Ygeman: ”Svensk polis är jäkligt bra”

POLISEN. Inrikesminister Anders Ygeman (S) håller tal på Polisförbundets seminarium om polisens utmaningar: – Jag tror att vi ändå ska säga att svensk polis är jäkligt bra. Det räcker inte där, vi ska bli ännu bättre, men vi måste orka tala om att vi är bra, säger han enligt TT.

Antalet långdragna polisutredningar har ökat i flera år. Och det är Malmö som drabbas mest. Där har antalet komplicerade mordutredningar gjort att vardagsbrotten prioriteras bort.

– Jag får ju höra från kollegor som sitter i rätten hur målsägande är väldigt ledsna och konfunderade. De har blivit utsatta för brott för två-tre-fyra år sedan och sitter i rätten nu och undrar varför det tar så lång tid, säger Ola Sjöstrand, chefsåklagare i Malmö.

Polisens årsredovisning visar att antalet gamla ärenden ökade till 23 694 år 2016, jämfört med 18 727 året innan.

När det gäller de mer komplicerade utredningarna, som leds av åklagare, utmärker sig Malmö. I april hade åklagarkammaren i Malmö 365 förundersökningar som hade pågått längre än ett år. Hela Region Syd hade 621 gamla utredningar.

-Pettersson påstår att herr Ygeman blåljuger för att rädda sitt, regeringen och polisledningens skinn. Ökar antalet utdragna utredningar med 25 procent på ett år är Svensk polis är inte jäkligt bra, utan väldigt usel och det är naturligtvis inte polisernas fel utan politikernas och i förlängningen 87:an…

Polisens årsredovisning 2016

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.

20 thoughts on “Ygeman: ”Svensk polis är jäkligt bra”

  1. Svensk polis är säkert bra , men dårpippin som ska vara högsta
    höns är en veritabel katastrof, liksom Ygeman och statsministern,
    vad har då dessa figurer gemensamt med skämtet högsta
    hönset för polisen? Ja dom är alla Sossar, vilket säger en del.

  2. Europas optimala kriminalparadis, den så kallade humanitära stormakten, inhyser inte bara de farligaste brottslingarna och potentiella terroristerna, det utgör även tummelplats för världens mest välavlönade cirkusclowner, oaktat de själva väljer att titulera sig ministrar och politiker, och då helst feministiska sådana.
    Ygeman må hålla hov så ofta det lyster honom att spela teater. De aktstycken denne kopiöst faktaresistente socialakrobat har att förevisa ändrar icke ett dyft, och vore det någon tåga i publiken borde den för länge sedan ha bombarderat vederbörande kannstöpare med skämda grönsaker och rutten frukt.
    Andreas.

  3. Japp, så är det. Läste på Friatider.se att polisen slår till mot den organiserade brottsligheten. Låte skit bra, äntligen stop på bilbränder, misshandel, våldtäkt och mördande. Men inte alls. Man slår till mot bussbolag som låter svenskar få ta med sig för mycket och fel sorters alkohol på väg tillbaka till Sverige efter utlandsresaor. Polisen har lagfört 566 personer, utfärdat böter på enskilda resenärer på över 2 miljoner kronor. Så nog är polisen djäkligt bra alltid.

  4. Likheterna med en Nordkoreansk nyhetssändning är slående när maktens kreatur yttrar sig!

  5. Det är kanske inte så konstigt att man inte hinner utreda alla brott eftersom det är brist på personal.
    Dessutom fick dålig lön och en organisation som inte fungerar 460 poliser att sluta förra året.
    De nya – som är för få – har inte hunnit få någon erfarenhet av yrket.

    Att Ygeman, trots brister ger dem litet beröm är de poliser som kämpar vidare väl värda.

    • Mia
      Den bästa lösningen är att inte släppa in i landet ID-lösa och gangsters samt repartriera de kriminella som inte är svenskar.
      Den lösningen är dessutom trevligare för skötsamma medborgare och betydligt billigare…..kanske så mycket mindre kostsam att landet kan ge de äldre en bra tillvaro !

      • Jag upprepar ofta att man tagit in alldeles för många med de konsekvenser det har fått. Dessutom har det kommit för många män.
        Och av samtliga som begår brott på denna jord är de flesta män, det kan man inte komma ifrån. Men å andra sidan begår de flesta män inte brott.

  6. Inrikesminister Anders Ygemans (S) enkla lösningar för att minska brottsligheten i Malmö
    https://3.bp.blogspot.com/-dxTxrMkc8wQ/WKmpH8CxKqI/AAAAAAAAF_U/NHcvHug1vIsIQYl6XEH0RXsDNcTHEg6KwCLcB/s640/Ygeman%2Bi%2BMalmoLOW.jpg
    Från Jeanders bildblogg

    Med enkla falska förklaringar från kriminologi-professorn Jerzy Sarnecki behövs ju inte heller några ökade polis-resurser
    https://toklandet.files.wordpress.com/2016/08/jerzy-sarnecki1.jpg

  7. Ynkeman avskeda polischefen omedelbart, ersätt honom någon som gör något. Bara käbbel hjälper ingen.Mvh Adolf

  8. Tidigare så hade vi Reinfeldts gäng som ljög och undanhöll fakta. Nu är det Löfvens gäng.

  9. Ja, dessa,verklighetsfrånvända stackare till politiker.
    Vore det inte bättre fär Ygeman att hålla käft och dra sig tillbaka i en mörk vrå och skämmas?

  10. Svensk polis ÄR ineffektiv.
    Poliser ser mellen fingrarna åt vissa grupper.
    Själv får man ju intrycket att de flesta större brott kommer de på av ren slump.. Är det så?

    Sverige har ju alltmer blivit ett land präglat av just ineffektivitet.
    Skola, försvar, samt en rad andra delar av samhället sackar efter alltmer. Därför är det egentligen logiskt, att polisen också gör det.

    Man får tolka det som att den totala kriminaliteten minskat – eller att polisen blivit mindre effektiv i att gripa brottslingar.
    Hur länge ska det få vara så här sjukt i Sverige?

  11. Så har vi ju världens bästa polischef och världens bästa regering enl. Ynkeman.

Kommentera