specialstyrkor förser irakiska antiterrorförband med uppgifter om fransmän som strider för IS, med målet att de ska dödas, uppger Wall Street Journal. Syftet ska vara att förhindra att franska IS-sympatisörer återvänder hem och deltar i terrorattacker.

Enligt uppgifter till tidningen handlar det om uppemot 30 män som Frankrike vill undanröja. Ett okänt antal ska redan dödats.

Franska försvarsdepartementet vill inte kommentera uppgifterna, men de förnekas av irakiska regeringsföreträdare.

-Pettersson säger att vårt försvar är inte vad det varit, men vi har några duktiga tjejer och killar kvar och jag hoppas dom kan vara med och göra det fransmännen tydligen gör utan att Wall Street Journal eller någon annan får reda på det…

Sveriges hemliga krig

6 thoughts on “Franska specialstyrkor jagar ”franska” islamister i Irak

  1. Pettersson skriver ”…vi har några duktiga tjejer och killar kvar…”.

    Om Pettersson menar svenska soldater, så är de inte alls kvar här, de är i Afghanistan och hjälper USA att få fart på opiumodlingen.

  2. Här kunde utan tvekan ett vaket svenskt initiativ vara på sin plats likt det franska? Det finns ju även ”svenskar” på plats?

  3. Tänk om ett förslag om en liknande aktion från svensk sida skulle läggas i vår Riksdag vilket kakalorum det skulle orsaka.
    Det skulle vara lika otänkbart som för de s.k. etablerade partierna att samregera med SD.
    Ser nu på mitt tangentbord varför Folkpartiet bytte namn till Liberalerna, de var rädda att någon journalist skulle upptäcka att de stod nära SD.

  4. Dom är välkomna hit och i synnerhet till Umeå, för där är dom ”experter” på att avradikalisering av mördare enligt MP, hjärtligt välkomna.

  5. I Sverige belönas sådana med förtur till jobb (frivilligt gissar jag) och egen lägenhet.

  6. Afro”franskar”? i stället för basker och baguette; muhammedan mössa och RPG (bazooka)

Kommentera