Explosiva attiraljer funna i Masthugget

Polisen gjorde ett tillslag mot ett bostadshus  i stadsdelen Masthugget, Göteborg.  En åklagare hade begärt att 2 män skulle hämtas i onsdags kväll så tungt beväpnad polis slog till och hämtade de 2 männen. Mer om detta och varför vill varken åklagare eller polis säga.

polistillslag-jpg

I bostaden hittade polisen explosiva  varor samt svavelsyra. Det enda polisen vill säga är att dessa saker hade kunnat utgöra stor fara för allmänheten. I övrigt så ligger locket på för att utredningen skall bli så bra som möjligt.

Båda männen är anhållna och misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet.  Bombenheten har tagit hand om det explosiva och undanröjt faran för omkringboende.

Från början var det tullen som ville åt dessa 2 män för misstanke om narkotikasmuggling. Nu blev det fler än tullen inblandad och utredningen går vidare. Vad man menar med att detta skall läggas på en ”vanlig” åklagare kan man ju fundera över. Varför säger man inte bara åklagare??

svt

1 thoughts on “Explosiva attiraljer funna i Masthugget

  1. Ja detta låter ju onekligen mycket skumt. Särskilt som den som säger detta, (att ärendet skall läggas på en ”vanlig” åklagare), själv är vicechef på åklagarkammaren i Göteborg. Det osar Kafka lång väg kring detta!

Kommentera