Alla zigenare som registrerades i romregister får skadestånd

ZIGENARE. Alla som registrerats i Skånepolisens så kallade romregister har rätt till skadestånd. Det slår Justitiekanslern, JK, fast. Staten har tidigare betalat ut 5 000 kronor till de sammanlagt 4 741 som registrerats. Elva personer stämde därefter staten och fick i tingsrätten rätt till vardera 30 000 kronor. Domen har slagits fast i hovrätten, och nu beslutar JK att inte gå vidare med fallet.

Ett totalbelopp som landar på cirka 166 miljoner kronor. Eftersom polismyndigheten har stått för registret så är det också de som ska stå för ersättningen.

-Pettersson minns polisen som sa att visst har vi ett register på romerna men vi för inte registret för att de är romer utan av helt andra anledningar.

JK:s beslut och yttrande

Märkligt att den grupp som har blivit mest positivt särbehandlad av alla ska få skadestånd för detta.

Om zigenare på bloggen

…att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar…så lät det i SVT 1996. 

Läs gärna om Utredningen som försvann

När greve Antonius kom till Sverige är en berättelse om de första zigenarna i Sverige

Polis hittade stöldlager hos zigenarhövdingen – Stefan Palison dömd

47 thoughts on “Alla zigenare som registrerades i romregister får skadestånd

  1. Skadestånd? För vadå? Gäller tydligen bara ickesvenskar. Då är det skadestånd för både det ena och det andra.De som lider skada och skulle ha skadestånd är vanligt folk som tvingas leva i fruktan för övergrepp av olika slag.

  2. Lögnaren Ullenhag placerades som tack för sina lögner som Ambassadör i Jordanien! Få se var Löfven och flera med honom kommer att hamna?

  3. Eftersom registret var bortglömt och hemligt så kan väl ingen ha lidit så stor skada. En ursäkt fån inblandade hade väl räckt.

  4. Min vän, som hade haft en liten guldsmedsaffär hela sitt arbetsliv,
    tvingades stänga affären för att han inte kunde hantera zigenarna som stal smycken fån honom.
    Men dom var nog inte med i registret.

    Min mormor brukade alltid säga: ”Akta dig för tattarna!”

  5. Om man drar bort vad zigenarna kostat Sverige så blir varje zigenare skyldig Svenska staten mellan 5 och 10 miljoner kronor.

  6. Försök själva att räkna ut hur mycket varje skattebetalare blir skyldig Zigenarna. Vi är ungefär 5 miljoner skattebetalare här i landet och skulden är 166 miljoner. Staten anser att dom kan betala för det är ju inte deras pengar. Ni har väl läst ” Det är alltid någon annan som betalar”.
    Det är inte så konstigt att det saknas många miljarder i statskassan som vi kunde använda till den Svenska välfärden.

  7. Zigenarna, en skock kriminella, tilldelas nu 165 miljoner av våra skattepengar!
    Vilken tur att Sverige är ett så rikt land. Men hur länge till?

  8. Det är en skandal. Alla romer är inte brottslingar, men allt för många är det. Vilka grupper borde också var berättigade till ersättning. Polisen i Eskilstuna gjord ett register med misstänkta och tänkbara gärningsmän på 1990-talet med misstänkta som rånade banktransporter . I registret ingick släkt och vänner och andra som kunde tänkas hjälpa gärningsmän.
    Kan inte justitiekanslerns beslut överklagas. Det är att bidra med skattemedel till en pågående brottslig verksamhet

  9. Justitiekanslerämbetet är lika korrupt som de myndigheter det påstår sig utöva kontroll över och inom den humanitära stormaktens hank och stör betalas med övergenerositetens hela vansinne storståtliga så kallade skadeståndsbelopp ut till samtliga föregivet kränkta minoriteter och grupperingar, utom till de etniska svenskarna vilka det enligt etablissemanget icke är möjligt att kränka.
    Det svenska folket och brottsoffren i synnerhet, har i själva verket den största och mest befogade anledningen att tillerkännas ett rejält skadestånd för den sveda och värk som genom den nationsfientliga politiken åsamkats oss.
    Avslutningsvis kan man befara att det inom en icke alltför avlägsen framtid kommer att anses som helt legitimt att föra allehanda och koordinerade register över oliktänkande och uttalade opponenter till globalismens fatala framfart. Obehagligt så det förslår.
    Andreas.

  10. Rumänien skiter fullständigt i zigenarna.
    Rumänerna blir bara glada över att bli med skitet.
    Och nej. Rumänien kommer inte att hjälpa zigenarna.
    Rumänien har i årtionden försökt integrera zigenare utan att lyckas. Sverige har oxå försökt integrera ziggisar utan framgång men det är väldigt tyst kring detta.
    Som sagt, rumänsk media målar upp en bild där ziggisarna får hjälp i Sverige med pengar, mat, boende, etc.
    På så sätt har Rumänien hittat en möjlig väg att bli av med ziggisarna.

    Sverige måste sluta agera soptipp åt hela världen.

    Sverige sjunker djupare och djupare ner i en virvel av zigenarbajs, sopor, kriminalitet och elände.
    Och våra politiker och journalister skrattar och applåderar.
    Allt blir då bara värre och värre för Sverige.

    • Rumänien får stora summor från EU som på olika sätt ska användas till landets zigenare men pengarna tas inte ut.
      Rumänska myndigheter verkar inte vilja befatta sig med dessa människor.

      • Nej det tror fan…Erbjud du en zigenare ett arbete,och se om de accepterar ! Detta folkslag har som äres-kodex att de skall leva på andra. (parasitera) Vidare anses stölder,bedrägerier och andra brott som legala hos detta pack……

      • ”Mia”

        ”Si tacuisses, philosophus mansisses” – detta ordspråk ’serverade’ jag dig häromdan.

        Här får du ett ordspråk till med ett mycket liknande budskap till det föregående ordspråket:
        ”Stultus quoque, si tacuerit, sapiens reputabitur” .
        (Övers. till svenska: dåren, också om han kan bara hålla tyst, kommer att betraktas som en klok man).

        Det passar som hand i handske på våran stackars ”Mia” – outbildad, men duktig och kunnig i kommunistiska /
        islamistiska läror vars idéer hon sprider flitigt här på bloggen.

      • Det börjar bli tjatigt med dina ordspråk och nu är det min tur att ge dig några ord på vägen.

        ”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

    • Sverige håller stadigt på att bli en av de värsta avskrädeshögarna på jorden och allt är 7-klövern och dess idioter till anhängares fel.

  11. Så nu skall polisen mästras om hur deras arbetsmetoder skall utföras? Spaningsregister, som jag hörde att det var fråga om, är inge brottsregister. I spaningsregister kan tom. hundar eller fordon registreras, så jag förstår inte varför man upprörs att småbarn är med där? Har man inte förstått att registrets syfte var till för att förebygga eller förhindra fortsatta brott eller försöka bryta vissa brottsmönster? Klarade polisen styra upp att i spaningarna registrera enbart romer och att icke romer inte registrerades? Hur kunde polisen veta att det bara var romer de registrerade och att det inte var romer de inte registrerade? Kan man läsa fallet någonstans, så man förstår hur registret byggdes upp? Jag tycker det luktar rättsröta, men skulle gärna läsa alla fakta om registret. Varför var det olagligt och orsakade skadestånd om det var ett objektivt spaningsregister? Det borde funnits både t.ex. ryss-register, finn-register, norsk-register eller svensk-register tror jag.

  12. Sverige är ett av världens rikast länder påstår våra politiker.
    Är det därför vi har råd att hålla oss med ca 500 000 fattigpensionärer?

  13. 4700 zigenare får 30000kr var. Det blir mer än 140 000 000kr.
    Idiotin i staten Sveriges toppskikt tycks vara total.
    Finns det ingen som kan svara få min fråga: Var kommer alla dessa tokar ifrån? Är de mutade av någon främmande makt för att de skall utplåna vårt land?

    • Jag har länge hävdat att, svenskingarna är ett av jordens dummaste och fegaste folk ja. kanske det allra dummaste att, de är det fegaste råder det ingen tvekan om. Ännu större orsak har zigge att, komma till Svenstia. Ty i stian, får man arbetsbefriad lön for noting. Kom,Kom! Till Svenstia alla lathundar och parasiters paradis. Tro det eller ej men, detta röstade 87% dumsvenskar igenom år 2014.
      Allmän rösträtt borde avskaffas i lågintelligenta länder s.s. detta lilla lustiga land uti i Europas tassemarker.

      • Rösträtten borde dras in för alla med IQ under 50.
        Då skulle SD få 100% röster!

  14. Skönt att höra att Sverige som vanligt förvaltar varenda skattekrona väl.

  15. Bara 30000kr? Då får zigenarna överklaga till hovrätten. Då får dom säkert en dubbelt.mDet hela är så motbjudande så man baxnar
    Svenska politiker och makthavare är mycket mera korkade än jag någonsin trott. Men att strö slattepengar runt omkring sig är de bra på.
    Det är val i september 2018. Låt oss då försöka få till en sverigevänlig regering. Vi kan inte tillåta att raserandet av vårt land får fortsätta.

    • Vi får hoppas att vi kan få till en efterföljare till vår senaste statsminister Tage Erlander nu efter 50 år av totalt kaos.

    • VI SKA INTE HA NAZISTER SOM BLOGGAR NI BORDE SJUTAS ALLIHOP.NI ÄR MISSLYCKADE IDIOTER SOM DIAT.ALVA MYRDALS BRÖST .BLOGGEN ÄR ANMÄLD IGEN.LUFFAR GAJOS.

  16. Makalöst ynkligt, om någon ska ha skadestånd så är det alla gamla, handikappade som bestulits av dessa fräcka zigenare.

  17. Konstigt land vi lever i om jag kallar en svensk tjuv för tjuv så är det ingen som reagerar men om jag kallar en zigenare som stjäl för tjuv, då blir det liv i luckan. Jag är rasist, jag diskriminerar, om jag berättar att ett gäng zigenare bedrog mig och mina två kompisar på de utlovade ersättningen för att vi lastade en järnvägsvagn med skrot. Ja då ljuger jag väl, om jag bedömer zigenare och araber att vara lika goda kålsupare. Ja vad säger ni då?

  18. Kanske vi som blivit åsiktsregistrade kan få ut 35 000 kronor var. 12 000 ggr 35 000 är ca 420 milj
    Staten ska alltså betala 5000 ggr 35 000 dvs 175 milj
    Det är ju förfan våra pengar.

  19. Alla gapiga ockupanter och utländska bedragare som helt frivilligt vistas i Sverige,får allsköns ersättningar och kompensationer.Vad får vi Svenskar för att vi tvingas att leva sida vid sida med alla dessa lågliv?

    • gruppvåldtäkt, och när man är så ointelligent oärlig och opålitlig som Mona S & Co, då är våldtäkt med HIV-RISK ändå en komplimang

  20. Till det kommer alla brott som utförs av romer som nu riskerar att bli ouppklarade. Jag tänker på åldringsrånen och villainbrotten.

Kommentera