Vapen dödar inte, Nisse

INSÄNDARE Malmö 13-5-2017

Till Nils Karlsson, mp, och andra ”ansvariga” politiker i Malmö stadshus

Såg dig i Aktuellt igår där du sade att det finns gott om vapen i Malmö.

Vapen dödar inte Nisse, det är dom som håller i vapnet och avfyrar det som dödar. Och det finns gott om dom som håller i vapen i Malmö och majoriteten av dom är vildar komna från kulturer där man löser alla konflikter och problem med våld.

Alla offer för dom senaste skjutningarna i Malmö har varit av utländsk härkomst och likadant är det troligen med gärningsmännen. Att dom här personerna och deras anhöriga har kunnat ta sig in i landet är något som bl a du och ditt parti är skuld till genom den politik ni för.

Att då ställa frågan vad man skall göra åt detta till dig i Aktuellt är ju som att anställa geten till trädgårdsmästare. Förvånar mig att du inte drog till med något i stil med att vi måste köpa bostadsrättslägenheter till dom så att dom inte behöver springa omkring på gatorna.

Två skjutningar på öppen gata dom senaste dagarna mellan 18.00 och 19.00 i Malmö. Alltså på en tid då det rör sig mycket folk ute och det är väl bara en tidsfråga innan någon helt oskyldig blir ihjälskjuten. Och då hoppas jag att det blir en politiker som det drabbar. En politiker som aktivt hjälpt till att förvandla denna stad och detta land till det mångkulturella träsk som det numera är och där bl a gatuskjutningar är så gott som alldagliga händelser. Och för att det verkligen skall drabba den skyldige så bör den politikern vara miljöpartist.

När ni drabbas av det som många oskyldiga svenskar blivit utsatta för så kanske ni börjar förstå vad ni gjort mot ert eget land och folk.

Eftersom du tydligen är en hejare på att fixa sändningstid i nyhetsprogrammen på TV så undrar jag om du inte kunde fixa några minuter åt mig också så skall jag med nöje berätta varför jag skriver ”hatmail” till olika politiker. Jag kommer i så fall att framträda helt öppet med namn och utan att man behöver förvränga min röst eller pixla mig på något sätt.

Nu tror jag inte ett ögonblick på att detta blir verklighet eftersom jag representerar det sista som massmedia vill släppa in för att lufta sina åsikter. Jag är ju en person med invandrarbakgrund som öppet vågar gå ut med mina åsikter, kan föra mig både i tal och skrift, ger blanka fan i om man kallar mig rasist eller främlingsfientlig.

Förutom detta så är jag också, i motsats till dig, ganska snygg  samt välrakad och luktar gott!

Sandor Herold, politikerhatande tam Malmöbo med invandrarbakgrund

-Pettersson vill till Sandors insändare tillägga att få länder har fler lagliga registrerade vapen per invånare än Sverige. Totalt finns det närmare två miljoner registrerade vapen innanför landets gränser fördelade på drygt 600.000, vilket placerar Sverige bland de mest vapentäta länderna i världen. Dessa vapen används dock ytterst sällan vid brott. Kanske därför politiker då och då kommer med förslag som försvårar för jägare och tävlingsskyttar att inneha och använda vapen. de törs inte säga vilka det är som skjuter på gatorna.

42 thoughts on “Vapen dödar inte, Nisse

  1. Eld skall med eld bekämpas, med Svenne är för blödig för det, se till att polisen bli respekterad och fruktad av dessa avarter. I deras hemländer få de ett rejält kok stryk när de havas , här få de en kopp kaffe och skjuts hem igen och lite aja baja så få du inte göra. Vem fan utav dessa missfoster respektera en polis som på dagen bjuder på grill korv och saft. Dessa avarter kommer ur samhällen där respekt kommer ur en vapen mynning.
    Gör som i det militärer först knäcka de uppkäftiga och sen bygga upp dem igen Ta hit Drill sergeants från USA eller Ryssland

  2. Löjligt att höra ”Nils Karlsson Pyssling” sitta och gnälla över
    hatiska kommentarer på nätet, när hela Malmö håller på
    att krackelera på grund av den vansinniga invandringspolitik
    som han själv och Sossarna fört.Hur många har tvingats fly
    för att få lugn och ro från det helvete som ni skapat, hur många
    har fått sina bilar uppbrända och som inte sitter med en fet
    kommunalrådslön.
    Löjligt att intervjuaren inte ställer en enda fråga varför
    hatet mot honom florerar, inte fan är det för att han och
    resten gjort ett bra jobb,

    • Är det inte så att arbetaren som får sin bil uppeldad får skylla sig själv att han inte tar upp bilen i lägenheten eller låser in den i ett väl larmat garage. De högavlönade som inte arbetar utan bara lyfter lön har ju sina nya bilar inlåsta med mycket bra larm och vakter dygnet runt.

  3. Ja, så är det. Stor efterfrågan så blir det ovanligt många illegala vapen också. I Sverige fanns det väl massor av lagliga vapen utspridda på olika militärförråd, men jämförelsevis väldigt sällsynt med skjutningar på gatorna. Nu tror jag alla militära vapenförråd, som fanns på 1960-70-talet är borta. De blev väl för attraktiva för skjutglada kriminella. Men nu ordnar de insmugglingen enkelt och ganska billigt från bl.a. gamla jugoslaviska länder har jag också läst om. Illegalt vapeninnehav är så allvarligt, så det skall vara självklar utvisning. Täta husrannsakningar i de kriminella bostadsområdena skulle kunna vara en framgångsrik strategi, som start på en seriös upprensning.

  4. Sanyi ,det är så rätt.Varför har vi vapenlagar ,polisen gör ändå ingenting, då är det bättre att alla får tillgång till vapen som i US och har en chans att försvara sig.Ingenting som jag vill ha,polisen och våra folkvalda gör ingenting att skydda oss,tvärtom det blir bara värre och värre .Upp till kamp. Mvh Adolf

  5. Varför har jag som barn fått leķa ganska fritt med aĺlt från ärtblåsrör till luftgevär utan att ens tanken funnits att skada annat levande.
    Jag minns ännu när farsan lärde mig skjuta är ärtor och följde med mig.
    Jag älskade även rambofilmer särskilt firstblood..
    Ändå finns knappt på kartan att döda trots att viljan finns där.

    Frågan är vad muhammed Ali lär sina 10 barn..

  6. Vapnen kommer oftast från forna Jugoslaviska länder, och dessa säljs genom svartklubbar och deras kontakter. Du kan köpa en Kalashnikov för 8000 kr. Pistol för 5-6000 kr. Dessa vapen bärs oftast av ungdomar som ännu inte fyllt 15 år, och plockas fram då det är dags använda dessa.

    Detta borde politiker tänka över. Som föräldrar till barnen är dessa ansvariga, och borde därför ta konsekvenserna av deras barns handlingar. Lagföra dessa. Förr var det så men vet inte var den lagen blev av?Polis vet mycket väl var svartklubbarna ligger, men låter dessa vara.

    SD Malmö vill ha ett utökat återvändarstöd och center. Detta vill inte S+Mp+V.
    För att komma till rätta med detta måste vi börja tänka utanför boxen.

    AF borde läggas ner. Vi hade tidigare s.k. lotsar som hjälpte nyanlända. Dessa togs bort.
    Genom att uppmuntra dessa till skapa privata arbetsförmedlingar, och låta invandrarbarn arbeta i sina hemländer genom att bygga upp dessa med stöd av företag som vill och kan bidraga till utveckling kunde vi minskat arbetslösheten bland dessa ungdomar.

    Vet det finns ett stort intresse bland syrier att kunna återvända.
    Bidragen måste sänkas och flerbarnstillägg skall bort.

    Utländska kvinnor måste komma ut i arbete.

    Några förslag som hade fungerat, men etablerade partier har tunnelseende och kan inte eller vill inte tänka i andra banor.

    Mycket enkelt för polisen ha koll på problemområdena. Oftast är det bara två utvägar från dessa områden, och invandrarna vaknar inte förrän vid 4 tiden. Krävs bara att polisen har 2 polisbilar i varje område där det finns problem. Mycket enkelt. Inför undantagstillstånd, så polis får kolla bilar utan skälig misstanke. Kameraövervakning. Fler poliser. Högre löner.

    Även har MKB ett ansvar att göra mer. Man är som hyresgäst ansvarig för vad som händer i området. Inte bara i sin bostad. Vräk familjer som inte följer hyresregler. Detta hade skapat tryggare Malmö.
    Inför taggar i portar, så MKB kan ha kontroll på vem som kommer in och ut från fastigheterna mera.

    Ta bort alla lokala källarmoskéer i områden. Bort med jourbutikerna. Oftast utanför dessa gäng står och hänger. Har haft detta upp med MKB ledning men det är ytters politiker som har ett ansvar för kommunala bostadsbolag.

  7. Nu är man i stort sett framme med självstyrande bilar. När kommer självstyrande vapen utan ”förare”? Redan här på grund av viss formuleringskonst?

  8. Sandor – du borde få ett eget magasin i SVT; hade fått fler tittare än Leif GW.

    • Håller med till 100%. Alltid lika roligt att läsa vad han skriver.

      Så ett fång kramar till dej Sandor.😍😍😍😍

  9. Bra artikel, instämmer i varje bokstav! Feghet, rädsla, ängslighet styr våra ryggradslösa politiker, de kan ingenting och vägrar ta ansvar. Att ta emot människor i den omfattning som gjorts är sjukt. Till stöd för denna politik används FLOSKLER som ”rasism” och de ”flyr för sina liv…!” (Stefan Löven.
    Snacka om svagbegåvad politik, de förstår vad de gör mot Sverige och dess befolkning och ändå gör de det! ”Öppna gränser”; ”Öppna hjärtan” är några floskler de slänger ur sig!
    Ja, snart ser hela Sverige ut som Malmö, några år till bara….tråkigt och befolkningen kommer aldrig att vakna!
    De lär dock märka vilka som brukar det s.k. ”välfärdssamhällets” resurser inom skola, vård och omsorg, alltmer av dessa resurser går till dessa grupper som ALDRIG kommer att bidra med ett skit!

  10. ”Vapen dödar inte Nisse, det är dom som håller i vapnet och avfyrar det som dödar.”

    Och om dessa inte haft tillgång till vapen hade man inte fått in så många dödade och skadade människor på landets akutavdelningar.

    Knivar kanske inte heller dödar för i så fall kan vi ju ta bort knivförbudet också.

    Med dina åsikter hjälper det inte att du är ganska snygg, välrakad och luktar gott.

      • Och vad har min kommentar med denna påhittade Elin att göra, som artikelförfattaren inte beskriver som den 14-årig hon ska vara utan bitvis mer som 10. Han kan inte ha egna barn.

        Om du har en avvikande åsikt om vapeninnehav så kan du skriva den istället för att komma med sånt här trams.

        Men argument är sällsynt här.

    • Jag hänvisade till länken därför att jag inte kan argumentera mot naiva människor. Det är lönlöst. Men du har självklart rätt till dina åsikter.
      Artikeln är inte ”trams”, PE är duktig och skriver bra.

      • Du kan inte argumentera mot de icke rättrogna menar du väl.
        Sådana som inte ens ser upp till idolen Sandor Herold.

    • Den här damen snackar efter vad hon har förstånd till?
      Du som försvarar alla avarter i samhället, och
      framförallt vad den tokiga regeringen företar sig, kan väl
      förklara varför dessa som håller i vapnen säger sig fly
      från krig, men inte till närmsta land, utan genom tio länder
      för att ta sig hit, och sen skjuter ihjäl varandra här?
      Kan det möjligtvis vara så enkelt att bidragen här är
      för generösa? Och vad bör man göra då…..?

      • Som jag sagt många gånger tidigare tycker jag att Sverige tagit in för många, så jag kan inte ta på mig skulden för att de nyanlända tagit sig hit.
        Och som vanligt håller du dig inte till ämnet.
        Jag diskuterar vapen och du flyktingmottagning..

      • Men eftersom det är flyktingarna som håller i vapnen så är det väl ganska relevant att ta upp det,. Eller ?

    • Mia . Vad är din åsikt ? Hur tycker du att problemen ska lösas ? Istället för att kritisera och frågasätta alla andra !

      • Den som ifrågasätts här är i förstas hand jag.

        Hur man ska lösa problemen med de kriminella gängen är inte lätt att svara på när man inte är insatt i vad polisen egentligen gör åt det.
        Men högre straff på vapeninnehav har man redan utlovat.

        För övrigt var det liknande kriminalitet i Södertälje för några år sedan, men det verkar man ha fått bukt med.. Så Malmöpolisen får väl inhämta tips och råd från polisen i Södertälje.

      • Mia ! När jag ändå är igång . Babbar som är problem i varje skola idag . Babbar som är stökiga o bråkiga på alla boenden oavsett ålder . Babbar som endast har kommit för bidragen ca 80% lågt räknat och då menar jag mena länder . Babbar som aldrig kommer jobba eller eller lära sig svenska . Har 5 nära o kära kompisar som är poliser i en medel stor stad i Sverige ca 80 000 inv. Dom garanterar att 90-95% av alla deras utryckningar 365 dagar om året har mer babbar att göra. Tror ej att denna stad skiljer sig nämnvärt från övriga Sverige ! Så förklara , vill du o många andra ha det så ??? eller hur vill du/ni ändra på det ?

    • Vilka inteligenta argument du kommer med, Mia.
      Du måste ha tänkt till en lång stund!!!!
      ” om man inte hade haft vapen så skulle inte akutavdelningarna få in så många dödade” ?????
      Eh och det tycker du är bra?
      Sen, om man blir dödförklarad så kommer man inte in på akutavdelning.
      Det kallas för bårhus dit man kommer då.
      Allvarligt, du måste vara ett skämt.

      • Många dör efter att de kommit in.
        Och även döda personer måste undersökas av läkare för att denne ska kunna skriva en dödsattest.

        Vad jag ville ha fram var att sjukhuspersonalen sett allt för många konsekvenser av skjutandet för att hålla med om att vapen inte dödar.

    • Mia ! Du snackar om gängkriminalitet med vapen !!! Jag snackar babbar , små ungar från mena länder som springer omkring med knivar , pistoler mm. Jag snackar babbar som tafsar , våldtar kvinnor och män. Jag snackar babbar som försörjer sig på kriminalitet . Jag snackar babbarnas kvinnosyn såsom hedersrelaterade mördande . Jag snackar babbar som aldrig kommer att acceptera våra lagar eller regler . Så svara på min fråga !!! Hur tycker du det har funkat hittills med våran regering angående det ??? Eller hur tycker du det ska lösas ???

      • Som jag tidigare sagt så tycker jag att det kommit alldeles för många och jag tror att det här är en del av efterdyningar från hösten 2015 då det strömmade in flyktingar.
        I min kommun är det inte särskilt många flyktingar och då sker en anpassning på ett helt annat sätt. Här har inte bildats några utanförskapsområden, här blandas svenskar och nyanlända.
        Här ser man alltid både nyanlända och svenskar i grupper, särskilt bland ungdomar. Här har svenska elever ställt upp och stannat kvar efter skolan vissa dagar och hjälpt de nyanlända med läxor.
        Så min lösning är att vi nu tagit emot så många att det behövs en paus. Då skulle det mesta fungera bättre efter ett tag.Som det gör där jag bor.

      • @ Mia

        Du skriver …

        ”Så min lösning är att vi nu tagit emot så många att det behövs en paus. Då skulle det mesta fungera bättre efter ett tag”

        Det har aldrig varit någon paus … och kommer uppenbarligen inte heller att bli någon paus. Det sa justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) i riksdagens frågestund i torsdags 2017-05-11.
        Jag har skrivit en kommentar tidigare här på Petterssons blogg om detta på länken nedan. Klicka på länken!

        https://petterssonsblogg.se/2017/05/11/alan-amin-mordat-pa-oppen-gata/comment-page-1/#comment-389889

        Dessutom har jag skrivit om hur lätt det varit tidigare att som papperslös ta sig in i Sverige trots att ID-kontrollerna tillämpades. Klicka på länken nedan och läs hur lätt det var för journalisten Lena Sundström SVT UG att som papperslös ta sig in i Sverige med tåg, med bil, med båt och med flyg utan att bli upptäckt. Av 4 försök lyckades hon ta sig in alla 4 gångerna utan att fastna i någon kontroll:

        https://petterssonsblogg.se/2017/05/10/mysterium-eller-trolldom/#comment-389652

        Slutsatsen är att det fortfarande kommer in c:a 430 – 440 nyanlända asylsökande varje vecka. Det är dom som gränskontrollmyndigheterna får kontakt med och kan registrera.

        Sedan har vi alla som trots ID-kontroller mm ändå lyckats ta sig förbi kontrollerna utan att upptäckas och befinner sig i Sverige som papperslösa. Myndigheterna vet inte vilka de är, från vilket land de kommit, om det är män eller kvinnor, vilka åldrar de är i, inte heller var de befinner sig nu. Det kan ju t o m vara terrorister som tagit sig in och gömmer sig i Sverige.

        Så Mia, du kan nog glömma det där önsketänkandet med en paus i inflödet.

      • Tillägg:

        Jag kompletterar min kommentar ovan med följande:

        De nytillkomna personer som lyckats ta sig in i Sverige utan att upptäckas av gränskontrollanterna och sedan fortsätter att leva gömda här i landet illegalt som papperslösa … dessa har ju myndigheterna inte heller en aning om hur många dom kan vara, vilket är skrämmande.

        Myndigheterna vet ju inte ens hur många papperslösa som tog sig in oregistrerade och redan befann sig gömda i Sverige INNAN gränskontrollerna sattes in i mitten på november 2015.

        Det är också ansvarslöst från regeringens och övriga myndigheters sida eftersom det kan finnas papperslösa som hela tiden utgör en enormt stor risk för befolkningen i Sverige.

        Att inte ha den allra minsta kontroll på vilka dom är, hur många dom är, var dom uppehåller sig och hur dom försörjer sig mm är ju fullkomligt sanslöst. Vi såg ju vad som hände på Drottninggatan i Stockholm. Fem dödade och många svårt skadade med bestående psykiska trauman och fysiska handikapp för resten av livet.

  11. Snöröjaren som blev skjuten i Pildammsparken var oskyldig svensk.
    Babbarna skjuter inte bara varann.

  12. De stora frågorna är:
    Har vi någon nytta av dessa vildar i vårt fosterland?
    Kan vi hantera dessa vildar i vårt fosterland?
    Är vi skyldiga dessa vildar något?
    Är det vi som avlat 100 tusentals barn till ett land som inte kan föda dem?
    Ska vi ta ansvar för människor som saknar allt omdöme?
    Vad ger oss skyldighet att ta rätt på detta överskott av massproducerade individer?

    Fjällemlarna förökar sig obegränsat vissa år.
    Fjällemlarna blir för många vissa år.
    Fjällemlarna vandrar då mot vatten och dränker sig.

    De här överskottsindividerna vandrar mot havet – men vi räddar många!
    Är resultatet i enlighet med evolutionen?

  13. Det finns en gangster advokat som glider runt med Porsche och rolex klocka! Hans klientel består mest av tungt kriminella,som oftast lyckas bli helt frikända trots massor med bevis!

  14. Heja Sandor Du är mycket klar och bra i dina analyser av vårt stackars land. Du är modig också det är ett utmärk förslag att du skulle vara med i MSM helst TV på bästa sändningstid.

Kommentera