Nytt invandrarupplopp i Göteborg – brandbomb kastad mot polisen

INVANDRARVÅLD. En polisman blev under söndagskvällen attackerad med en brandbomb i Hammarkullen i Göteborg. Polisen har haft extra bevakning i området där blåljuspersonal även attackerades med stenar under lördagskvällen. – Vi har upprättat anmälningar gällande våldsamt upplopp och försökt till våld mot tjänsteman, säger Sanna Lagerqvist vid polisens ledningscentral i region Väst.

Det första larmet om oroligheter i området kom in till polisen vid 21.53 på söndagskvällen. Räddningstjänsten uppgav då att man var på plats för att släcka en brinnande bil vid ett garage i Hammarkullen.

Polisens vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region Väst, Thomas Gorner, uppgav kort efter branden att polisen haft extra bevakning i området efter att blåljuspersonal utsattes för stenkastning under lördagskvällen.

– Vi har extra bevakning och det har brunnit en bil, men vi har inte utsatts för någon stenkastning i kväll, berättade Thomas Gorner vid 22.30-tiden på söndagen.

Under lördagskvällen kastade 20 till 30 maskerade ungdomar stenar som de hämtade från en närliggande byggarbetsplats och anlade bränder med molotovcocktails i samma område. En polisman ska då också ha träffats av en sten.

Mer på GP.se…

-Pettersson  ser att polisen denna gång gripit tre babbar och hoppas att åklagaren inte ser mellan fingrarna utan gör som polischef Erik Nord vill…

Bilderna nedan från Hammarkulletorget, tagna nu på måndagsmorgonen efter att det lugnat ned sig.

Aina, som står på väggen är förortssvenska som kommer från turkiska aynasız, ”utan spegel” och syftar på polisen med betydelsen att de inte har någon skam i kroppen och inte vågar se sig själva i spegeln. Aina började brukas i svenskan under samma period som rinkebysvenskan uppstod. Aina används nedsättande om poliser.

Qahba är arabiska för hora…

Lägg märke till att rutorna är krossade på lokalen i hörnet.

7 thoughts on “Nytt invandrarupplopp i Göteborg – brandbomb kastad mot polisen

  1. Det här borde väl klassas som kravaller? Mot det har man sedan decennier beredskap med vattenkanoner och gummikulor. Eller?…

  2. Fruktansvärt less på deras jäkla fasoner! Varför får de hållas? Skärp lagarna och bura in de små terroristerna eller utvisa dem och deras familjer. Så blir det nog lugnt till slut.

  3. Jävla trams, det är inte försök till våld..det är försök till mord på polis och det ska slåss ner på stenhårt och blixtsnabbt.

  4. Invandringen blir lönsam ”lite längre fram” påstår Löfven gång på.
    Vi är många, som undrar över hur många tusen år ”lite längre fram” kan vara. Kanske dags för Löfven att bara lite tydligare med sina framtidsvyer.

  5. Efter dessa dagar i Hammarkullen undrar man om det finns annat att göra än att bygga en mur runt omkring och låta dem slåss på insidan. Hemskt att känna så och jag vet att det är fel men………. skall poliser och räddningstjänst behöva riskera livet för dessa idioter som inte hör hemma här. Ingen som beter sig på detta sätt hör hemma här.

Kommentera