Arbetsmarknadsministern utser överdirektör för generaldirektör???

ARBETSMARKNAD. Sveriges Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) är inte nöjd med Arbetsförmedlingens arbete och tror att de kan bättre. För att lösa problemen ska hon utse en överdirektör för myndigheten.

– Vissa delar går väldigt bra, i rätt riktning, andra delar är jag inte nöjd med. Och några är oacceptabla, säger hon på en pressträff om arbetsmarknaden på torsdagen.

Hon försäkrar att beslutet inte betyder att hon är missnöjd med generaldirektören för Arbetsförmedlingen. 

För att effektivisera deras arbete säger hon att de bland annat ger ett uppdrag till Arbetsförmedlingen att säkerställa att de har kontor i utsatta städer eller stadsdelar där de behövs. Detta samtidigt som myndigheten ska digitaliseras.

Läs regeringens pressmeddelande

-Om Pettersson fattar rätt så är arbetsmarknadsministern chef över generaldirektören, och hon är nöjd med generaldirektören men inte med det jobb han utför så nu ska arbetsmarknadsministern införa ett chefsnivå till och jag förmodar att överdirektören inte ska jobba ensam utan ha en stab till förfogande, ja, ja, det blir säkert bra, bara att tillsätta en kompis från sosse-adeln, det gäller att ha så många nivåer som möjligt för att skydda sig själv och slippa ta ansvar…

Sverige satsar 150 miljoner på jobb åt syrier i Syrien – 80 miljarder på jobb åt syrier i Sverige

Arbetsförmedlingens ekonomi allt mer ansträngd, 80 miljarder räcker inte

Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder per år men skapar inga arbetstillfällen

Om Ylva Johansson på bloggen

29 thoughts on “Arbetsmarknadsministern utser överdirektör för generaldirektör???

  1. Arbetsförmedlingen har i många år varit en inrättning som inte längre går att känna igen. Där har många invällare fått välbetalda ”fina” jobb utan att ha några kvalifikationer alls. Framför allt saknar de kunskap om vad svensk arbetsmarknad behöver. Som regel har de inte heller några kontakter i vårt näringsliv.

    Helt otroligt att politikerna fortsätter pumpa in allt mer pengar på något med så uselt resultat. Lägg ner Af! Låt privata företag ta över. Då kanske politikerna också kommer att kräva lite resultat.

  2. Hur hade det varit att återinföra tjänstemannaansvaret
    igen, det som sossarna avskaffade, det hjälper för fan inte
    att stapla direktörer ovanpå varandra när ingen behöver
    att ta ansvar för sina handlingar, fast att förvänta sig
    något positivt från Ylva Johansson är att förvänta sig
    för mycket.

  3. Härdsmälta inom sossarnas ledning efter Mona så har vi Margot och kanske den värsta Ylva.
    Vad kan hon annat än att prata?

    • Att Sko sig själv, Sossarnas absolut bästa gren, allt övrigt
      liknar mest haveri.

  4. Det är ingen brist på uppfinningsrikedom när det gäller att hitta på nya chefsbefattningar och myndigheter. Det kommer snart att krävas en nationell samordnade föra hålla koll på alla myndigheter. Sverige är helt på dekis.

  5. En vanlig dag då en mycket stressad arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) är på jobbet med armarna i kors.

    http://www.kollega.se/sites/default/files/styles/bild_w767/public/ylvajohanssonmagnusneidenmanwebb.jpg

    Arbetsförmedlingen har i åratal sammanlagt spenderat 100-tals miljarder kr utan att nå upp till ställda krav.

    Av de generöst budgeterade pengarna som arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) godkänt i statsbudgeten så har Arbetsförmedlingen inte lyckats slösa bort alltihopa utan AF har kunnat återbetala oförbrukade miljardbelopp till staten flera år i rad. Här är återbäringen som kom in 2017 avseende budgetåret 2016.

    Delcitat

    Arbetsförmedlingen lämnar tillbaka miljarder

    Arbetsförmedlingen summerar fjolåret i en ny rapport.
    Arbetsförmedlingen kommer att lämna tillbaka närmare 3,5 miljarder till staten, som skulle gått till subventionerade jobb åt bland annat långtidsarbetslösa och funktionsnedsatta. En förklaring är att man misslyckats med att skapa tillräckligt många extratjänster i kommuner och landsting.

    SVT Nyheter har flera gånger berättat hur utvecklingen av de så kallade extratjänsterna gått långsammare än beräknat.

    Och enligt Arbetsförmedlingens ekonomichef Fredrik Modigh är just trögheten kring extratjänsterna en av de viktigaste förklaringarna till att man nu måste lämna tillbaks outnyttjade miljarder till staten.

    – Extratjänsterna ökade visserligen under 2016, men har inte blivit så många som det inledningsvis planerades för, säger han.

    Slut delcitat

    Läs hela reportaget på länken nedan.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/af-lamnar-tillbaka-miljarder

    Samma sak har skett åren 2014 och 2015 d v s Arbetsförmedlingen har återbetalat oförbrukade mångmiljardbelopp till statskassan.

    Så använder AF de oförbrukade mångmiljarderna varje år framöver till en ineffektiv överdirektör med stor improduktiv stab så kommer det säkert att lösa sig med finansieringen. Men att kunna fixa jobb till de som är arbetslösa på riktigt blir nog chanserna mikroskopiskt små.

  6. Överdirektör är en ämbetsman näst i rang efter generaldirektör. Alla centrala förvaltningsmyndigheter har en ställföreträdande generaldirektör. Den enda orsaken till att utse en överdirektör är att generaldirektören är helt enkelt usel på att sköta sitt ämbete men att det är politiskt omöjligt att avskeda honom. Göran Perssons kusin, Mikael Sjöberg, är väl också socialdemokrat och därför oavsättningsbar.

    Sedan anser jag att Arbetsförmedlingen har ett fullständigt omöjligt uppdrag att finna sysselsättning för tredje världens kompetens i vårt postindustriella samhälle. Inte ens kamelfarmen i Göteborg lyckades med det.

    Enda sättet att få ordning på saker och ting utan att använda ociviliserade metoder är att fimpa alla bidrag till flyttningarna, återstarta Statens arbetslöshetskommission och erbjuda mediokert betalda beredskapsjobb. Om vi så ska bygga vägar och järnvägar med hacka och spade så ska det göras för den lugnande effekt det kommer att ha i berikade trappuppgångar och för den preventiva effekt det kommer att ha på framtida lycksökare.

    • @Argus, observerar med intresse ditt vakna öga för orsak, verkan och åtgärd.
      Shipping Containers uppgraderade till rimlig bostadsstandard, lämpar sig för beredskapsarbetesbostad, förvaring för de som inte beviljats varken TUT eller PUT och för vidaretransport ((Frakten m.m. (CIF) betaldas av avsändaren)). Contents as is.

  7. Tips till Ylva
    Kan inte hon registrera sig som arbetssökande och se hur det är?
    Sedan kan hon få praktisera på ett högpresterande företag så får hon se skillnaden

  8. Ingenting som denna klimakteriehärjade och kapitalt intelligensbefriade så kallade minister företar kommer att rendera några noterbara förbättringar. Vårt arma land är fyllt till bristningsgränsen av den specialimporterade, underbegåvade och bidragsfokuserade valboskapen, för vilken det i praktiken inte existerar någon vilja eller förutsättningar att sätta i hederligt arbete.
    Nepotism på elitnivå och en uppvisning i den socialakrobatiska dysfunktionalitetens teatrala tecken, framförd av en föråldrad prima ballerina i graningestövlar, vilken för länge sedan förlorat allt av trovärdighet. Måhända någon arrangör av sommarens turistaktiviteter och lantliga spektakel finner behov av en värdinna till kobingon – voilà! Vi har hittat den perfekta kandidaten för denna glamourösa uppgift.
    Andreas 🙂

  9. Det räcker att göra ett kort besök på arbetsförmedlingen för att se fler uppenbara problem
    Kommunikation
    Tydlighet
    Kundfokus
    För att nämna några

  10. Staben under överdirektören: alla de kvinnor som vill vara kvar i Sverige trots Att de inte gör sig anställningsbara. Sätt dem att bilda ett kvinnligt råd. Som ska ha makt att styra över moralpoliserna och hitta på arbetsuppgifter pt dem. De kan starta en statsunderstödd fabrik som syr tältdukar till kvinnorna. En annan avdelning packar D-vitaminer. En tredje har tvätt där männen för hand skall tvätta de kläder som kvinnor lämnar in. Männen förväntas tvätta sina egna kläder privat. Vidare skall kvinnorna fritt lämna förslag på alternativa nyttjande av moskéer vilket gör att de kan använda dem i kommersiellt syfte och generera finansiering för sin verksamhet. Allt för att de ska känna hemlängtan?

    Kanske?

  11. Socialdemokraterna tycks tro att arbetsförmedlingen är någon slags magisk verkstad, där det bara går att trolla fram nya jobb.
    ”Om man sätter chefer över cheferna så skapas det nog automatiskt en massa nya jobb” tänker de nog.

    Den verklighetsfrånvända idioten Ylva Johansson dessutom, som nyligen gav uttryck för sin otroliga enfaldighet då hon ungefär menade att vem som helst kan jobba som bilmekaniker (på tal om enkla jobb).
    Förmodligen kommer hon nu att fylla upp hela landet med statssubventionerade bilverkstäder. https://petterssonsblogg.se/2017/02/25/ylva-johansson-bilmekaniker-ar-enkelt-arbete/

    .

  12. Kan ju bli en bra plats till Eliasson. Han är väl snart klar med att avveckla poliskåren – då kan han ju med lätthet och välbetalt fortsätta driva arbetsförmedligen mot totalt kaos.

    Jag har ett bättre förslag. Istället för att hon tillför en till chef nedåt, mellan henne och generaldirektören – se till att hennes chef byts ut istället..

  13. Som vanligt inom socialdemokratin. Det gäller naturligtvis att ordna ett välavlönat jobb till någon partibroder eller syster. Att det på något sätt skulle ändra AF:s effektivitet, är naturligtvis en utopi..

  14. Spelar väl för helvete ingen roll hur många idioter som tillsätts då det likt förbannat endast är 98% hittepåjobb som AF lyckats vaska fram, samtidigt som sozzarna importerar horder med valboskap som aldrig i helvete kommer i arbete. Finns väl ingen jävel som anlitar denna lekstuga för att hitta den kompetens som söks, då privata bemanningsföretag lyckas bättre. AF:s huvuduppgift idag är ju att hjälpa LO:s A-kassor att sätta blåslampa i arslet på stackars jävlar som är utförsäkrade. Fy fan för dessa vidriga sozzeas….

  15. Ja då blir det ju i alla fall en, som får ett jobb tack vare arbetsförmedlingen.

  16. Ylva Johansson är van att skapa stora förluster. När hon var VD för Veta AB i början på seklet så blev förlusten 200 MKr.

  17. Finns väl alltid någon gammal avdankad sosse som behöver en trygg plats , kan man få hoppas på Mona Sahlin hon kan ju det där med att skriva intyg och hon har nog mycket kvar visa med sina talanger som politiker .

  18. Med den nya överdirektören har Ylva Johansson och arbetsförmedlingen åtminstone skapat ETT nytt jobb och så minskat arbetslösheten lite grand.

  19. Är väl nån kompis till Ylva som hon träffat på golfbanan och som behövde ett välbetalt jobb…

    Jag menar: ytterligare en tjänst med årslön på ett par mille märks ju inte bland de 80 miljarderna.

Kommentera