Muslim misstänkt för terrordådet gripen i Märsta

TERRORISM. En man har gripits i Märsta och anhållits på sannolika skäl efter en polisinsats. Mannen säger sig ha utfört dådet på Drottninggatan i Stockholm. Han är från Uzbekistan, muslim och IS-sympatisör.

Enligt Avpixlat fick gripne fick avslag på sin asylansökan i januari men har trots detta hållit sig kvar i landet som så kallad ”papperslös”. Enligt andra källor är han folkbokförd i Märsta men bor på en annan adress.

Mannen ska ha uppvisat lindriga skador och enligt källor passar mannen in på de signalement som polisen gått ut med.

Polisen har tidigare på en presskonferens gått ut med en bild på en person som man vill ”komma i kontakt med” efter det misstänkta terrordådet i Stockholm. Det är oklart om det är denna person som nu gripits.

På bilden syns en man med en mörk huva uppdragen över huvudet. Bilden är tagen i direkt anslutning till dådet men mannen inte är misstänkt för brott. Den som har information uppmanas att kontakta polisen på 114 14.

Bevakningen har höjts på platser där det råder en särskild hotbild.

Ytterligare en man har gripits i Hjulsta.

17 thoughts on “Muslim misstänkt för terrordådet gripen i Märsta

  1. Varje muslim bör försvara sin heder och demostrera mot radikaliseringen.Det Is sympätisörer som som själv vill bo på ett demokratisk land, och flytt från diktatur och inte på vilken pris som helst vill leva där .Attack mot demokrati gjort av person som flyttat från diktatur till ett europeisk land ,och fått arbete och kunnat leva bra liv.Kunnat skicka pengar hem till sin familje som lever under diktatur.

  2. Tragiskt att höra moderatledaren Batra säga i SVT att det inte spelar någon roll vem terroristen är! Svårt att fatta varför det inte spelar någon roll, uppenbarligen försvarar de en helt ansvarslös massinvandring och alla är egentligen ”svenskar”. Och givetvis har islam ingenting med islam att göra enligt dessa politiker.

  3. Mannen påstås ha fått avslag på sin ansökan om asyl. Varför är han då kvar i Sverige?

  4. Nähä-jag som trodde att det var någon hindu som försvarar sin religion mot de otrogna hundarna.
    Att jag kunde gissa så fel …

    • Annars skulle det kunna varit en djupt troende same som sett svenskarna häda hans offerstensrös genom att bygga en vindkraftsnurra där. Efter några supar spetsade med flugsvampspulver blir de alltid sugna på lite terrordåd.
      Dem ska vi vara rädd för!

  5. Sverige åt svenskarna,skit i multikulti,värdegrund allt jävla käbbel vill ha den gamla och fria Sverige, som förut innan rövens jävla diktator fasoner.Mvh Adolf

  6. Nu du Jimmy Åkesson.. nu ar din tid kommen.. den som inte röstar på SD efter detta maste vara menatlt lam.

  7. 1. Realisten säger, kasta skiten och stäng gränserna.

    2. Pk-isten säger, muhammedanerna måste skickas till en rehab- center och rehabiliteras på skattebetalarnas bekostnad.

    Vad säger ni?
    Tummen upp för punkt 1
    Tummen ner för punkt 2

  8. På 1:a maj borde vi demonstrera: asylbedrägeriet är vår religion! Bygg fler lägenheter till lastbilsmassmördare! Alla barnamördare är lite mer värda än svenskar!

    • Straffet för detta kräk bör vara att han och Löfven får dela rum på Kumla resten av deras liv.

  9. Ensam muslimsk gärningsman med psykiska problem som inspirerats av internet är min tro.

Kommentera