Med lottens hjälp

Skolkommissionen har på regeringens uppdrag funnit en lösning för att uppnå likvärdighet i skolan.

Med lottens hjälp ska man nu avgöra vilka som får gå på populära och väl fungerande skolor och vilka som får vända sig till andra.

Hur länge elever köat till friskolor och närheten till vissa skolor ska inte längre spela någon roll, om förslaget nu går igenom. Populära och väl fungerande skolor med ett övertryck ska med lottens hjälp tvingas avgöra vilka som får och inte får.

Som vid alla lotterier är det några som får och andra inte. De som lyckas bra i lottdragningen får gå på skolan han/hon önskar och de som har otur i samma lottdragning kan komma att bussas till mindre populära och mindre fungerande skolor.

SVT

Hanif Bali (M) skämtar till det på Twitter…

…medan Johan Westerholm (S) på Ledarsidorna använder en mer analyserande bild.

Jag tycker ni ska läsa texten i sin helhet och inte minst gäller det er föräldrar som kan få se era barn förlora lottdragningar framöver.

Ledarsidorna

13 thoughts on “Med lottens hjälp

  1. Icke helt oväntat är det kulturfascistiska etablissemanget rent förbannat angeläget om att samtliga läroanstalter skall förvandlas till multikulturella skräckexempel och därmed undergå en genomgripande kvalitetsförsämring. Detta är den nya bildningsfientliga pedagogik globalismen har att erbjuda, där arbetet med att fostra lydiga värdegrundslakejer i åsiktsförtryckets indoktrineringsfabriker äger högsta prioritet. Högst sannolikt är att Malmös skolor har fått tjäna som förebild till detta anti-intellektuella initiativ, präglat av en subtil motvilja mot allt vad självständigt, kritiskt tänkande och fria diskussioner heter.
    Andreas.

  2. Hycklarna i regeringen som med detta genererar mera resor mellan ghettona och andra områden. Hur ska Miljöpartiet ha det med utsläppen? Det är nog på tiden att barnfamiljerna visar vad skåpet ska stå.
    Sätt fotboja och munkavle på Utbildningsministern.

  3. Ett sätt att blanda bort korten, men jag är säker på att få av de besuttnas områden får några svarta petters.

  4. Vilket helvetiskt öde att vara barn och växa upp i dagens Sverige!

    En lott skall alltså avgöra om ens barn skall få sitt liv söndertrasat för all framtid, om de har oturen att bli tvångsplacerade i någon av regimens nogozon/slumskolor. Dagligen skall de där tvingas oroa sig för misshandel, svennehat eller att bli gruppvåldtagen.
    Om de vägrar kommer säkert Fridolin med sin fotboja också!

    Hörde en radiodokumentär för ett tag sedan som handlade om svenska familjer som flyttat till Åland. Anledningen var den usla svenska skolan och att hemundervisning blev förbjuden i Sverige 2011.
    Så även denna sista möjligheten har man tagit ifrån oss, våra aphjärnor till politiker!!!!
    Tror det var detta; http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/797070?programid=3381 (Tendens om skolflyktingar på Åland).

  5. Skolkommissionen har konstaterat att man inte lyckats göra alla skolor lika bra.
    Därför satsar man nu i ställer på att göra alla lika dåliga.
    Det skär en i hjärtat, när man upplever vårt lands sönderfall.

  6. Vilken Katastrof ska denna Regering ÖDELÄGGA
    alla fungerande SKOLOR ved händer i gamla SVEDALA

Kommentera