Terrorangrepp på svenska basen i Mali

ISLAM. En person dödades när en FN-bas i Mali attackerades på onsdagen. Ytterligare nio ur FN:s fredsbevarande styrkor är skadade, varav fyra allvarligt. Det är oklart om personen som dödades är soldat eller civilperson.

En svensk soldat skadades lindrigt av glassplitter, uppger Försvarsmakten. Ett okänt antal andades även in rök vid släckningsarbete inne på förläggningen.

Det svenska förbandet ingår i FN-insatsen Minusma och består av ungefär 250 soldater från regementet P7 i Skåne. De flesta bor på Camp Nobel som är en del av en större FN-förläggning där flera nationer har sin bas.

Tidigare om Minusma på bloggen

Försvarsmaktens Maliblogg

-Pettersson tycker att de 250 tjejerna och grabbarna vi har i Mali borde komma hem och patrullera i förorterna…

7 thoughts on “Terrorangrepp på svenska basen i Mali

  1. De är för tusan inte ens helt utrustade, hjälmen saknas samt att de fortfarande har den där eländiga AK5:an…#%§&[@!!
    Nej, instämmer i att grabbarna ska tas hem omgående samt få grundläggande kunskaper i samt stor övning för strid i bebyggelse.
    Det kommer att behövas…läs Tensta, Rinkeby, Rosengård och allt vad de kraftigt illegalistdrabbade områdena heter.

  2. Patrullera förorten? Det är väl ingen mer än shariapolisen som vågar göra det! Bättre att ha det lugnt och skönt i Mali!

  3. Har militären detta som träningsläger? Börja likna krigszoner runt om i Sverige. Inför undantagstillstånd och låt militären agera så kan de träna hemma

  4. Håller med.va fan har vi i Afrika att Göra? Dags att ta hem militären att patrullera i no go zoner.Samla ihop ohyran och returnera dom till öken och djungeln där dom hör hemma.Ta med svetsarn och hans annhang. De är deras fel att landet är nära Sammanbrott. Avgå Mvh Adolf

Kommentera