Stäng

”Är du en ung tjej med Mellanöstern-utseende som pratar skånska”

SVENSKHAT. Är du en ung tjej med Mellanöstern-utseende som pratar skånska och är intresserad av att skådespela? Då finns det en tv-serie som letar efter dig. Kulturjournalisten Mona Masri gör nu tv-serien ”Nadine” till SVT och söker efter huvudrollsinnehavaren, börjar en artikel i Sydsvenskan. 

Det borde egentligen inta vara så allvarligt men när SVT anlitar en kvinna med Mona Masris bakgrund kan man befara det värsta. Det är ingen bra kombination.

Mona som har arabisk-libanesisk bakgrund ondgör sig bland annat över den svenska delaktigheten i den transatlantiska slavhandeln utan att med ett ord nämna den arabisk-muslimska slavhandeln som var tusenfalt värre och pågår än idag.

Att Mona Mari hatar Sverige är ställt utom alla tvivel ”Jag går på ståupp-klubb och hör flera komiker dra skämt om ”Swedish nazis”. Publiken skrattar. De verkar ha hört uttrycket förr. Är det så Sverige ser ut utifrån? Och det slår mig: nej det är så Sverige ser ut inifrån, om det var val i dag skulle före detta nazister bli landets tredje största parti.”

”Höjden av min svenska själv­godhet fick jag erfara när en amerikansk man berättade för mig att han har skandinaviska rötter, varpå jag ställde entusiastiska frågor i ett försök att hitta något gemensamt att knyta kontakt kring. Snabbt förstod jag dock att hans skandinaviska blod inte var en källa till stolthet. Det skandinaviska blodet betyder för honom i stället slavägarblod. Att han sitter framför mig på ett kafé i östra Los Angeles är troligtvis ett resultat av en våldtäkt för några generationer sedan.”

”Alla skandinaver som tog båten över till Amerika var tydligen inte lika oskyldiga som Mobergs Karl Oskar och Kristina. Även skandinaver ägnade sig åt att köpa och sälja människor som boskap. Varför fick jag i skolan aldrig lära mig något om Sveriges koloniala historia? Att Sverige under 1700-­talet var världens största exportör av järn som användes för att tillverka slavbojor är knappast något vi diskuterar i Sverige. Varken förr eller senare har svenska exportaffärer gått lika bra som under slavhandeln.”

-Pettersson undrar om Mona El Masri fick lära sig något om muslimsk och arabisk slavhandel i skolan?

TIDIGARE 2014-07-23. Propagandaradio

MÅNGKULTUR. – Pettersson gillade inte Athena Farrokhzads som sändes i måndags. Läs HÄR. Utan tyckte Athena Farrokhzad spred rasism och fördomar om svenskar, detsamma kan man lugnt säga om Mona El Masri.

Mona El Masri har skrivit en krönika Sydsvenskan där hon påstår att Athena Farrokhzads Sommar i P1, är ett mästerverk.

Mona Masri blev känd för ett reportage som handlade om fattigdom i Sverige och skildrade en person vid namn Frida Martinsson, ”Kluvet land – ingen är vän med en fattig”. Programmet gjordes i form av en dokumentär men senare visade det sig att Frida, huvudpersonen, ägde en bostadsrätt i centrala Malmö och hade en nettoförmögenhet på en halv miljon. Dessutom kände Mona och Frida varandra sedan tidigare, då de gjort ett antal reportage ihop.

2012 fälldes Sveriges Radio och Mona Masri i Granskningsnämnden för programmet ”Kluvet land – ingen är vän med en fattig” med följande motivering: ”Nämnden konstaterar dock att för sammanhanget väsentlig information om Fridas faktiska levnadsvillkor utelämnades i programmet, särskilt att hon ägde en bostadsrätt. Mot bakgrund av att Fridas ekonomiska förutsättningar var centrala för programmets framställning anser nämnden att utelämnandet av informationen om att Frida ägde en bostadsrätt medför att programmet blev så vilseledande att det strider mot kravet på saklighet.”

Det är tydligen så att med rätt etnicitet, muslim och kvinna så spelar det ingen roll för etablissemanget att Mona Masri fabulerar och är rasist, hon anlitas ändå flitigt som skribent av bland annat Sydsvenskan och Dagens Nyheter.

Läs några av hennes alster…

Självklart att stödja slöjupproret där hon bland annat beskriver Libanon som fredligt och harmoniskt ”Jag sätter mig på en uteservering och ser kvinnor i korta kjolar röka vattenpipa med beslöjade kvinnor. De skvallrar, dricker kaffe och det enda som verkar skilja dem åt är deras klädsel. Att bära slöja i ­Libanon kräver enbart en bråkdel av den styrka som beslöjade kvinnor i Sverige/Europa måste besitta.”

Athena Farrokhzads Sommar i P1, är ett mästerverk. 2014-07-23_1632

2011 blev Masri uppmärksammad efter ett inslag i satirprogrammet Tankesmedjan i P3 där hon kallat Danmark för ett ”pissland”. Vilket väckte en hel del uppmärksamhet. Ekstrabladet 

 

 

 

11 reaktioner på “”Är du en ung tjej med Mellanöstern-utseende som pratar skånska”

 1. ”en amerikansk man berättade för mig att han har skandinaviska rötter, varpå jag ställde entusiastiska frågor i ett försök att hitta något gemensamt att knyta kontakt kring. Snabbt förstod jag dock att hans skandinaviska blod inte var en källa till stolthet. Det skandinaviska blodet betyder för honom i stället slavägarblod.”

  Det här tror jag inte på en enda sekund. Detta har hon helt enkelt ljugit ihop. Amerikaner med skandinavisk påbrå är tokstolta över sitt upphov … precis som alla andra amerikaner med europeisk, afrikansk, asiatisk upphov. Bara en person marinerad i det svenska offertänket kunde ens komma på det här. M.a.o. har hon ljugit ihop detta själv.

 2. resultat av en våldtäkt? mona verkar vara resultat av inavel, kusingifte,incest e.t.c.

 3. …om det var val i dag skulle före detta nazister bli landets tredje största parti….

  Värre, just nu ’styrs’ (eller vanstyrs) Sverige av ett parti med ett stort nazi-förflutna. När det gäller sossepartiets nazistiska tendenser under och efter kriget ligger det inte bara en hund begraven, mer en hel kennel.

 4. De som profiterade på slavhandeln var några få köpmanna och adelsfamiljer i främst Stockholm och Göteborg.
  Om någon (ö.h.t.) skall kunna ställas till ansvar för sina arvsynder är det väl ättlingar till dessa, och inte hela det svenska folket!

  1. Det var lite värre än så.
   Slavar sågs som krigsbyte och va en världsvaluta långt in på 1900 talet.
   Mig veteligen finns det bara kvar i vissa delar av Afrika.

 5. De som arbetade i svenska järnverk och masugnar hade säkert ingen aning om vart järnet de bearbetade tog vägen. Stapelstaden Gävle, Järnvågen i Stockholm och möjligen Amsterdam var väl så långt deras kunskaper sträckte sig. Svenskt järn såldes i Europa och London men när köpet väl var avklarat från de svenska handelsmännens sida var kanske intresset för hur järnet användes mer inriktat på om järnkvaliteten var lämplig för det avsedda ändamålet. Järnet användes också till mycket mer än kedjor för slavarna, t.ex. gångjärn, dörrhakar, plogar, svärd, värjor, kanoner, kanonkulor, ångmaskiner, järnvägsräls, lok, kittlar, grytor och byttor, sättugnar, skorstenar – ja allt vad du vill och kan komma på.
  Att dra upp denna användning av järn från svenska gruvor som en del av svenska folkets skuld till slaveriet är som att säga att import av kaffebönor eller kryddor är ett uttryck för mångkultur. Det är endast ett u t t r y c k för den handel och varuutbyte människan ägnat sig åt sedan urminnes tider.
  Men det är säkert också ett uttryck för svenskarnas rasism att risgrynen i julgröten har skördats av förslavade bönder någonstans eller liknande påståenden.
  Jag tycker Mona Masri kan åka hem.

 6. Man kör så länge det går- just nu är det inne i Sverige att slå på det genuint svenska om man har mellanöstern/afrikansk bakgrund. SVT anställer utifrån hudfärg har vi sett. Sen måste den som anställs förstås leva upp till rollen som underdog och då kan man ju inte gå in på hur araber har handlat med slavar och fortfarande behandlar sina gästarbetare som slavar.

  1. I Lybien köps & säljs le negro helt öppet idag. Kan ge mig f*n på att ”avsättandet” & senare mordet på Kadaffi, var för att öppna helvetets port mot Europa o använda afrikanerna som knark-mulor….

 7. Att hon får in sina alster i Azylsvenskan är inte konstigt dom
  är väl dom största rövslickarna gentemot Mellanösterns alla
  konstiga figurer.

  Sen är det väl fritt för denna oförskämda dam att flytta till
  ett Mellanöstern land, om allt är så jävla bra där?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: