Tyskland skärper asyllagstiftningen, får söka igenom mobilerna

INVANDRING. Tyskland har beslutat att införa betydligt strängare asyllagstiftning. Bland annat kommer tyska myndigheter ges möjlighet att söka igenom asylsökares mobiltelefoner och datorer för att kunna fastställa deras riktiga identitet, skriver SVT Nyheter.

Asylsökande som har fått avslag på sin ansökan ska kunna utvisas snabbare,  enligt ett beslut i förbundsdagen.

Personer som betraktas som potentiella säkerhetshot ska enklare kunna spärras in eller få elektronisk fotboja.

Vidare ska Tysklands motsvarighet till Migrationsverket få laglig möjlighet att söka igenom mobiltelefoner och datorer tillhörande flyktingar utan pass eller id-kort, för att fastställa identiteten. Beslutet får hård kritik från människorättsorganisationer.

-Pettersson tycker det är ofattbart att inte mobilerna söks igenom i Sverige. Rings det och sms:as till Iran så bor inte släkten i Afghanistan. Ringer syriern till sin fru och barn i Egypten så…ja, ni fattar. Facebooksidor, Instagram med mera innehåller mycket information och de asylsökandes eventuella upplevelse av kränkning är ingenting jämfört hur de kränker det svenska folket när de ljuger…

6 thoughts on “Tyskland skärper asyllagstiftningen, får söka igenom mobilerna

  1. Svenskingarna är helt enkelt för dumma och för fega för att, ta till sådana åtgärder. Ty då kan asylanterna bli arga och blir de arga då är de inte glada och vill ha glada och snälla asylanter.

  2. Ordinära regler, förhållningsorder och lagstiftning tillämpas naturligtvis inte i Sverige, där vår nya status som hela världens kriminalparadis icke medger några kontroller som värnar om medborgarnas och rikets säkerhet, utan snarast betraktar identitetsgranskningar som integritetskränkande.
    Andreas.

  3. Sweden blir allt mer extremt och i ett utanförskap gentemot övriga länder i synen på migranter och hanteringen av dem. Är det på ett bra eller dåligt sätt? Går det bättre för Sweden än för de andra länderna?

    Dåligt och sämre är det uppenbara svaret.

    Tyskland har inte lika svårt att acceptera att de måste revidera och uppdatera sig gentemot verkligheten. Våra politiker tycks inte ha lika välutvecklad plasticitet i sin mentala kapacitet. Det ska alltid vara som i en annan tid och enligt vad någon ”ledare” (helst avliden) tidigare sagt.

    Om livet går ut på att grilla så är Sverige den som sitter kvar med en kolbit på en uppbrunnen pinne. Allt till ingen som helst nytta.

    Förlossningssverige har fått halv miljon för att förbättra för alla svenska kvinnor som föder barn. Det motsvara kostnaden för ca 400 ensamkommande under ett år. Pengar som med lätthet kunde sparas in genom en enkel genom sökning av mobil- och datortrafik. Men kvinnor och barn ska offras i den nya feminismen?

  4. En konsekvens av att resehandlingar lätt ”förkommer” men mobilen den hänger med. Undrar om Mutti har svängt (utan att meddela sina knähundar) eller om det är uppror i æ?

    Enligt svensk lag får (i alla fall till helt nyligen) ingen passera gränsen utan giltig resehandling (pass och i förekommande fall visum). Trots det så har ”vi” släppt in hundratusentals vars ursprung, identitet och syfte är okända. Vidare är det individen som ska bevisa sin identitet och i förekommande fall ålder och likt för…… så tjafsar man om ålderstester. Dessa är helt obehövliga då man utan vidare kan avföra alla anspråk på rättigheter och särbehandling utan fastställd ålder och identitet.

  5. Tyskarna har tydligen inte pratat med Veronica Palm och Malena Ernman om detta beslut.

    Hur ska det sluta?

Kommentera