Äntligen ett bra signalement på kriminella babbar

INVANDRARVÅLD. När 17-åringen cyklade på cykelbanan i Växjö blev han omkulldragen. Två personer försökte ta cykeln och jagas nu för rånförsök.

Rånförsöket inträffade klockan 20.05 i torsdags kväll, på cykelbanan strax väster om Mediamarkt. 17-åringen hade tränat och var på väg hem till bostaden.

– Jag såg en person som gick på cykelbanan, men tänkte inte så mycket på det. Plötsligt ställde han sig mitt i vägen och försökte blockera så att jag inte kunde cykla förbi, berättar 17-åringen. – Jag saktade ned något för att runda honom när en annan hoppade upp från diket och puttade mig så att jag trillade av cykeln och gled ut på vägen.

– De började genast sparka och försökte ta min cykel. Som en ren reflex sparkade jag till en av personerna på benet så att han trillade. Då lyckades 17-åringen på något sätt komma upp på cykeln och cyklade hemåt.

Läs mer på Smålandsposten som Pettersson tackar för det utmärkta signalementet.

 

Under fredagen höll polisen ett längre förhör med 17-åringen. Polisen försöker nu identifiera de båda misslyckade rånarna.

Gärningsmännen uppges vara i 16-19-årsåldern och mörkhyade. Båda hade svarta Adidasbyxor och luvtröjor.

  • Den ene gärningsmannen var omkring 180 centimeter lång med håret bakåtfixat med vax. Han hade fjunig mustach, blå luvtröja och vita skor.
  • Den andre var något kortare och kraftigare, bar en svart luvtröja och hade en smal silverlänk runt halsen, säger polisen Henrik Jonasson, och tillägger: – De pratade inte mycket med varandra över huvud taget. De sa någonting på ett främmande språk.

17-åringen är väl medveten om att rånarnas attack trots allt kunde ha slutat betydligt värre.

14 thoughts on “Äntligen ett bra signalement på kriminella babbar

  1. Det är med största säkerhet figurer från ett asylboende ett par kilometer bort som ränner omkring i staden som är skyldiga. Och troligtvis kommer förövarna som eldade ner den till asylboendet närliggande Polketten på folksparksområdet i Växjö från samma asylboende. Ja, nog kostar de pengar alla dessa ”pensionsräddare”…

  2. Fy f*****n dessa j***a högar med arvsmassa ska bara ha SPÖSTRAFF!!!!
    Tyvärr är det bara våld dessa förstår sig på pga kultur & uppfostran! Nu måste de (polis, socialtjänst m.fl) väl för i himmelens namn ha ”pratat” färdigt!!!

  3. Att ge ut detta signalement måste vara ett hatbrott från polisens sida.
    Så får man ju inte göra!

  4. Ett uppenbart hatbrott.De muslimska ockupanterna har inga hämningar,inga begränsningar när det kommer till våld och kränkningar mot värdfolket.

Kommentera