Stäng

”Tillsammans för Ryd”

Rubriken kommer från vår lokaltidning och det handlar om Södra Ryd, Skövdes svar på Tensta-Rinkeby, som vi berättat om i ett antal tidigare inlägg här på Pettersson. Ni vet det där området som är så lugnt och fridfullt, åtminstone om man får tro de intervjuoffer vår lokaltidning lyckats leta upp.

Nu verkar det trots allt inte vara så fridfullt i Södra Ryd. Det har nämligen bildats en arbetsgrupp som ska öka tryggheten i området. Den består av inga mindre än Skövdes kommunalråd, kommunens säkerhetsstrateg, en enhetschef på kultur och fritid, en representant för bostadsbolaget i området och tre representanter för polisen. Dessutom medverkar ett antal lokala Trygghetsvärdar från fritidsgården ”Flamman”. Ett mycket lämpligt namn eftersom området råkade ut för 2 bilbränder i samband med att gruppen skulle ha sin presskonferens .

Igår var vår inrikesminister på besök i Skövde. Han öste naturligtvis beröm över initiativet. Lusharpan kan också konstatera att vår inrikesminister lärt sig sin läxa och kallade oroligheterna i Södra Ryd för just oroligheter och inte ”stök”. Med under intervjun med inrikesministern var bla Ungdomsutvecklaren Rudi Abraham. Han gör ungefär samma konstaterande som en del andra kändisar som uttalat sig om brottslighetens utveckling här i landet, nämligen att ”skadegörelsen har minskat. Om man är delaktig och kan göra sin röst hörd är man mindre benägen att förstöra något”.

Lusharpan tycker att Rudi Abraham ska berätta detta för alla som fått sina bilar uppeldade i Södra Ryd den senaste tiden, eller fått sin fönster krossade eller blivit påskjutna med raketer eller föremål för stenkastning. De kanske inte delar hans uppfattning.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras

 

11 reaktioner på “”Tillsammans för Ryd”

 1. Det Rudi Abraham egentligen säger är att ”de eldar bilar och stället till jäkelskap för att få respekt, får de ”respekt” och blir behandlad som ”någon” slutar de elda och förstöra”.
  – Detta mina vänner är den så kallade hederskulturen! Allat handlar om att dominera för att få det de menar med ”respekt”.

  1. De har blandat bort begreppen: respekt åtnjuter man genom att uppträda respektfullt mot sina medborgare. Genom att bete sig svinaktigt kan man på sin höjd uppnå en kortvarig statushöjning inom en begränsad grupp och på lite sikt kommer det att slå tillbaka. Hårt. Alltid.
   Men respekt finns det inga genvägar till.

 2. Kommunalpolitik. Riksdagsledamöterna skulle ha skaldat, tillsammans för mångkulturen och Sverige!

 3. Är det någon som över huvud taget orkar lyssna på politikernas ständiga floskler?
  Hur korkade tror de egentligen att svenskarna är?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: