Elev fick skolskjuts för en halv miljon

TRANÅS. Tranås kommun betalade 500.000 kronor för en elevs skolskjuts förra året. Resan till och från skolan gick på 2 850 kronor per skoldag. Förvaltningens administrative chef/ekonom Leif Carlsson säger att kommunen betalade 75 kronor per kilometer och resan var 38 kilometer per dag.

Carlsson förklarade att resan gick utöver de fasta turer som kommunen upphandlat, och att sådana resor har ett högt kilometerpris.

– Vem har godkänt detta? Varför följs det inte upp? Någon måste väl reagera om det kostar över 14 000 kronor i veckan att skjutsa en elev, säger Björn Forsell (SD) dagen efter mötet.

Enligt Leif Carlsson kunde kommunen inte erbjuda eleven, som bor i stan, någon annan plats än på en av landsbygdskolorna.

Läs mer på Tranås Tidning 

-Pettersson undrar hur politiker/tjänstemän tänker ibland? Det verkar vara likadant i alla kommuner trots att det inte borta vara så svårt.

Man behöver bara ha sunt bondförnuft och fråga sig om man skulle betala 57.000 i månaden för att åka 38 km fem dagar i veckan för egna pengar. Blir svaret nej så ska man inte göra det med andra pengar heller…

Cykelställ för nästan en halv miljon i Oxelösund

10 thoughts on “Elev fick skolskjuts för en halv miljon

  1. Regeringsplanet hämtade Ghezali på Guantanamo innan han reste på terror resor igen. IS-Klimat smart!

  2. Det blir allt mer uppenbart att vårt land styrs av idioter.
    Hur har det kunnat bli så?

  3. Olof Palme avskaffade tjänstemannaansvaret. Partitrogna skulle anställas i stat samt kommun och Palme förstod att då blev det inte de skarpaste hjärnorna. Att det skulle kunna bli som i Oxelösund brydde han sig inte om. Det var ju bara skattepengar slöseriet rörde sig om.
    Alltså inga vanliga pengar!

    • Tjänsteansvar återinfördes 1989.
      Läs Brottsbalken Kap 20.

      Är brottet grovt finns enbart fängelse i straffskalan. Upp till 6 år.

      Det så kallade rättsväsendet är politiskt. Jag menar att det också innehåller alla tre momenten av korruption. Därför blir ingen åtalad och dömd.
      Läs gärna Severin, Bo, Paraplyet 2017.

  4. Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
    Låter som motsatsen till Dario Fo:s pjäs, Vi betalar inte! vi betalar inte! just visas i Tranås. Omarbetad version för att passa lokala förmågor; Vi betala gärna hutlöst! vi betalar gärna hutlöst! Omarbetad av den lokala Fi! gruppen!

  5. Inget förvånar, när man hur om politikers ”stolliga” beslut, runt om i Sverige.

    Apropå cykelställen i det vackra Oxelösund. Så kan man konstatera, att nyttjande graden av de, måste ligga närmare noll procent än 100.

    Så då blev cykelställen ”ännu dyrare”, för knappt någon använder dessa.

  6. Jag avslutar dagen med att säga:

    Heja Pettersson!

    Han är en sann mirakelman, ljusvarelse och evighetsgestalt!
    Jag vill tacka honom för att han sprider glädje. Det finns inget som är så roligt och patetiskt som Schyffert, ”statsministern” och orden babbe/babbar – mina favoritområden när det gäller babbegrejer.

    Goodnight!

  7. 2 850 kronor per skoldag!!! För en babbe???

    Övrigt: Jag läste just Pettersons fenomenala inlägg Babbar från Babylonien.

    Kan vi inte använda begreppen babbe och babbar mer? Det är nästan lika roligt som Henrik Schyfferts huvud, det ser ju så dumt ut.

Kommentera