Japan, med 127 miljoner invånare, tog emot 28 flyktingar under 2016

INVANDRING. Japan tog in 28 flyktingar 2016 – en flykting mer än året innan. Man nekar asyl i 99 procent av fallen. I sammanhanget kan nämnas att Japan har bland världens lägsta brottsstatistik. Det bränns inte några bilar i Tokyos förorter – de har inga upplopp, stenkastningar mot polis, brandkår, ambulans, brevbärare eller lapplisor.

Det behövs inte poliseskort för att kontrollera biljetter i kollektivtrafiken. Det är rent och snyggt och inga tiggarläger. Antalet våldtäkter i Japan var 1,2 per 100 000 invånare (2008). Sverige samma år? 53,2 per 100 000 invånare dvs. näst mest i hela världen.

Kom ihåg att 2008 var innan man försökte kamouflera antalet våldtäkter bakom mildare definitioner av vad som räknas som våldtäkt, anmälningsbenägenhet, 291 och Sverigebilden. Japan är ett av världens mest homogena, säkraste och rikaste länder.

Japan har en åldrande befolkning, det kompenseras med att utveckla robotar som exempelvis kan hjälpa gamla att duscha. En del protesterar men när jag blir gammal och ofärdig blir jag hellre duschad av en robot än av manlig arabisk muslim.

Utländska sjuksköterskor anställs vid behov, men de utbildas i hemlandet, ofta Filippinerna, och erbjuds jobb när de lärt sig yrket och språket.

Länk

35 thoughts on “Japan, med 127 miljoner invånare, tog emot 28 flyktingar under 2016

  1. Ingen kan tvinga nån att ta ”flyktningar” så bra av Japan att prioritera sitt eget folk först.Det är riktig rättigheter åt folket.Svergie är svikare till sina skattebetalare som ”anställd” denna värdelösa regering,bort med dom annars forlorar man sitt lsnd som man redan forlorat sin rättighet till ett sosialt tryggt samhälle.

    • Malmöbo. Antalet självmord i Sverige per år brukar vara 1500-2000. Det blir ungefär samma som i Japan i förhållande till folkmängden, vad det har med arbetskraften att göra begriper jag. Däremot har vi mycket högre brottslighet, men det har heller inget med arbetskraften att göra…

      • Det är så här:

        Använder man namnet Malmöbo så är man självklart inte tillförlitlig.

        Alla som kallar sig för Babbebo, Negerbo, Malmöbo osv. bör ifrågasättas.

        assad är i och för sig också illa 🙂

    • Vad hjälper det att ha överskott på arbetskraft om matchningen mot behoven inte fungerar? Det inser japanerna

    • Arbetskraft finns i massor i öststaterna,dom är dyktiga lär svenska snabbt och är kristna dom flästa.Svergie gillar odugeliga muslimer och varför kan man undra sig?Saudi arabian dollars?

  2. Ursäkta att jag inte introducerat mig som en riktig babbe Mia. Jag heter egentligen Muhammed skit-i-byx Hasan ibn Ali Koranen ibn assad, men du kan kalla mig assad (med litet a).

    Jag ber om ursäkt för min oförskämda kommentar. Pettersson vill ju att vi håller god ton här.

    Med vänlig hälsning,

    Muhammed skit-i-byx Hasan ibn Ali Koranen ibn assad

    • Hahaha!
      Ja, Du torde väl vid det här laget kunna anses som fullkomligt oöverträffad och man kan bara lyfta på stormhatten och tacka för alla goda skratt Du ställer till med. Assad – vår egen gubben i lådan som dyker upp i de mest oanade sammanhang för att sprida lite glädje omkring sig. Det var ett vackert namn han antagit, haha!
      Farbror Andreas 🙂

    • Tilll Muhammed skit-i-byx Hasan ibn Ali Koranen ibn assad.

      Det låter enklare att kalla dig assad, så får det bli.
      Jag gillar faktiskt din humor
      Med vänlig hälsning,

      Mia

  3. Det var det värsta jag hört. Då måste väl japanernas undergång vara nära förestående.

  4. Att få vård av robotar när den dagen kommer låter väldigt trist.

    Sverige har ju också en åldrande befolkning men det kompenseras av yngre människor som kommit hit.

    • Jovars. Lite fler bidragsnissar till Svedulandia så får vi välja mellan pensionsformerna: Ättestupa eller Nackskott. Det är ungefär det våra skattepengar kommer att räcka till.

    • Du måste vara en vänsterterroristisk robot som alltid vägrar sanningen.

      • Vilken sanning?
        Jag tycker visserligen att Sverige har tagit emot fler flyktingar än vi klarar av men när de ändå är här så är fördelen den att det blir en utjämning i ett land med många åldringar.
        Att låta en stor del av äldrevården tas över av robotar låter som en allvarlig brist.

    • Jag, vill påpeka att, det är en väsentlig skillnad mellan japaner och svenskingar. Japaner, är svenskingarnas totala motsats, eftersom japaner är intelligenta.

  5. Japan har väl aldrig hört Fredrik Reinfeldts vackra ord:
    ”Öppna era hjärtan” för då skulle de ha tagit emot någon miljon
    babbar.

    • De hörde men de ändra inte sin mening resp. sitt handlade p.g.a. av detta (p.g.a. av vad Reinfeldt och många andra politiker i väst predikat/predikar sen runt 50 år).
      m.a.o. de lever inte i total förnekelse och hatar inte dig själv resp. sitt eget folk och vill inte förstöra sitt folks framtid för alltid.

    • Nä. Jag tror att de stannade till, tänkte efter och konstaterade att det blir nog inte så bra …

  6. Japan har relativt få fängslade i en internationell jämförelse (dessa siffror verkar vara ~ 10 år gamla):
    http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/uk/06/prisons/html/nn2page1.stm

    Half of the world’s prison population of about nine million is held in the US, China or Russia.

    Prison rates in the US are the world’s highest, at 724 people per 100,000. In Russia the rate is 581.

    Country / Prison population /Population per 100,000
    US / 2,193,798 / 737
    JAPAN / 79,052 / 62

  7. Vad praktiskt och lugnt. Det skulle motsvara per capita drygt 2 st. per år för Sverige. Skulle vara en perfekt målsättning.

  8. Det finns faktiskt en möjlighet att klara ta hand om 28 flyktingar. Noggrann övervakning, undervisning i språket och utbildning som leder till ett arbete i en bransch med brist på arbetskraft – så bör det gå vägen.
    Fast året därpå bör man ta det lite lugnt med nya flyktingar…

  9. Japan ger mer bistånd än Sverige, i absoluta tal och i andel av BNI. Sverige har å andra sidan styrt om en del av biståndet till inrikes utrikes bistånd, det vill säga att till en kostnadsökning på ungefär tvåhundra gånger bistå utrikes födda i Sverige. Medan Japan kommer att fungera även framgent och alltså kunna ge bistånd till utsatta människor fungerar Sverige allt sämre och kommer, om ingenting görs, att sälla sig till utvecklingsländerna och själv behöva bistånd. Om det fortfarande är Sverige då.

    Om man importerar tredje världen får man tredje världen.

    • Sidan du länkar till säger ”There are 107 people on death row.” Varifrån kommer siffran 58 000?
      Om det är antalet som sitter i fängelse är det mycket lågt.
      I USA ligger det över 1%, vilket i Japan’s fall skulle betyda över 1 miljon!?

      • Får revidera siffran

        Prison population total (including pre-trial detainees / remand prisoners) 56 805
        at 30.9.2016 (national prison administration)

Kommentera