Dagens dagis

SKOLAN. Den svenska förskolan vänder sig till barn mellan 1 och 5 år och motsvaras av det som tidigare kallades daghem (dagis). Förskolans läroplan säger att ”förskolans verksamhet ska präglas av en pedagogik där omvårdnad, omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. 

Den pedagogiska verksamheten ska genomföras så att den stimulerar och utmanar barnens utveckling och lärande”. Förskolans uppgift är att möjliggöra för vårdnadshavare att studera eller förvärvsarbeta, samt att bedriva pedagogisk verksamhet som synliggör varje barns individuella behov och främjar barnens välbefinnande, lärande, lek och utveckling.

-Pettersson fick ett mejl om ett vanligt dagis.

  • Antal barn 16
  • Antal barnskötare 2
  • Antal förskolelärare 1

De tre i personalen på 16 ungar låter väl skapligt. Men sedan börjar problemen, modersmål som är representerade på avdelningen är albanska, arabiska, kurdiska, litauiska, persiska, somaliska, svenska och tjetjenska/ryska.

Får ungarna någonsin chansen att lära sig riktig svenska och våra sociala koder eller blir det någon sorts blandning…

 

10 thoughts on “Dagens dagis

  1. Något av de nämnda ”modersmålen” är inte enligt Riksdagens beslut, ett modersmål som skall föranleda särskilda lektioner. Och detta innebär att endast svenska skall talas i skolan och svensk kultur förmedlas. INGET ANNAT! Inte heller skall engelska talas, som några skolor profilerar sig för.

  2. jag tog foto på hemspråksundervisnings schemat när pirat- och gruppvåldtäktvetenskapsmännens språk upptog mer än 50% av ”svarta” tavlan, då sprang en internationalsocialist anställd av kommunen (misstänkt lik ärke karikatyr pedofil bög) fram och skrek Vad Gör DU?!
    Han verkade inte förstå det äckliga i att gökungarnas vänstersträvande könsordsspråk liksom tog över allt. Exempel: multikriminellas Eiri fiki = min kuk i dig

  3. Lära sig riktig svenska och sociala koder är inte meningen för det behövs inte om några år i Sverige.

  4. Tror inte baaarnen får använda dessa HBTQ, regnbågskritor, eller vad säger ”Feministregeringen”, FI O Jonas kommunister?

  5. Ungar har upp till en viss ålder en märklig förmåga att lära språk. Tyvärr försvinner den vid lite högre ålder. Jag tror faktiskt att många av dem lär av sina kompisar och klarar det fint. Men det beror ju också på hur bra ”lärarna” pratar.
    Detta inget försvar för förhållandena i våra förskolor. Såg för något år sedan bilder på förskolebarn (i Göteborg?), som tvingats ut i någon sorts gayparad för att vifta regnbågsflaggor!
    Men så har väl också de flesta lärarinnorna sina sympatier hos Mp och FI.

  6. Ang. effektiv presentationsteknik

    Ja mina vänner…! Jag har reflekterat över händelsen med Tre kronor.

    Gällande skithögens framträdande med Tre Kronor kan man enkelt fastställa att skithögen inte behärskar konsten att framträda inför publik.

    Om den som skrev ”hans” manus kan man säga det samma, för vi kan anta att han inte skrivit manus själv, en uppgift som är honom allt för stor.

    Skithögen bröt till och med den enkla grundregeln att budskapet ska vara anpassat för målgruppen (svenskar).

    Hela firandet hade kunnat få en bra och positiv start om skithögen utgått från publikens behov, så här:

    ”Hej alla, jag är en riktig fegis”

    Yes-yes-yes…! Wow, yeah…! Fantastiskt, yes…!

    ”Jag kan inte ett skit och jag är en riktig fjant”

    Wow, wow, wow….! Halleluja, hallelujah, hallelujah…!

    ”Jag är efterbliven och jag saknar utbildning. I bland skiter jag på mig”

    Fantastiskt, utmärkt, yes-yes-yes. Oboy…!

    ”Nu, till det bästa, jag avgår nu”

    Wow, wow, wow, Yeah-yeah-yeah…! Otroligt. Bra-bra-bra. Yeah-yeah-yeah. Wow-yeah.

    ”Nu när alla mår bra och är på gott humör lämnar jag scenen till Tre Kronor och jag går bakom scenen och försvinner för gott”

    Mega-superturbo-bra-bra-bra. Ohoj, Ohoj, Ohoj. Amazing, Oh Lord, yes-yes-yes. Super-duper

  7. Mångkultur kallas det visst i socialliberala pk-kretsar.Ingenstans i världen fungerar den.

Kommentera