Hamas accepterar 1967 års gränser

ISLAM. Den palestinska islamiströrelsen Hamas kommer i ett nytt styrdokument att anta en något mildare ton mot Israel, uppger källor för Reuters.

I dokumentet som ska presenteras under måndagen stödjer rörelsen en palestinsk stat inom 1967 års gränser. Hamas erkänner visserligen inte öppet Israels rätt att existera, men tar bort alla skrivningar om att utplåna Israel, enligt källorna.

Hamas, som sedan 2006 styr Gazaremsan, uppges även officiellt klippa banden till Muslimska brödraskapet, i vad som ses som ett försök att upprätthålla goda relationer med grannen Egypten.

Hamas klassas som en terroristorganisation av bland andra EU, USA och Israel.

-Pettersson vill bara påminna om att det är tillåtet för muslimer att ljuga om det gynnar islams sak. För övrigt har araberna fått Gaza och hela Sinai, det har de inte tackat ett dugg för så jag tvivlar på att Israel litar på Hamas heller några andra muslimska araber.

9 thoughts on “Hamas accepterar 1967 års gränser

  1. Islamist-terroristerna i Hizbollah vill väl också ha ett ord med i leken ….

    https://pbs.twimg.com/media/ArWcaGVCMAAeV0s.jpg

    … liksom PLO / Fatah på Västbanken.

    Om det blir några nya giltiga beslut om gränsdragningar så får väl lilla riksdagskvinnan Hillevi Larsson (S) själv rita in de nya giltiga gränserna på present-plaketten hon i egenskap av trogen terrorist-kramare fått av palestinierna utvisande en karta över Gaza-remsan + Västbanken + Israel som ett enda sammanhållet landområde där nuvarande Israel är helt utplånat. Hillevi Larsson visar stolt upp plaketten med fake-kartan på bilden nedan.

    https://i1.wp.com/2.bp.blogspot.com/-0JsFJQm7a9Y/ViYXNuE2cjI/AAAAAAAAArk/9mn2LoOe0I4/s1600/hl2.JPG

    För övrigt har ju ”dom jättetrevliga” och odemokratiska palestiniernas önskedröm historiskt alltid varit att driva ut alla israeler i Medelhavet för att där möta drunkningsdöden.

  2. Se där ja, ännu ett steg närmare ”Stor-Israel”. Bla Syrien kommer att upplösas i denna plan för att Israel med armé av IS-slaktare som Israel stödjer helhjärtat med att bla vapen, sjukvård av skadade IS-slaktare, och köp av IS olja. ”Söndra och härska”. Se Google ”Stor-Israel” så klarnar bilden. Givetvis med JewSA:s hjälp som tex bombar Syriska flygbaser.

      • Jodå, dom var lite delaktighet dom också. Slalom! Titta gärna på ”Europe must become multicultural” med den mycket sympatiska Barbara Spectre.

  3. Bara Sida gav 2015 i bistånd 416 miljoner till palestina. Dessutom kan det via UD betalas ut miljarder, men har inte specifikationer.

  4. Hur kan det komma sig att Sverige pumpar in miljarder i en av EU klassad terrororganisation?

Kommentera