Professorn undrar om asylinvandring verkligen är etiskt?

INVANDRING. Paul Lillrank som är professor i produktionsekonomi vid Aalto-universitetet i Helsingfors ställer följande frågor om invandring i sin kolumn ”Vi saknar socialetik” i Hufvudstadsbladet 5.5.2017 (tyvärr betalvägg)

”Kan man samtidigt ha en generös välfärd och en generös asylpolitik?

Vilka är statens skyldigheter mot den egna befolkningen, vilka gentemot hela världen ?

Varför kan afghaner utan asylskäl inte skickas tillbaka till ett land där över trettio miljoner människor lever sina liv ?

Är det etiskt försvarbart att på en enda asylflykting satsa pengar som kunde ge ett drägligt liv till sjuttio flyktingar i ett närområde ?”

Svaren på hans frågor är uppenbara även om man inte är en professor.

16 thoughts on “Professorn undrar om asylinvandring verkligen är etiskt?

  1. Ni skulle kanske ta och låna Paul ett slag. Och kanske ett gäng poliser också. Utrustade med behövliga instrument för att stävja bilgrillandet. Äsch – varför inte slå på ordentligt … Sverige skulle kunna förklara krig mot Finland och bara låta bli att göra så mycket motstånd.
    Det kanske ändå vore det enklaste sättet att få ett vettigt styre i det här landet …

    • Många av mina släktingar föll i strid i Napue 1714. Är detta en annan finsk problem? 😉

  2. De Europeiska länderna och den etniska befolkningen i länderna drivs allt längre ut på ytterlighetens domäner för att i längden vara vad vi är vana att kalla demokratiska.
    Allt är massmedias och okunniga politikers fel plus en miserabel skola och värdelösa föräldrar (varför reagerar ni inte?)
    Det handlar om era BARN !

    • Skrämmande artikel,och ännu ett bevis för att vi av urbefolkningen är en form av andrahands medborgare.Sketstaden Eslöv som fylles av importerade araber,niggrar och annat skit som det finns bostäder till….Hjärtat blöder ner man läser om sådana fall.
      Här åker regeringsmedlemmar jorden runt,och visar upp en fasad som är falsk från början till slutet. Fy fan !

  3. Värst är nog dom som påstår att afghanerna behövs som
    arbetskraft i Sverige. Vän av ordning frågar sig då:
    Varför just arbetskraft ifrån Afghanistan skulle vara så bra?
    Vad är det för fel på arbetskraften ifrån Haiti eller ifrån
    Estland, Finland och Polen för att ta några exempel.

  4. Vi har stöttat och ”matat” i decennier en enormt rik kontinent, utan att se mycket framåtskridande………….dags att fråga sig varför ?
    Det är korruption, nepotism och girighet, nu tar vi emot folk från denna misär och förväntar oss ett annat resultat…………hur korkade är vi ?
    Den enda skillnaden är att dessa människor nu i våra länder översköljs med pengar utan att prestera men till vilken nytta …………..våra länder utararmas……….resultatet…………………för tragiskt att skriva !
    Adjö !

  5. Man kan diskutera mycket angående invandringen men en sak är säker och det är att för Sveriges del kommer,den att leda till landets totala sönderfall.

  6. Men man måste ju även beräkna kostnaden för att ge godhetsknarkarna möjligheten att visa sig på bild med de utsatta i bakgrunden. Det skulle ju vara svindyrt om våra politiker måste åka ner till närområdet för att fylla på sin godhetsportfolio med bilder på hur präktiga och duktiga de är..

    • Kvisslingar. Fast värre. Folkmord i slow motion.
      Nån som vet hur Kvissling togs av daga?

      • Vidkun Quisling (18/7 1887 – 24/10 1945)

        Rättegången mot Quisling inleddes 22 augusti 1945.Quisling hölls häktad på Akershus fästning.
        De viktigaste åtalspunkterna var landsförräderi och mord men omfattade också stöld och häleri.

        Han dömdes till döden i den lägsta rättsliga instansen,och fallet prövades därefter inför högre rätt utan att dödsdomen ändrades.

        Arkebuseringen ägde rum vid kruttornet klockan 02.45.Kroppen kremerades och askan efter Quisling förvarades först under 17 års tid i en urna hos Oslos polismästare,varefter urnan överlämnades till hustrun Maria.Därefter fördes urnan till familjegraven vid Gjerpens kyrka i Telemarks fylke.

Kommentera