Regeringen avslår Ikeamördares flyttansökan

IDIOTI. Regeringen nekar Ikeamördaren Abraham Ukbagabirs ansökan om att avtjäna sitt straff i Eritrea. Det uppger Aftonbladet. 38-åringen ska flera gånger ha misshandlats och hotats inne på olika anstalter och vill därför förflyttas. Ukbagabir mördade en 55-årig kvinna och hennes 28-årige son på Ikea i Västerås sommaren 2015. 

-Pettersson ser att Kriminalvården säger att ett dygn på anstalt kostade 3 369 kronor. SvD skrev en artikel om att ett dygn på fängelse i Sverige kostar runt 6.000 kronor, sex gånger mer än i snittet i EU och 200 gånger mer än i Bulgarien. 

Håller vi oss till Kriminalvårdens kostnader så blir det 1.230.000 kronor om året, alltså över 20 miljoner kronor för Eritreanen. Troligen mycket mer eftersom Ukbagabir inte tillhör de billigaste.

Det är obegripligt att regeringen inte försöker få ned dessa kostnader genom att låta den mannen sitta i en cell i Eritrea eller någon annanstans.

Dessutom undrar jag varför det inte finns några förslag på att privatisera kriminalvården, eller lägga ut fängelser till lågprisländer. I varje fall för utländska medborgare som är dömda till utvisning, varför ska de ”vårdas” i Sverige till höga kostnader.

Varför inte ringa Bulgarien?

Ordningsregler finns gamla som går att återvinna. Dessa är från 1912.

7 thoughts on “Regeringen avslår Ikeamördares flyttansökan

  1. Kungliga Fångvårdsstyrelsen av 1912 har med all önskvärd klarhet aviserat de statuter som ur ordningshänseende kan anses vara lika angelägna att gälla som rättesnöre för dagens bortklemade pensionatsinterner.
    Att regimen väljer att behålla denne tungt belastade delinkvent inom det svenska terapeutiskt och till intet gagnande kriminalvårdssystemet, visar tydligt deras ovilja att skiljas från en enda av de specialimporterade och astronomiskt kostnadskrävande kulturberikarna.
    Andreas.

  2. Vad jag läste så fick han avslag, han skulle inte få stanna i Sverige.
    Hans besvikelse blev då så stor att han mördar två för honom okända personer.
    Nu vill han till Eritrea. Det låter för mig helt ologiskt, han kunde ha försvunnit härifrån då, och två människor hade fått haft kvar sina liv.

  3. Skall Löfven sätta åt de brottsbelastade utanförskapsområdena som han lovade i förstamajtalen så behövs säkert ett större antal fängelser om alla kriminella ska låsas in.
    Bättre då att outsourca till billigare länder och sänka kostnaderna med mer än tio gånger.
    Förmodligen är det bara snack från Löfven men ingen verkstad.

  4. H U V U D L Ö S T !!! 🙁 🙁 🙁

    Å andra sidan, vem hade förväntat sig annat från den samling dilettanter som utgör KalleAnkaGänget i Rosenbad ???

  5. Helt enig
    Ett mysterium att man inte privatiserar kriminalvården när man kan ge sig på skola och vård.
    Enig igen, låt han sitta i Eritrea, varför bekosta hans vård i Sverige? Bortom all rim och reson

Kommentera