Forskning visar: Journalisters hjärnor sämre än vanligt folks

HJÄRNFORSKNING. Ny forskning från hjärnexperter Journalister är sämre på att tänka än andra yrkesgrupper, men samtidigt mer fanatiska och är därför mer stresståliga. Den låga intellektuella förmågan gör dock att journalister är dåliga på att vara objektiva och kan inte skilja på sina egna känslor och objektiv fakta.

I förrgår släppte den kända hjärnforskaren Dr Tara Swart sin djupgående forskning om journalisters hjärnor. Tara Swart är neuroforskare och läkare och har även skrivit bästsäljande böcker om ämnet.

Resultatet av forskningen är skrämmande, journalisters hjärnor fungerar på en mycket lägre nivå än vanligt folks hjärnor. Journalister är sämre än vanligt folk på att skilja känslor från fakta, göra objektiva bedömningar, tänka kreativt och arbeta självständigt med flera saker.

Sammanfattat är det journalisternas så kallade kognitiva förmåga som är sämre än andras. Kognition betyder tankeverksamhet, och brukar skiljas från känslor och viljor.

Att det är så här beror så klart på att journalisternas arbetsgivare medvetet anställer dumma men lydiga tjänare som inte ifrågsätter regimens politik.

Dr Tara Swart påpekar dock i sin forskning att journalisterna kan göra saker själva för att få sina hjärnor att fungera bättre. Råden är bland annat att dricka mindre alkohol, inta mindre koffein och socker, och att sova mer på nätterna.

Forskningen visar också att journalisterna mer än andra grupper drivs av en ideologi. Även om deras hjärnor är dumma, innebär den politiska kamp journalisterna anser sig föra att de är mindre benägna än andra grupper att ge upp och exempelvis bli utbrända. Detta eftersom de anser sig tjäna ett högre syfte, ungefär som religiösa extremister.

Från Fjällsjö Nyheter

Rapporten av Dr Tara Swart

-Pettersson antar att den är rapporten inte blir någon stor nyhet i PK-pressen, kanske med viss rätt för det är knappast en nyhet att den intellektuella kapaciteten hos många journalister är begränsad…

32 thoughts on “Forskning visar: Journalisters hjärnor sämre än vanligt folks

  1. Det behöver man inte vara hjärnforskare för att upptäcka eftersom det så tydligt framgår i deras egna texter. Det är förvånansvärt att de överhuvudtaget kan hantera språket.

  2. Det går inte att bedöma folks intelligens efter yrke.
    Man föds med en viss intelligens och blir vaken smartare eller dummare av att gå igenom en journalistutbildning.

      • Och du fattar som vanligt nada. Det är inte journalistyrket som gör dem dumma. Det är de redan dumma, som söker sig till journalistyrket, för att de vill genomdriva sin enkelspåriga ideologiska fanatismpropaganda. ”Jamen, söker inga andra normala kritiskt tänkande till journalistyrket också?” Jo visst! Men de får inga jobb inom PK-pressen. För där tar man bara emot dumma, fogliga, som inte ifrågasätter. Står i inlägget ovan om du läser mer noggrannt. De intelligenta ifrågasättande, hamnar här och i den övriga fria alternativa fria pressen. 🙂

    • Det finns utomordentlig forskning som stöder att träning med korrekta metoder ger just resultat i form av skickligare utförande av t ex författande av texter.

      Det är vad som skiljer de sämre från de bättre. Det handlar sällan om en viss talang utan det kräver hårt arbete. Vilket alltså visar att de riktigt dåliga inte har tränat sig i den omfattning som behövs. De stannar helt enkelt på en nivå som är högst otillfredsställande för en alltmer välutbildad omgivning.

  3. En mycket uppfriskande bekräftelse på vad vi alla sedan en lång tid tillbaka rätteligen misstänkt! Så varde ock dessa pikanta fakta offentliggjorda och man bugar sig djupt, pro primo inför den vederhäftiga Dr Swart och pro secundo inför den ständigt lika förträfflige, föredömlige och redan under sin livstid legendariske Pettersson.
    Andreas 🙂

  4. Det behövs ingen forskning för att fastställa det. Det är bara att läsa Anders Lindberg.

  5. Till journalistutbildningar na i Sverige är intagningspoängen dessutom inte imponerande höga. HP kring mediokra 1.0. Liktydigt med att de förstår hälften av det de läser/skriver?
    De med höga betyg som är berättigade till står inte direkt och väger mellan hjärnforskning och journalistik?

    Det är inte heller ett legitimationsyrke, har inte skyddat titel och vem som helst kan kalla sig journalist.
    http://www.mediemanniskan.se/special/kan-vem-som-helst-kalla-sig-journalist

    Det är med andra ord lika lite kontrollerat som id på ensamkommande? Samma andas barn?

    • https://statistik.uhr.se

      HP (högskoleprov) ht2016 intag 0.6 – 1.4
      Populärast (svårast att komma in på) bland journalist programmen i Sverige är alltså Södertörns högskola!
      Luleå 0.6
      .
      .
      Södertörn 1.4

  6. Ser att här har varit en journalist inne och läst
    (tummen ned) ja dom hänger väl är varje dag.

  7. En ska inte tro allt som skrivs, naturligtvis finns det alla sorter bland journalistkåren. Att de följer minsta motståndets lag och skriver som de gör är djupt olyckligt, men tidstypiskt.
    Har hört allt för många gånger ”vem bryr sig” och ”pengar är allt”.
    Det ska vara vi väljare som har makten och vi kan inte tvinga någon att tro på ett visst vis, men genom att sprida fakta kan vi möjligtvis förändra.

    • Hahaha! Ståtlig notis! Ja, se det var tider det, då honungen flöt i gamla Svea!
      Andreas 🙂

  8. Det är därför som fria medier är så bra, vi kan ju alltid
    lära gammelmedias journalister om hur verkligheten
    ser ut, och inte hur dom tror den ser ut!? Fast jag tror
    inte att dom tar till sig jag undrar om dom ens tror sina
    egna ögon.

  9. Det har jag visst länge, det räcker med att läsa en artikel
    av Anders Lindberg, så förstår man att alla hästarna inte
    är i stallet!

    • Det var väl ingen nyhet,det har vi fattat .Frågan är om dom har någon hjärna alls,vill inte nämna några för att det finns alldeles för många exempel på det.Mvh Adolf

  10. Då är det bekräftat vad en del av folket har förstått sen minst 40 år tillbaka.

  11. Detta var ingen nyhet. Det har varit känt sedan länge av oss normalbegåvade att vi har bra mycket högre IQ än våra s.k. journalister.

  12. Tilläggas bör att de är ideologiskt skolade att tänka som högskolan lär ut.

    Det skrivna ordet, att författa kan vi alla. Några blir stora författare, Selma, Per, Wilhelm alla de stora, andra mindre med underhållningsvärde. T.o.m Jan skriver även jag inte gillar hans tankar. Jag skiver sämre, men låt oss alla äga det skrivna ordet och aldrig tystas av den elit som anser sig vara förmer än du och jag.

  13. Efter att ha följt Kevin-fallet vill jag påstå att det är tvärtom. Jag har i alla fall inte Dan Josefssons begåvning. Samhället löser ingenting snart då får våra duktiga journalister ta vid. Varför tiger Rolf Sandberg o Sven-Åke Christiansson nu? Utan goda journalister stannar Sverige.

  14. Behövs väl ingen forskning för att kpnstatera detta faktum. Det bara att läsa deras sinnessjuka alster.

  15. Citat:
    Vi kan inte kritisera islam för då röstar ”svennenassarna” på SD.

    Med andra ord dessa PK feminster har blod på sina händer, blod från trasiga underliv.

    Undrar hur dom kan se sig själva i spegeln.

  16. Ja stämmer har en barndomskamrat på Corren han stämmer väldigt väl in på denna beskrivning. Ljög om att hans mormor hade avlidet men det var för att komma ur en knipa o få sympati hon avled 15 år senare, tragiskt med den typen av människotyp, tror Ni att hag tror på det han skriver?

Kommentera