Svenska bokförlag ställer ut på bokmässan tack vare Nya Tider

DEMOKRATI. Nya Tider får svenska bokförlag att ställa upp på årets Bokmässa. Det visar en enkät som Kulturnytt i P1 har gjort. Kulturnytt har skickat ut en enkät till 50 svenska bokförlag och fått in svar av 45. Och bland svaren finns ett mönster. 30 förlag svarar att de kommer att medverka på årets mässa. De flesta av dem, 22 stycken, grundar sitt beslut på Nya Tiders medverkan.

Trygve Carlsson är förlagschef på Carlsson Bokförlag och han säger att det är en plikt att vara på plats.

– Det är viktigt att bemöta de vars åsikter vi tycker är absolut motsatsen till det man uppfattar som relevant och vettigt.

 

Endast åtta av de 50 förlagen Kulturnytt kontaktat svarar att de inte kommer att delta på mässan. Det vanligaste skälet till att inte åka är ekonomin. Bara ett av förlagen säger att beslutet beror på Nya Tiders medverkan.

-Pettersson noterar att alla är inte lika inskränkta som Vänstermupparna som bojkottar och skriker högt om allt de inte gillar…

5 thoughts on “Svenska bokförlag ställer ut på bokmässan tack vare Nya Tider

  1. Vi skall inte yvas för mycket, då brasklappen om att ”det är viktigt att bemöta de vars åsikter man uppfattar som motsatsen till relevant och vettigt”, talar sitt tydliga PK-språk. Man vill således försäkra oss om att man beslutat sig för att delta, om än under protest mot de rakryggade pionjärer som har det goda omdömet att ifrågasätta det hot mot tryck- och yttrandefriheten som benämns värdegrunden.
    Andreas.

  2. Ett sundhetstecken vilket borde leda PK-partierna till eftertanke.
    Det kan inte skada att föra samtal med SD exempelvis!

  3. Bra att Bonnier drar sig undan då det ökar möjligheterna för de mindre förlagen att exponera sina böcker.
    Besökte själv Bokmässan flera gånger för över 20 år sedan. Minns att många småförlag var med vars böcker man sällan såg ute i de stora bokhandelskedjorna.

Kommentera