Moderaterna måste be om ursäkt

Uppmaningen kommer från Paula Neuding som tar upp detta i en ny debattartikel.

Artikeln är en följd av Tobias Billströms avslöjande om att regeringen Reinfeldt kände till att stora flyktingströmmar var på väg till Europa 2012.

Trots vetskapen banade Fredrik Reinfeldt vägen för de asylrelaterade problem vi har idag och som vi kommer att ha under många många år framöver.

Neuding tar upp nutida problem som gängskjutningar, antisemitism, organiserat tiggeri och importerade konflikter. Alla en följd av den ”öppna hjärtat”-politik som Alliansen och i synnerhet Fredrik Reinfeldt drog på de svenska skattebetalarna.

Neuding minns en intervju med dåvarande justitieministern, Beatrice Ask och hennes överslätande attityd gentemot den invandrarrelaterade brottsligheten. Det är samma Ask som idag kräver hårdare straff.

Den moderata omsvängningen i migrationsfrågor kommer aldrig att bli trovärdig om man inte gör en offentlig avbön och ber alla som varnade för detta om ursäkt. Det menar Neuding och har säkerligen stöd för dessa ord hos många moderater och inte minst f.d.

GP

Ikvällens partiledardebatt i SVT 2 är det en gyllene chans för programledarna att ta upp Tobias Billströms avslöjande. Om inte, har Jimmie Åkesson chansen då migration är ett av debattämnena. Ta den chansen!

14 thoughts on “Moderaterna måste be om ursäkt

  1. Jag som skattebetalare i Sverige godtar inga ursäkter från papegojor. Det blir inte ordning och reda i detta land förrän ALLA som har stått bakom den generösa invandringspolitiken de senaste 40 åren dinglar i lyktstolparna eller på annat sätt avlägsnas från allt inflytande för all framtid.

  2. På SVTs atblå enges kl 21.15 som starttid. Kollar man tv.nu startar debaten kl 20.00. Undrar om SVTvil undvika att populasen tittat på debatten, man blir ju mörkrädd.

  3. Alldeles korrekt, men en ursäkt kommer förmodligen icke eftersom det inga ryggrader finns i mitt gamla parti.

  4. Det räcker inte med en ursäkt! En utredning hur Billströms åsikter bemöttes samt hurvida kaoset som följde i migrantvågen, ja alla frågor som uppstått hur det hela sköttes ska göras av oberoende instans! Litar inte på svenska tandlösa rättsinstanser då de verkar vara köpta av etablissemanget. Anne Rambergs inställning och uttalande har väl inte undgått någon? Det bästa vore om EU kunde utreda oegentligheterna i en tribunal av tillsatta juridiska personer från övriga EU länder! (typ domstolen för krigsförbrytelser) vilket vore bäst, då kan bedragarna inte kan komma undan! I detta organs uppgift kunde vidare ingå att bestämma straff, tex livstid i Sibirien el liknade! Vet, detta är en utopi och drömmar. Inget kommer att hända, annat än att de skyldiga kan luta sig tillbaka i myssoffan med ett väl tilltaget avgångsvederlag el pension för resten av livet. För oss andra blir tillvaron tvärtom, höjda skatter och en välfärd som bara är tillgänglig för nytillkomna invånare!

  5. Hur kan vi använda den styrka som Pettersson skapar med sitt fantastiska arbete med sin blogg?

    Om vårt fosterland lyckas bygga en bro över ravinen, som islam innebär för vårt land, så är Pettersson en av projektledarna som byggt fundamenten.

    ”Yes we can!” Sade Obama!

  6. Om man likt moderaterna närmast utplånat landet Sverige krävs det mycket, mycket mer än en ursäkt för att återupprätta det minsta lilla förtroende och anseende.
    Det gäller att i första hand ta avstånd från den Reinfeldtska politiken men det är inte nog. Det kommer,att vara kört för M under lång tid framåt och återgången till ett 10% parti skymtar inte långt borta. Detta med all rätt för skadan de åsamkat Sverige är oreparabel

  7. Ingen viftar längre bort de flugor som flockar sig kring Reinfeldts skit. Kanske t o m de som påstår sig vara getingar nu vågar närma sig och fundera på varför han fick skita på offentlig plats så ostört?

    Flugor gör stor nytta. Särskilt i flock. Och de vet vad de är ute efter. Och hittar det alltid.

  8. Det hjälper inte att be om ursäkt, skadan är redan skedd.
    Vad hjälper det för Tyskland att be om ursäkt för första och andra världskrigen, skadan är oåterkallelig.

  9. Väljarna applådera när dåvarande partiledare för moderaterna talade om att Sverige kommer inte att ha råd med någonting annat än invandringen.

    Väljarna visste det och är ju dom som bestämmer.

  10. Johan Westerholm skriver om samma sak på sin blogg, Ledarsidorna och det kan bli en intressant debatt i kväll 🙂

  11. Be om ursäkt…. ska Reinfeldt göra detta? Han vill ju att Sverige ska gå under.

    • Sverige har redan gått under.
      Testa skolan.
      Testa sjukvården.
      Testa åldringsvården.
      Testa Polisen.
      Gör ett studiebesök på stadens akutintag.

Kommentera