Det brinner ännu mer……..

 Vallhamraskolan i Partille, utanför Göteborg  eldhärjades på morgonen. Larmet kom vid 02-tiden och klockan 07.00 uppgav räddningstjänsten att branden var släckt.  Den eldhärjade delen av skolan går inte att använda pga  allt för stora skador. Polisen misstänker mordbrand och har startat en undersökning.

Uppgifter från textTV

22 thoughts on “Det brinner ännu mer……..

  1. Och just nu brinner en skola i Halmstad…Undrar vad som är eldfängt i just skolbyggnader ?

  2. Djävulens eld, från djävulens läras pöbelhop!

    Gud finnes där frid råder! Ingen annanstans!

  3. Sedan länge har ledare inom islam uppmanat sina anhängare att bränna Europa. Kan det vara orsaken?

  4. Svetsarn gör nåt det kan inte pågå länge,det är dit jävla ansvar,du klarar inte av det.Det bara avgå och nyval snarast.Mvh Adolf

    • Hellre diktatur än anarki, som vi har i stian, för här vi rena ”paregröden” – en fruktansvärd röra. Allting pajar ur, inte mycket fungerar längre, som det skall. Men vi skall ha en upplyst despot, absolut ingen svitsarlärling, som den stollen vi redan har.

  5. Klockan 10:56 är Petterssons kommentarer både upplysande och lärorika.
    Varken hotande eller kränkande!
    Kan den ”nya” brandsjukan vara ett resultat av att barnen är för gamla att gå i skolan och gillar inte bli behandlade som om de vore under aderton år?
    Är barn alltid barn? Ordens betydelse läs-https://ledarsidorna.se/2017/05/ann-heberlein-ord-har-betydelse/

  6. Varje år i månadsskiftet april/maj återupplivar pressen i Berlin,de sista dagarna av kriget i huvudstaden.Trots att jag satt mig för,att inte läsa om dessa för civilbefolkningen hemska dagar kan jag inte låta bli.I dag har en av dagstidningarna letat fram gamla reportage,från ett av de värsta dåden mot egna befolkningen. Nämnligen när SS-pionjärer sprängde upp ett håll i taket vid Anhalter Bahnhof.Genom detta strömmade vattnet in i tunneln som förbinder hela S-och U-bahnnätet i centrum av staden.Åtskilliga kvinnor,barn och äldre som sökte rädda sig undan striderna med ryssar, dränktes som råttor när Landwehr-kanalens vatten fyllde tunneln.
    Än i dag när jag åker denna sträcka,väckes dessa minnen på nytt till livs.
    I Berliner Kurir har jag hittat denna bild av hur Europas då största station såg ut efter kriget:
    http://www.berliner-kurier.de/image/26859428/2×1/940/470/7927045ef5a0274c2987e73f0da0b02/KR/anhalter-bahnhof-zerstoert-1945-nara-sw.jpg

  7. Håller på att läsa en bok som bygger på en Jämtländsk prästs dagboksanteckningar från början av 1700-talet.
    Där berättas om två ”djäknar”, 13 och 15 år gamla som brände ner Härnösands gymnasium. Dessa skolbrännare blev först dömda till att brännas levande ”å båle”, men straffet mildrades senare till nio par spö och skampåle. För den äldre av dem blev det också fängelse i Gävle.

    De brände förmodligen inte ner några fler skolor efter den behandlingen.
    Tror att just skamstraffet skulle kunna vara en effektiv (och billig) metod för att få bukt även med dagens odågor. Mobila skampålar skulle kunna monteras upp på platserna för deras illgärningar. Där kan de sedan få stå någon vecka för att ta emot allmänhetens spott och spe, ”androm till skräck och varnagel”.

  8. Det är skrämmande hur fort vi vant oss vid detta. Hade någon för fem år sedan beskrivit eldandet som sker dagligen nu, hade alla trott att denne var tokig.

  9. Alltså miljöproblemet kan hänföras till den stora invandringen. Där har MP en miljöförstörande sektor att angripa.

Kommentera