Soporna i Södertälje

INVANDRING. Nedskräpningen och avfallsdumpningen i Södertälje breder ut sig allt mer. Nu har stadsdirektören fått i uppdrag att ta krafttag mot soporna. Att städa upp efter privatpersoner och företag kostar kommunen och fastighetsbolagen över 20 miljoner per år. 

Södertälje är en av de kommuner som har stora problem. Det är framförallt i miljonprogramsområdena med många flerfamiljshus.

-Pettersson läser SVT:s reportage och noterar att som vanligt törs igen tala klarspråk om att det är de nya svenskarna som skräpar ned.  Så länge ingen identifierar problemet, som inte är soporna utan de människor som förväntar sig att andra ska städa upp efter dem, alternativt gillar att bo i skiten lär det inte bli bättre.

Södertälje är den kommun i landet, tillsammans med Malmö som tar emot mest pengar från landets övriga skattebetalare. Med drygt 90.000 invånare får Södertälje över 1,3 miljarder i socialhjälp från landets övriga skattebetalare.

Vad händer när hela  landet blir som Malmö, Göteborg, Norrköping, Eskilstuna, Södertälje, Botkyrka med flera?

När ska politiker, journalister och andra debattörer inse att flyttar man Mellanöstern och Nordafrika till Södertälje och Malmö då blir Södertälje och Malmö som Mellanöstern och Nordafrika…

Läs gärna sagan om Södertälje

19 thoughts on “Soporna i Södertälje

  1. Polisernas största fiende – Rikspolisfåne Eliasson har medicinen:
    dela ut armband!

    Förutom när det gäller ”EU-migranterna” då, för de skräpar ju inte ner. Här stod PK-vänster och försvarade zigenarnas nedsvining i det olagliga lägret: ”De är ju så duktiga, de förvandlar skräp – sånt som svenskar inte vill ha – till något användbart.”

    I verkligheten fick 23 husvagnar och ungefär lika många sönderslagna bilar köras bort, plus tonvis med sopor – på skattebetalarnas bekostnad.

    http://d6jf7ok6u1qis.cloudfront.net/imengine/image.php?uuid=26e4ab5b-9bb7-4782-a73e-dcc71e54598a&type=preview&source=false&function=thumbnail&width=2500&height=2000&q=72

  2. En del skyller nedskräpningen på oss Svenskar. FEL!
    Man undrar ju varför Svenskarna blev förvandlade till svin bara för att det kom invandrare till stan???

  3. Vart jag än har rest de senaste åren, så är det skräpigt och smutsigt i planteringar och på trottoarer.
    En sak har jag funderat mycket på. Varför är det så erbarmerligt skitigt och nedskräpat på alla gångbanor speciellt i Malmö innerstad. Nedtrampat tuggummi i tusental, vart man än sätter fötterna, likaså oräkneligt antal cigarettfimpar överallt.
    Man ser sällan någon som städar gånbanorna, men gatorna körs det städmaskiner på minst en gång i veckan, så de ser ganska rena ut.
    På sin höjd tömmer man ibland stadens fruktansvärt nedsvinade papperskorgar så där hjälpligt, så att skiten alltid hänger kvar på dem och runt dem.

  4. I Södertälje har man haft personer som gått igenom soporna för att hitta eventuella namn på vem som kan tänkas ha kastat soporna.
    Jag tycker att om dom hittar något namn så skall den personen få betala vad sophämtningen kostar den månaden.

  5. Hela Sverige håller sakta men mycket säkert på att anta skepnaden av hela världens avstjälpningsplats för socialt inkompatibla individer från MENA-regionerna och deras avfall – individer där den vuxnes intellektuella förmåga i genomsnitt står på ett barns nivå och där den totala avsaknaden av ordningssinne endast överträffas av den utpräglade bristen på hygientekniskt medvetande.
    Alltjämt väljer de faktaresistenta politikerna att benämna denna allomfattande samhällsbelastning för kulturberikning och allt som skändar och förorenar vårt existensutrymme lovprisas samt förvanskas till den humanitära stormaktens framtidshopp.
    Det är inte svårt att hålla sig för skratt, mina vänner!
    Andreas.

  6. Sossarna avskaffade lortsverige en gång i tiden nu håller man på att införa det igen på bred front.

  7. Jag tycker Södertälje skall ta det råd jag framfört här på Petterssons många gånger: villkora försörjningsstödet. Hälften av försörjningsstödet dras in om man inte gör en motprestation, dvs. plockar sopor, städar gator och torg och plockar mördarsniglar. 20 timmar städning per vecka borde även den värsta analfabet klara.
    Håll Södertälje rent!

  8. Bilderna ser ut att komma från vilken bananrepublik som helst!
    Vad är problemet?

  9. Lycka till att finansiera nedskräpningen.
    Att bränna bilar och kasta sten är också förbjudet enligt lag, men där står polisen och tittar på utan att göra ett skit.

    Ja, ”ALLA” borde lära från våra zigenartiggare som sopsorterar och städar upp efter sig när de bryter upp sina tattarläger.

  10. I Kristianstad stadsdel Näsby tvingades kommunen ta bort sopcontainrarna. Men Kommunordf. Pierre Månsson (L) svamlar vidare om positiv invandring.

  11. Ta krafttag mot soporna? Men han kan väl inte skicka hem alla på en gång, eller?

  12. Ja det är härligt med nya Sverige.Tack sossarna.Jag kommer ihåg när jag tjuvrökte .Jag var väl 13 år slängde fimpen på gatan,då skrek en kärring ta upp den där ungdjävel. Vi skulle behöva såna kvinnor idag,det är fimpar överallt.Tyvärr det finns värre problem.Mvh Adolf

  13. MP bara älskar skräp om det är från vår nya adel, inga problem alls. däremot vill man att alla pursvenskar skall straff skattas med en miljöavgift eftersom det är djupt rasistiskt att kräva att vår nya adel håller rent efter sig

Kommentera