Ett hysteriskt möte

Efter hysterin vid måndagens kommunmöte i Stockholm, ställer sig frågan om politiker inser vad deras uppgift består i?

Med kinder röda av ilska, yviga gester och röster som nästan brast, förkunnades från både socialistiskt och borgerligt håll att man inte kan eller ska räkna kostnader när det gäller människor. Läs och hör mer på Nyheter Idag. Nu är jag inte politiker, men vore jag det skulle mitt genmäle låta så här:

”När hysterin nu lagt sig i salen, bör vi kanske alla ägna en minut i tystnad åt att fundera över vad politik egentligen innebär och vad kommunens invånare väntar av oss.

Jag är säker på att ingen kommun i Sverige kan lova allt till alla på ett trovärdigt sätt. Jag är säker på att ingen regering i världen kan lova allt till alla på ett trovärdigt sätt.

All politik handlar om prioriteringar och prioriteringar innebär att vissa får och andra blir utan.

Prioriteringar görs på ekonomiska grunder och finansieras av skattebetalarnas pengar, eller medborgarnas om ni föredrar det ordet.

Därav har varje skattebetalande medborgare, ung som gammal, man som kvinna, rätt att få veta vad deras pengar används till och vad notan för detta hamnar på.

Vid varje beslut och vid varje prioritering som görs, finns inte bara pengar i botten. Där finns också människor. Beslut som tas inom äldrevården påverkar gamla människor och anställda som arbetar med dem. Beslut som tas inom skolan påverkar våra barn och de som arbetar med dem. Varje politiskt beslut som tas, påverkar människor och människors vardag och förblir finansierade med skattemedel.

Oavsett om vi debatterar och beslutar om åtgärder, prioriteringar och kostnader inom äldrevården, skolan, polisen, socialtjänsten och andra områden, hör jag aldrig protester och känslostormar här i församlingen. Däremot blir tonläget genast högre när orden invandring och asylmottagning kommer på tal.

Visst är det så att människor flyr av olika anledningar och många av dem hamnar i det avlägsna Sverige. Rakhmat Akilov som mördade fyra oskyldiga människor på Drottninggatan var en av dem, IKEA-mördaren Abraham Ukbagabir en annan. Bland andra som ”flytt” till Sverige återfinner vi såväl terrorister, extremister och grovt kriminella. Vi har också de som väljer just Sverige p.g.a. vår naivitet, generositet och som utnyttjar dessa faktorer till max, utan ha någon vilja att leverera.

Det finns tveklöst många invandrare som jobbar, sliter, betalar skatt och gör allt för att bidra till vår trygghet och gemensamma välfärd. Jag känner personligen flera av dem. Fast bland de ”arbetsamma och innovativa” invandrarna återfinns också Ismet Karademir från Sigtuna och Thanh Truong från Göteborg som Uppdrag Granskning visat upp i sina två senaste program.

Vare sig ni vill så kostar politik och vår uppgift som politiker är att vårda våra medborgares pengar på ett bra sätt och att vara transparenta med vad de används till”

Ungefär så…

 

23 thoughts on “Ett hysteriskt möte

  1. Efter massinvandringen och terroristdådet på Drottninggatan kunde man begära att dom totalt verklighetsfrånvända politikerna kommit till någon form av insikt. Hela gråtjuntan i Stockholms stadshus får dom nerlagda dårhusen att kännas återuppståndna.

  2. en gång jag seglade ett hav å en gång på nordhavets våg – men sedan träffade jag en VIS man å han lärde mig .. lite det om latin.. det första han lärde mig va ordet ”Volvo” – jag rullar sa han!.. jag nickade införstående..

    det andra ordet han sa va ”carpe diem” något jag hört tidigare å nickade och förstod,!

    sedan sa han Ad acta- jag ruskade på huvudet å han förklarde att det betydde från denna dag..

    Sedan sa han att latinska ordet -”Neger” – betyder – ”jag jobbar inte” ”å köper aldrig en kondom”

    kanske därför våra socialbidragskontor har sina gulddagar 24/7 och batikhäxorna köper dagen efter piller som aldrig förr! hiv testerna ligger på topp, topp.. bra SÅ!

  3. Jag funderar på valet nästa år. För att vi svenskar ska kunna veta hur vi ska rösta ska vi få objektiv information från media. Nå, vi vet ju hur den fungerar. De skryter om sin etik och opartiskhet när de i stället är propagandakanaler.

    Dessutom har de lagt ned/förbjudit all icke önskvärd statistik som skulle göra det möjligt för väljarna att fatta korrekta beslut.

    Och allt detta tvingas vi betala för?

  4. Politikerna är inte bara faktaresistenta, de har gått ett steg längre och har till och med fått faktafobi. (Fi:s partiledare sa ju att man inte räknar pengar när det handlar om människor alldeles efter hon eldat upp 100000kr)

    BTW: Var går gränsen för när det är så synd om människor att man inte får räkna på kostnader? Gäller det bara de som lyckats komma innanför den svenska gränsen?

    • de är låsta i sin egen inkompitens, banne den idiot-
      jävel som bryter mot det egna partiets idiotmannifest
      O.B.S. detta GÄLLER ALLA PARTIER
      …därför borde andra, bättre lämpade ta över Sveriges
      (i detta fall) mörka framtid…all politik är ”till för” gynna
      en grupp i samhället, idag borde 87:ans regering på
      stört omyndigförklaras…i väntan på införande av Presi-
      dentstyre, kunde en opolitisk expeditionsministär ta
      över i sandlådan minst lika bra som de sittande jubel-
      idioterna…sämre är stört omöjligt

      • Absolut. Vem vem ska ta beslutet om denna grundlagsförändring? Gissa 7 ggr…

  5. Förbannat snyggt vinklat P-son, en vinkling som är
    elementär för den normalt funtade och röstberättigade
    medborgaren…
    Vad är det som säger att idioter i olika politiska grupp-
    eringar skall försätta Sverige (idf) i oundvikligt kaos?
    Tror mer på att utse en President, typ den USA valde,
    där en folkvald duglig person plockas från näringslivet
    Den modell Sverige har å felaktigt kallas Monarki är
    död sedan 200 år…den siste va Gustaf V som för 100
    år sedan försökte återinföra Kungamakten, typ som
    den en gång va på Gustav III tid…idag är Kungen en
    nickedocka, helt i klorna på Politikerpacket

  6. Lyssnade på de dysfunktionella Stockholms politikerna. De kan inte skämmas för de förstår inte vad de säger.

  7. Med en dåres envishet uppvisar våra politiker gång på gång sin totala brist
    på förstånd.

  8. Skulle vilja koka ner till en mening…

    Svenskarnas inbetalade skattemedel skall, utan undantag, gå till att värna om svenskarna, Sverige och våra barns framtid…

    Allt annat är att betrakta som ”trolöshet mot huvudman” dvs förskingring och skall straffas hårt med bl.a fängelsestraff…

    I vänsterns/medias ögon är detta självklara yttrande, som varje land med självaktning tillämpar, rasistisk/nazistiskt etc…

    Vi måste sluta lyssna, samt bry oss om, dessa ”kretiner” utan vi måste alla ta till orda högt och tydligt utan att tveka…

    I deras värld är verkligheten ”rasistisk”…
    I rest my case.

    • Politiker och eliten har en förvridens verklighetsuppfattning där man missförstått vem som är anlitad av vem. Att väljarna är deras uppdragsgivare och förväntar sig att de ska leverera. Inte att väljarna ska vara spargrisar för att finansiera allehanda ogenomtänkta experiment och självförverkliganden.

  9. ”Alla som kommer till Stockholm är stockholmare” och ”det är oetiskt att tala om kostnader”.
    Stackars skattebetalare i Stockholm som har sådana politiker, det enda som jag får ut av den samlade skaran godhjärtade naivister är ett faktum. Det är enkelt att vara generös med andras pengar!

  10. Varför skall det inte räknas på just vad dessa kostar alla andra utgifter räknas det på skolbarn , sjuka , handikappade , förtidspensionerade . Har gruppen flyktingar och asylsökande någon speciell status i samhället???

    • Antagligen för att alla vet vad en sån utredning skulle visa, folk ställas till svars och SD gå framåt. Och det är 7-klövern livrädd för. Dessutom gynnar det inte Kalergiplanen.

  11. Vet inte om man ska skratta eller gråta. Men det förklarar mycket av den politiska dysfunktionalitet som blir verklighet för oss skattebetalare och medborgare

  12. Apropå hysteriska personer med svag demokratisyn…………….

    Egoisten Henrik ”IRM” Johansson svamlar igen.

    Att ett demokratiskt samhälle kan granskas från två eller flera håll, gillar inte Henrik.

    Han tycker synd om sig själv igen…….för han vet ju bäst.

    På sociala medier pågår en kampanj att kartlägga anhängare till den antirasistiska sajten ”Inte rasist men”.

    På organisationen Megafonernas Facebook-sida uppmanas personer som sympatiserar med dem att hjälpa till att kartlägga anhängare av ”Inte rasist men”. Där står: ”Vi vill pricka in alla som varit aktiva till att hetsa mot våra medborgare.”

    Enligt en undersökning som Expo gjort finns Nya Tider bakom det nybildade projektet Megafonerna som besöker journalister och kartlägger de som sympatiserar med ”Inte rasist men”.

    ”– Det som är anmärkningsvärt är att Nya Tider än så länge är välkomna till Bokmässan, säger Henrik Johansson.”

    Det som verkligen är anmärkningsvärt, är att HJ inte förstår demokratins spelregler. Pinsamt.

    http://www.journalisten.se/nyheter/kampanj-mot-sajten-inte-rasist-men

    • Dumheter finner ni överallt i vårt avlånga hjärntvättade land, överallt där sjuklövern gör allt tvärtemot SD!

      Här kan ni se en film från Nordanstigs kommun börja titta vid 3:11:50!

Kommentera