Bilbomb i Thailand skadade mer än 50. Är en svensk Miljöpartist medansvarig?

ISLAM. Mer än 50 personer inklusive barn skadades i går när en bilbomb exploderade utanför en stormarknad i det islamistplågade södra Thailand, men det är tyst i svenska medier. 

Vår Fjärran Östern redaktion som bor i grannlandet Malaysia har många gånger rapporterat om terrorn från muslimer i de södra delarna av Thailand. Muslimerna vill ha självständighet från den buddhistiska majoritet och för det använder de våld och död.

Den senaste attacken drabbade staden Pattani med två bomber utanför Big C, en stormarknad nära centrum. Den första bomben var placerad på en motorcykel på parkeringen och sedan exploderade en bilbomb.

Länk

https://twitter.com/CodeAud/status/861944621147996161

Yasri Khan som var påtänkt till Miljöpartiets högsta ledningen men tvingades avgå sedan han vägrat ta en kvinnlig reporter i hand har i intervjuer företrätt den islamistiska och separatistiska gerillagruppen PULO i Thailand. 

Det var 2013 som intervjun med Yasri Khan, före detta MP-politiker och ordförande för Svenska muslimer för fred och rättvisa, publicerades i den engelskspråkiga tidningen Bangkok Post. I artikeln presenteras han som “son till Samsudine Khan, ställföreträdande ordförande i Förenade organisationen för Patanis befrielse” (PULO).

En tidning i Thailand rapporterade redan 2013 att Yasri Khan är son till en välkänd terrorledare i Thailand – Samsudine Khan, som i sin tur är känd i Thailand för att vara ledaren för PULO – Patani United Liberation Organisation – vilket är en muslimsk terrororganisation som kämpar för att skapa en separat muslimsk stat i delar av nuvarande Thailand.

Organisationen är känd för bilbomber och andra terrorattacker i Thailand. Framför allt riktar PULO terrorattacker främst mot organisationer och individer med kopplingar till den Thailändska staten såsom skolor, lärare, statligt anställda, polis och militär.

PULO grundades 1968 och var under många år den aktivaste terrorgruppen i Thailand. Senare utökade PULO delar av sin verksamhet till Sverige genom att förlägga sitt “utrikesdepartement” här. PULO utökade även sin verksamhet till Syrien i samma veva. Om PULO:s verksamhet i Sverige har direkta kopplingar till Yasri Khan kan dock inte bekräftas i nuläget.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp har uppmärksammat det på Twitter:

Yasri Khan visar förståelse för det våld i södra Thailand som vår Fjärran Östern redaktion skrivit om många gånger och menar han att de som deltar i det pågående upproret inte kan beordras lägga ned vapnen av separatiströrelsen civila och militära ledare innan de slutat diskrimineras av thailändska staten.

-Pettersson är inte specialist på förhållandena i södra Thailand men som vanligt är våldet med tusentals döda inte muslimernas fel. De ska bara ha det de har rätt till enligt Allah och får de inte det så är det våld eller DO som gäller. Jag föreslår att Yasri Khan åker till Thailand och diskuterar våldet med den thailändska polisen…

Sedan kan man naturligtvis undra varför Yasris föräldrar inte flydde till det muslimska grannlandet Malaysia i stället för till Sverige. Varför flyr inte muslimer till muslimska länder?

Tidigare om Yasri Khan

 

9 thoughts on “Bilbomb i Thailand skadade mer än 50. Är en svensk Miljöpartist medansvarig?

  1. Som vanligt är åter igen dumsvensken involvera på idioternas sida. Kan det vara för att, de känner en viss samhörighet med andra galningar?

  2. Än en gång;
    Vi har dom nära oss!
    Vi har dom omkring oss!
    Vi har dom bland oss!

    Gör Sverige svenskt igen!
    Håll Sverige rent!

    Du kan om du vill!
    Du kan om du måste!
    Snart måste du!

    Ingen kan göra allt men alla kan göra något!
    Vi måste hjälpa muslimerna att få en intensiv ”hemlängtan”!

    Ännu är inte hela vårt fosterland ockuperat!
    Ännu är inte hela vårt fosterland ”no-go zon”!
    Ännu är inte hela vårt fosterland stängt för våra skyddsänglar, poliserna!
    Ännu är inte hela vårt fosterland belagt med sharialag!

    Samlas i små grupper och diskutera framtiden! – och nutiden!

  3. De muslimska kvinnorna i förgrunden i videon ovan hade ju godkända hucklen på huvudet och bar påbjuden heltäckande muslimsk klädsel på resten av kroppen … men inte fan hjälpte det … dom fick inget skydd från ”Allah” … bomben small av och skadade mer än 50 personer … och dom skyldiga till illdådet var sådana som också bekänner sig till den ”fredliga och humana” religionen.

    Vedervärdigt är bara förnamnet!

  4. När den Kommunistiska iden kollapsade i Väst, flydde de flesta till ”gröna” rörelser, Greenpeace med fler, miljömupp fascisterna, vart deras tillflyktsort.

    För övrigt är en Socialist en Kommunist som inte hittat en AK47 ännu,

    Mupparna är ju totalt infekterade med allehanda muslimska radikala.

    Muslimer flyr inte från krig, de flyr till krig. Finns ju inte ett Muslimsk gränsområde i hela världen utan konflikt, eller en fredlig Muslimsk enklav, sk ”no go zone” utan massiv kriminalitet och konflikt.

  5. Varför flyr inte muslimer till muslimska länder? Nej det befrämjar ju inte saken, ett redan, förstört, i deras ögon befriat land behöver ingen muslimsk insatsstyrka.
    Islams mål är att erövra hela världen!

Kommentera