Socialistisk bidragsentreprenör och konkursmakare får 1.088 kronor per vänsterextrem tidning

MEDIA. Staten betalar olika former av presstöd, särskilt till trycksaker i kategorin dagspress. Till dagspress räknas dagstidning och veckotidning. Därför är ETCs tidningar dagstidning eller veckotidning. Driftsstödet ger mest pengar. Distributionsstöd och utvecklingsstöd får man också, men ger mycket mindre pengar.

Om man har många tidningar kan man få presstöd många gånger. Därför har ETC många tidningar. Först och främst en rikstidning, Dagens ETC, och så sju lokaltidningar; i Stockholm, Bergslagen, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Uppsala och Örebro.

2017 får ETC 35 miljoner kronor i statligt presstöd. Det betyder att varje prenumerant (32 100 st) kostar staten (skattebetalarna) 1088 kr. Som jämförelse kan nämnas vad följande tidningar kostar staten per prenumeration: Internationalen 1086 kr, Proletären 960 kr, Nya Tider 811 kr, NSD 765 kr och SvD 258 kr.

Socialisten Johan Ehrenberg pratar gärna om att företag inte behöver gå med vinst för att vara framgångsrika. Och det har han uppenbarligen rätt i, skattebetalarna står för propagandan.

Läs mer…

-Petterssons och många andra fria och alternativa medier får inte ett öre, och har inte sökt heller, men äran att besöka tingsrätten då och då för att vi försöker skriva sanningen. 

Tidigare artikel på bloggen

Vänster­tidningen ETC får i år närmare 40 miljoner kronor i bidrag. Det framgår av presstöds­nämndens preliminära siffror för 2017. Enligt nämnden får ETC 38 miljoner kronor i driftsstöd 2017. Därtill kommer ytterligare flera hundratusen kronor i andra former av bidrag som distributions­stöd och utvecklings­stöd.

För tre år sedan fick vänstertidningen titeln ”SM-guld i presstöd” i en krönika i Barometern. ”Genom att skapa editioner på olika håll i landet – Stockholm, Jönköping, Bergslagen, Örebro, Malmö och Göteborg – och kalla dem självständiga tidningar mottas 18 miljoner kronor i presstöd”, förklarade krönikören Martin Tunström då. Sedan dess har ETC mer än fördubblat den mängd bidrag man tillskansar sig genom att skapa bulvan­tidningar.

I augusti 2015 kritiserades ETC och dess VD Johan Ehrenberg av den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell. Detta efter att VD:n beskrivit sig själv som ”journalist och entreprenör” som ägnar sig åt ”socialistiskt företagande”.

”Nej, Johan Ehrenberg. Du är inte någon entreprenör. Du skapar nämligen ingenting, du skapar inget värde. Du konsumerar skattepengar. Det är något annat. Du är bidragsentreprenör”, skrev Weidmo Uvell då.

Johan Ehrenberg brukar hävda att man kan vara entreprenör och socialist samtidigt och det stämmer nog. Det har han de facto gjort sedan 80-talet faktiskt – kallat sig själv entreprenör.

Många vet att tidningen ETC är hans. Få vet nog exakt hur många bolag ETC består av.

Han har i dagsläget 18 olika aktiebolag (2015).

Han har drivit företag sedan 80-talet och gjort ett flertal uppmärksammade konkurser, där han bland annat lämnat notan till skattebetalarna i form av statlig lönegaranti i vissa av konkurserna och låtit frilansare ta smällen.

-Pettersson har noterat att det går bra att utnyttja systemet om man kallar sig socialist, ni kan tänka er vilket liv det skulle bli om Bert Karlsson drev skittidningar med hjälp av skattepengar och konkurser…

10 thoughts on “Socialistisk bidragsentreprenör och konkursmakare får 1.088 kronor per vänsterextrem tidning

  1. Ta bort alla bidrag, börja nu. Tidningar, föreningar, organisationer, kyrkor, lata politiker som inte förmår att skaffa sig ett jobb, ex Reinfeldt. Det blir nödvändigt om det här landet skall återhämta sig

  2. Påminner om gamla Rom där väljarna fick bröd för att rösta på galning.

    • https://sv.wikipedia.org/wiki/Br%C3%B6d_och_sk%C3%A5despel
      ”…Bröd och skådespel är ett uttryck från romartiden då romerska imperiet erbjöd romarna gladiatorspel och annan underhållning i kombination med något att äta för att romarna skulle hålla sig lugna och nöjda och inte protestera. Gåvorna blev ett sätt att distrahera de lägre klasserna från rådande samhällsproblem och de övre klassernas överflöd…”
      Deras gladiatorspel motsvaras väl i så fall idag av de skjutningar, gruppvåldtäkter, upplopp och övrig terror som vår regim valt att underhålla oss med..

Kommentera