En riktig journalist

Jens Ganman, författare och journalist från Östersund, har varit på ropet den senaste tiden.

Ge oss inga bortförklaringar nu, utan ägna 32 minuter av ditt liv till nedanstående intervju och se om ni känner igen er. Framför allt borde ni journalister vi vet besöker Petterssons ägna nästa veckomöte åt att spela upp denna och diskutera om just ni känner er träffade. En och annan komiker känner sig säkert också träffad.

Se nu intervjun och fråga er om nästa uthängda Facebook-grupp blir ”Rädda journalistiken”?

11 thoughts on “En riktig journalist

  1. SvD kör reklam på Youtube nu: ”Prova riktig journalistik”

    De har en riktigt god känsla för humor i gammelmedia! LOL

  2. Denna intervju borde vara ett obligatorium för svenska väljare.
    Det var så skönt att höra, har så smått börjat tvivla på min egen uppfattningsförmåga och omdöme men vet nu att allt är rätt.

  3. När man lyssnar på dessa två briljanta människors diskussion så slås man av hur många sanningar som kryper fram. Ta t.ex journalisternas frågor.
    Jag har vid ett flertal tillfällen undrat ”Varför ställer han inte den här enkla ja och nej frågan för. Varför diskuteras aldrig för Svensken viktiga frågor, varför har inte den vanliga Svensken rätt att vara med och ställa frågor till våra politiker i riksdagen. Svaret måste givetvis vara att dessa politiker finner det naturligt att få frågan som man tänker ställa till sig flera veckor innan man skall ställa den så att dom kan läsa på och få sin svarsskribent att formulera ett bra svar. Politiker är nu sådana att dom kan INGENTING utan måste läsa på varje fråga dom får för att sedan under en viss tid diskutera den med sina kollegor. Sen skall dom välja ut vem som får ställa sin fråga.
    Svensken har EN ( 1 ) dag vart fjärde år då dom får yttra sig. om man har någon annan uppfattning om saker och ting än statsministern så skall man hålla käften de återstående 1459 dagarna.

  4. En både underhållande och skrämmande intervju med en mycket klok människa! Någon som Jens Ganman borde sättas att styra SVT, (eller varför inte hela riket?).
    En annan ny & bra DGS-intervju som inte bör missas är den med ekonomijournalisten och f.d. chefredaktören för Veckans Affärer, – Bengt Ericsson – ”Den härskande klassen”, som handlar lite grand om hur idioterna lyckades ta över det här landet.(den giriga och maktlystna sorten). https://www.youtube.com/watch?v=TDHlGUrZpeg

    Dessa program och andra liknande har för mig blivit utmärkta substitut för P1, som ju inte går att lyssna på längre… (t.o.m. P2 börjar få märkliga propagandistiska inslag nu för tiden. Hörde t.ex. nyligen en intervju med en internationellt känd pianist där den svenske musikjournalisten plötsligt började tala om SD;s nazistmöte på Grand Hotell !!).
    …Brukar då ladda ner dem som mp3-filer för att lyssna på dem i mp3-spelaren samtidigt som jag gör något annat. (går t.ex. att göra snabbt med ”Clipgrab” https://clipgrab.org/ som är ett enkelt gratisprogram). Sedan kan man enkelt skapa sin egen radiotablå för dagen och blanda upp med lite musik efter behag.
    Några lyssningstips på youtube; – DGS-TV, – Granskning Sverige, – Lennart Matikainen, – Ledarsidorna.se, – Fritjof Adams, – Nina Drakfors, – Svensk Webbtelevision, m.fl.

  5. Apropå journalistik så kommer här något förskräckligt.
    Detta låter hemskt, men det är väl tur (för nyhetsmedia ) att det händer katastrofer emellanåt. Ta t.ex den senaste bussolyckan i Sverige.
    Detta kan nyhetsprogrammen älta i en vecka p.g.a. den nyhetstorka som råder.

  6. Riktigt bra kommentarer om de figurer som kallar sig komiker. De är ju inte ett dugg roliga de håller ju på med föreläsningar i PK och delar ut pekpinnar, Folk som är dumma nog att betala för detta är antigen helt okunniga eller har en konstig syn på humor.

    • Jag har länge sagt att det finns inga komiker i Sverige.
      Ett tag skulle alla hålla sig under bältet och det var inte skrattretande utan retade istället spy-nerven.
      Jag har märkt att åtminstånde Robert Gustavsson verkar tagit åt sig av detta och flyttat fokus lite högre upp.
      Nu skall vi inte tala lyteskomik, men håll med om att BEVBÄAN är rolig.

Kommentera